בוקר טוב ו...

בוקר טוב ו...

קראתי ככה קצת על הסטודנטים ואני גם בדיעה שהבראה מתחילה ראשית בחינוך , ואם כבר בחינוך אז מהגיל הרך יותר. זה לא שאין בי אמפטייה לסטודנטים, אבל עניי עירך קודמים. ואפרופו כפפות יש לי כמה מהן להשליך . אחת מאוד חשובה היא מחשבים לילדים,היה בזמנו פרוייקט של הרווחה בשם "מחשב לכל ילד" שמשום מה פנימיות לא זכאיות להיכנס לקטגורייה הזו. מכתבים שכתבנו הניבו 0 תוצאות. ואני לא מבקשת מחשב לכל ילד אלא מחשב לכל 5 ילדים.מבקשת? רוצה יותר נכון. רוצה גם נעלים לילדים שאין להם וביגוד וספרים והליכה לאיזה קניון עם פיצה או לסרט בחנוכה כמו לכל הילדים. וחומרי יצירה וסכ"ום חדש והרשימה לא נגמרת. מישהו הזכיר מגרש כדורגל קטן לבנים? אולי מתנדבים לעזרה שיעורי הבית ושאר זוטות? אולי כמה סטודנטים מתוך ה5000 שיש בעיר שיבואו לשמש חונכים פעם בשבוע? ועוד לא נכנסתי לנושא החינוך בגיל הרך ובבתי הספר היסודיים. ילדים שמקבלים תשובות כגון: אין לנו אפשרות לתת לך תיגבור מפאת חוסר כוח אדם ו או משאבים. ילדים שנפלטים מבתי ספר כי אין שם כיתות מיוחדות אבל הם לא ממש אמורים להיות בבתי ספר לעיצוב התנהגות, נו שיהיו אין כיתה מתאימה. אני לא מדברת כבר על בעיות תחזוקה קשות שהשביתו לא אחת בית ספר או כמה. אני לא מדבר ולא מדברת ולא מדברת אבל יש לי עוד הרבה מה לומר .. ובכל זאת קרן אור קטנה וח"ח לעירייה שלאחר תקופה ארוכה התחילה להפעיל את קרן קר"ב השבוע.

kees

New member
יש בעייתיות עם קרן קר"ב

היא עולה כסף ומשולבת תוך כדי יום הלימודים וילדים שהוריהם אין להם לשלם מוצאים עצמם מחוץ לכיתה בזמן שיעורים של קרן קר"ב מרגישים מושפלים וככה מתחילה נשירה מבתי הספר כי הילדים משוטטים בחוץ כי בתי הספר לא השכילו למצוא פתרונות

ליז ג

New member
בוקר טוב kees

מה שאת אומר נכון, אבל לדעתי החיובי בקרן קרב הוא יותר מהשלילי. נכון יש מעט מאוד ילדים שאינם יכולים לשלם אך לדעתי אם מנהל בית הספר וועד ההורים מספיק איכפתיים לנושא אפשר למצוא לזה פתרון. קרן קרב ממלא את מקום השיעורים שהילדים היו מקבלים ולא מקבלים היום כגון: מלאכה, מוזיקה, חקלאות, כלכלת בית ועוד.אני מקווה שעד ששקד יגדל לא תהיה בעיה כזו.

kees

New member
כולי תקווה

אבל.. להגיד שיש מעט מאוד ילדים שהוריהם אינם יכולים לשלם זה לטמון את הראש בחול אני כעובדת סוציאלית נתקלת המווווווון בהורים שפונים אלינו בבקשה שנעזור מול העיריה (לא עיריית לוד) כיוון שאינם יכולים לשלם והמספרים הולכים וגדלים. הדבר נכון גם לגבי טיולים ומסיבות בבתי הספר ואפילו תשלום לועד בגני הילדים. צריך להחזיר את המקצועות שציינת למעלה לתוכנית הלימודים הכללית בדיוק כפי שהיה שאנחנו היינו ילדים -לנו היו שיעורי חקלאות (מי לא זוכר את ערוגת האמנון ותמר?), מלאכה (הבנות תפרו והבנים ניגרו בנגריה), כלכלת בית ועוד

