בוקר טוב חברים

nikalix

New member
בוקר טוב חברים

האם מישהו קרא את ספרה של אליס מילר ''הדרמה של הילד המחונן''? מילר מדברת שם על ילדים סופר רגישים שמבינים בשלב מוקדם שעליהם להענות לצרכים של סביבתם תוך ויתור על הצרכים שלהם. ילדים שההורים או הסביבה הקרובה מונעים מהם עי ציפיות מוגזמות ודרישות קשות להגיב בספונטניות ובאותנטיות לעולם. הם מתכחשים לעצמי שלם, פועלים רק כדי לרצות ולספק את האחרים ומשלמים על זה מחיר כבד- הם גדלים להיות אנשים מנותקים מעצמם, מהרגשות שלהם, מהספונטניות שלהם. לא יודעים מי הם ואיך עליהם לפעול. כמובן שאני עצמי מזדהה מאד עם הסיפור הזה. זה גרם לי להסתכל אחורה על חיי ולכאוב את כל מאות ואלפי רגעים שבהם החרדה שיתקה אותי ולא העזתי להביע את דעתי, את עצמי מתוך פחד נורא להיות דחויה ופגועה. יש הרבה אנשים שחוו ילדות כזאת ובבגרותם מוכרחים לשחזר את המערכת הזאת עם בן זוג או עם בוס שקובע להם איך להתנהג או שהם מצטרפים לכת או ארגון כלשהו שקובע עבורם איך נכון לחשוב ולהתנהג. אז איך יוצאים מזה? איך אפשר ל''תכנת'' את הראש אחרת? להוציא ממננו את כל ההתנגדויות הפנימיות, המעצורים ולהתחבר לעצמי ראשוני יותר, טבעי וזורם? עצמי שלא חותר תחתי לא מתנגד באופן אוטומטי לכל רצון או חלום שלי לא מחבל בכל ניסיון שלי לקדם את חיי.

dnxtep

New member
באותה דרך שתיכנתנו אותו בהתחלה

פשוט לבחור משהו אחר. נשמע פשוט, אלא שכמו שאמרת על הבחירה של דחויה ופגועה עבדת שנים אז גם על הבחירה במשהו אחר עדיף לנתאמן עד שהיא תהפוך לאוטומט. ואם סרטים בנושה הזה אז גם המטריקס מדבר על אותו דבר. המטריקס הוא למעשה סרט המדבר על שחרור התודעה ופעולה מתוך בחירה במקום האוטומט (הרובוטים שמחברים אותנו למכונה). בהצלחה,

coach miriam

New member
זה כאילו פשוט אבל לא פשוט בכלל

את מדברת על שני רגשות מאוד חזקים : פחד וחרדה שהם בעצם המניעים המרכזיים של ההתנהגות שלך האם אפשר להגיד למישהי " תפסיקי לפחד " ולקוות שזה באמת יתרחש? האם את באמת מזהה את הפחד שלך....להגיד אותו זה דבר אחד אבל לזהות אותו...לראות את התמונה שלו ...זה משהו אחר. אז אני מציעה לך תרגיל קטן ...עט ונייר ולכתוב "פחד כמו....." תני מטאפורות לפחד שלך, לחרדה, תארי אותו, זהי אותו, אז תוכלי להתחיל להתאמן על לעבור על ידם ולא להפסיק ללכת פחד זה דבר שמלווה כל מי שעושה. לפעמים זה רק חשש שישנו אבל לא מפריע לנו ולפעמים זה כל כך גדול שזה תוקע אותנו במקום. אפשר לעבוד באימון על הפחד אבל לפעמים אימון יכול שלא להיות הדרך המתאימה וצריך לפנות לטיפול.

nikalix

New member
../images/Emo140.gifאני מנסה את מה שהצעת זה באמת לא פשוט

sternet

New member
איך להחזיר את הערכים האישיים בחיים

שלום לך. אם להסתכל על אדם שחיי עם אנשים שמאוד קרובים אליו ואכפת לו מהם - משפחה, בני זוג, עמיתים בעבודה, הורים, הרי הוא תמיד מנסה להגיע איתם להסכמות כדי להישאר באהדה איתם ובתקשורת זורמת. טמונה בכך סכנה מסוימת: אם האנשים האלה, למרות היחס שלנו כלפיהם, הם לא חיוביים - עצבניים רוב הזמן, דואגים מדי, פוחדים, כועסים וכון הלאה, הרי כדי להסכים איתם, אנחנו לעיתים קרובות עלולים לשנות את הערכים האישיים שלנו ולאמץ את הגישה שלהם. בהתחלה רק לשיחה ועוד שיחה, וכמה דקות וכמה ימים ופתאום גם אנחנו מתחילים לחשוב כמוהם לגבי תחומים שלמים בחיים. זה ממש קורה בילדות וגיל ההתבגרות. אולם מלכתחילה זה לא היינו אנחנו! אלה הם ערכים שאולים. מה שכדאי לעשות, זה להסתכל בכל התחומים בחיים: אני עצמי, המשפחה והזוגיות שלי, העבודה וקבוצות נוספות, עולם החי והלא חי ולשאול את עצמנו - מה אני חושב על זה באמת? האם אני שלם עם מה שאני חושב? מי עוד חשב כך בעבר? מישהו שהיה לי אכפת ממנו? מי היה האדם הראשון שהסכמתי איתו לגבי זה או פשוט שמעתי אותו מדבר כך? בצורה הזאת ניתן לאט לאט להחזיר לעצמנו את החלטיות העצמית שלנו ולהרגיש שלמים יותר ורגועים יותר. קיים טיפול שלם שעוסק בהחזרת שלמות אישית וערכים אישיים לאדם תוך התבוננות כזאת. בברכה ואהדה, שטרן אלכנסדר מאמן אישיו עסקי בשיטות שעובדות

למעלה