בוקר טוב ושאלה

בוקר טוב ושאלה

אני גרה בשכירות ושכרת את הדירה שלי. 1) הדיירים שלי חייבים לי חודשיים שכירות ומיסים (בטימטומי לא העברתי את העירייה על שמם) אני רוצה שהם יעזבו בסוף השכירות (החוזה), אני יודעת שצריך להודיע להם בכתב, מה עליי לכתוב במכתב? 2) בעיקבות סעיף 1 להלן אני חייבת לעזוב את הדירה שאני גרה מה ולחזור לבית שלי, הודעה בכתב גם ולכן מה עליי לכתוב לבעלי הבית שלי? תודה, אני ממש יואשת ומאוד יעזור לי תשובה מדוייקת אם אפשר תודה

זה אומר שאת בבעיה

כי השוכר של הדירה שלך יכול להודיע על הארכת תקופת ההסכם לשנה נוספת. לכן, עליך להודיע לו בדואר רשום עם אישור מסירה כי עקב הפרתו היסודית של ההסכם, הוא נדרש לפנות את הדירה. אני מבקשת להעיר שרצוי מאד לחתום על הסכם לאחר שמבינים את כל הכתוב בו (זה לעניין שאלתך מה פירוש "אופציה לעוד שנה").

תודה רבה

ואם הוא מקבל את המכתב ביד מבעלי וחותם לי על העתק שלי שקיבל אותו בציון תאריך, עדיין יכול לא לפנות את הדירה? ואם הוא מחליט שלא מפנה, מה עושים?

סליחה על הטירחה יש לי עוד שאלה

אם כתוב אופציה ויש להם זכות לבקש הארכה של השכירות כי זה סעיף שתופס אז למה שלא יתפוס הסעיף שכתוב שאם הם חייבים כסף מותר לי לפנות אותם במיידית?? החוזה חד צידי? הנה שני סעיפים בחוזה: * "למרות האמור לעיל כל אחד מהצדדים יהא רשאי להביא הסכם זה לכלל סיום ובלבד שימסור הודעה מוקדמת מראש ובכתב לצד השני .. יום מראש. * לא קיים השוכר תנאי מתנאי הסכם זה או התחייבות כלשהי המוטלת עליו על פי הסכם זה או לא קיים אותם במועד, זכאי המשכיר או בא כוחו, מבלי לפגוע בכל זכות שבידם , לבטל את ההסכם ובין היתר לתבוע פינוי מיידי של הדירה".

תשובות

מכוח הסעיף השני שציטטת, תוכלי להוציא אותו מהדירה בשל הפרת ההסכם. בעניין הסעיף הראשון שצוטט - אני לא נביא. לא יכולה לדעת מה כתוב בהסכמים שלכם. אם יש סעיף כזה, גם מכוחו ניתן לדרוש מהשוכר לצאת. אם הוא מסרב לפנות - הדרך לפנותו היא באמצעות בית משפט.

למעלה