r68

New member
kees שלום

כל מה שכתבת נכון אבל יש לי שאלה מדוע וועד ההורים לא מתחיל לטפל קודם כל בדברים "קטנים" ומעצבנים במיוחד שכרגע רוב הציבור נימצא בעידן של מצוקה כלכלית ולהלן דוגמאות: בזמני היו מחברות מחברות פשוטות היום כל מורה שני מבקש ספירלות בזמני היו מחברות היום כל מורה שני מבקש קלסרים בזמני היו מחברות היום כל מורה שני מבקש ניילונים ודפדפות שקופות וזה רק חלק קטן מאוד רשימה ארוכה מה קרה למחברת הסטנדרטית אי לא טובה מספיק ???????. גם ככה חוק חינוך חינם הוא ממש ממש לא חינם דווקא מערכת החינוך שהייתה צריכה להיות קצת יותר רגישה לנושא(יש ילדים שמגיעים ללא אוכל לבית הספר)דווקא מערכת החינוך ודרישותיה גורמת להפליה מה קרה מחברת רגילה לא יכולה לספק את הצרכים מספיק טוב תבדקי את העלות של כל הדברים המיותרים הללו ותגלי שהתשלום לרקן קרב ממש אפסי לעומת כל הדרישות שאנו נידרשים לקנות לילדנו

kees

New member
צודקת במיליון אחוז

מכירה הרבה ילדים שאין להם והמצב קשה למה מחייבים היום ילדים בכיתה ב' להגיש עבודות מודפסות? ומה עושה מי שאין לו מחשב? מכירה נערה ממוצא אתיופי שזכתה בתחרות כיתתית ובית סיפרית בתחרות עבודת שורשים אבל לא נשלחה לתחרות הארצית כי לא היתה לה מדפסת (מחשב הם קיבלו בפרוייקט מחשב לכל ילד). עד שהשגתי לה תרומות לקניית המדפסת כבר עבר מועד הגשת העבודה. צריך לשנות את כל השיטה ולהתחיל ללמד ולחנך את הילדים לערכים ולא לחומרנות ובהחלט יש מקום לזעקת ההורים.

rachel v

New member
מסכימה עם ליז..

החיוב עולה על השלילה . הסתכלי על עירנו השכנה רמלה כיצד נהנית ממתן קרן רש"י. שם ימי הלימודים הארוכים הם שלושה ולא כמו אצלנו שקיצצו אותם, ליומיים בשבוע. ונכון שאומרת ליז וועד הורים אכפתי ותומך בשילוב מנהל איכפתי ודואג מניבים פירות, גם לילדים במצוקה.הכל תלוי ברצון. בעבר הרחוק כשבנותי היו ביסודי נרתמתי להמון פעילויות חברתיות וחינוכיות בבית הספר, אני זוכרת מקרה של פעילות כיתית שלכמה ילדים בכיתה לא היו אמצעים כספיים כינסתי "ישיבת חירום" ובה הוחלט להגדיל את סכום הגבייה [כמובן בהסכמת כל ההורים והמנהלת] והילדים השתתפו בפעילות. חבל שהיום רוח ההתנדבות השתנתה.אפשר ליצור המון פעילויות הן לילדים והן למשפחה.

the buty

New member
קרן קר"ב

שלום kees , מעולם לא שמעתי על ילד תושב העיר לוד שיצא מהשעור בקר"ב בגלל שלא שילם את התשלום המלא לתכנית , יתרה מזאת , על פי דיווח של הנהלת ביה"ס ,העירייה (בלוד!!!)מסבסדת ילדים שנבצר מהם לשלם מפאת מצב כלכלי קשה. אני רואה ברכה בתכנית קר"ב . עובדה היא , שכל הסקרים מראים שכשיש לימודי העשרה (קרי "חינוך אפור") השגי הלומדים עולים. יתרה מכך , למה לא לנצל בזמנים אלה ששעות ההוראה מקוצצות על ימין ועל שמאל , שעות הוראה שההורים משלמים רק שליש מהעלות.(שני השלישים האחרים ממומנים על ידי העירייה - טיפול נקודתי , ועל ידי הקרן עצמה ... בברכה ,

מוציאים ילדים מהכיתות ../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

איפה שמעת דבר כזה? הילדות שלי כבר שנה שנייה בבית ספר גני אביב. שנה שעברה לא שילמתי על קרן קרב והבהרתי בבית הספר שגם לא יהיה לי כסף לשלם. בכלל את כל התשלום לועד בית הספר שילמתי רק בתחילת השנה הזאת. הם דורשים בסביבות 600 ש"ח לתלמיד לכל השנה תשלום לועד בית הספר כששליש מזה לקרן קרב. הילדות שלי למדו בכל החוגים שנתנו קרן קרב ואף אחד לא אמר להם לצאת מהכיתה. השבוע התחילו שוב פעילויות קרן קרב. גם השנה לא שילמתי ולא אוכל לעמוד בתשלום. אם מישהו ינסה להוציא אותן מהכיתה אני כבר אדע למי לפנות ומה לעשות. אסור להוציא תלמיד מהכיתה בגלל שהוריו לא שילמו. יכולים לפנות לערכאות משפטיות נגד ההורים אבל לא מענישים את התלמיד. או שכולם לומדים קרן קרב או שיוציאו את התוכנית ממסגרת הלימודים.

kees

New member
אמא בריבוע דברים קורים

בעיר בה אני עובדת זה קרה לא פעם ולצערי גם לא רק פעמיים אלא במספרים משמעותיים.

usa2003

New member
אמא בריבוע -אין ארוחות חינם !!

לפי נוכחותך באתר לא חסר לך מזומנים . 200 שקל להשקיע כל חודש בגלישה באינטרט זה סכום די מכובד . אני כפעיל מאוד בנושא כספי הורים וועדי הורים לא הייתי מאפשר לך להשתתף בקרן קרב בחינם . החינוך מתחיל מהבית הדוגמא שלך תעבור לילדים . אף אחד לא צריך לחנך את ילדייך מעבר לחינוך הרגיל . בסופו של דבר אי התשלום שלך ניפרש על כל בית הספר . אל תתגאי בזאת שאת משלמת אחרונה או לא משלמת בכלל . בבית הספר 'ספיר' בלוד זה לא היה עובר בשתיקה, בדוק . מלחמת חורמה בסרבני התשלומים !

הילדות שלי מקבלות אינטרנט

ומשחקי מחשב, ודרך אגב לא ב- 200 שקלים לחודש אלא ב- 150 שקלים לחודש. אבל לעומת זאת הן לא הולכות להצגות אפילו לא פעם אחת בשנה ולא לקולנוע והן לא מקבלות בגדים חדשים אלא תמיד מיד שנייה. נעליים קונים בקושי פעמיים בשנה וגם זה מתנה מסבתא שלהן. הן לא מקבלות מעדנים, פיצות, קולה, מיצים למיניהם ולא קונות ממתקים בהפסקה מתוקה ביום שישי. אני בקושי קונה להן חטיפים ואת ימי ההולדת אנחנו עורכים בצמצום. כל אחד יש לו את סדר העדיפויות שלו ואצלי המחשב והאינטרנט שהם מצרך חשוב בבית מאחר שגם אני וגם בעלי עוסקים בתחום שדורש מחשב בבית (הוא מתרגם ואני כתבנית) אז יש לנו הוצאה חודשים של 150 שקלים בחודש לאינטרנט. ניתוק האינטרנט בבית שלנו לא יזיז כהוא זה לפרנסת המשפחה ולא נוכל באמצעות חיסכון של 150 שקלים בחודש לשלם את קרן קרב. אז לפני שקופצים על אנשים ומאשמימים אותם בכל מיני דברים כדאי אולי להכיר אותם קצת. את הסכום של 150 שקלים שאני משלמת אני מכסה ב- 400 שקלים של הדפסות שאני מקבלת בחודש.

ה דרומי

New member
בטלויזה היתה תוכנית על איזה איש

קרן ברנד-וויס משהו כזה שפועלת בין היתר גם ברמלה. על איך להחזיר ילדים למסגרת החינוכית.

למעלה