בוקר טוב ושאלה

מירי פ

New member
בוקר טוב ושאלה

נמרוד בן 11 חודש (עוד יומיים) הוא ילד מתוק וחכם. הבעיה- הוא אינו יודע למחוא כפיים (למרות שאני מראה לו כל הזמן) לאחרונה, במקום למחוא כפיים הוא טופח על הברכיים שלו עם שתי ידיים. כמו כן הוא לא עושה תנועת "שלום" עם היד. יש לציין שהוא זוחל מגיל 5.5 חודשים- זחילה "נכונה", ונעמד מגיל 7 חודשים. עדיין לא הולך ללא תמיכה האם אני צריכה לדאוג?

שלום מירי וברוכה הבאה לפורום

ולאחר שאולי קראת שלכולנו דאגות (במסר בדף זה)
... אני אישית אינני מתמחה בתחום הילדים אז עד שבעלי הניסיון בילדים יענו... ראשית טוב להיות מודעים ועם היד על הדופק!!!. אני אישית לא מאמינה שהסימנים שנתת מראים על איחור התפתחותי. בכלל ילדי הפרטים לא ממש עשו את "ההצגות" המקובלות - איפה אור, ואיך עושה פרה, ותעשה שלום, ומחה כף וכו' יחד עם זאת הלכו, דיברו והתפתחו יופי. אני סבורה שיש להסתכל על התמונה הכוללנית הרחבה. אז אם נראה לך שישנם דברים נוספים המטרידים אותך בהתפתחותו של בנך אנא הוסיפי לנו מידע. ואם את ממש דואגת שווה הערכה. תהני מבנך טל

מירי פ

New member
../images/Emo51.gif טל

אני לא רואה עוד איחורים התפתחותיים הוא זוחל מגיל 5.5 חודשים והוא כבר עומד ממזמן והולך מסביב לרהיטים ודוחף דברים תוך כדי הליכה. הוא לא מדבר- מידי פעם יוצא לא אבא או אמה או הייתה. אבל זה בטח נעוץ בעובדה שהמטפלת שלו מדברת איתו ספרדית ואנחנו עברית הוא מבין בקשות פשוטות אני חושבת שכן אולי יש לו בעיה במוטוריקה העדינה רק לאחרונה למד להכניס כדור לתוך חור- וגם הרבה פעמים הוא מפספס ולמחוא כף- זה פשוט נראה שהוא לא קולט את הפעולה הזאת- כמו גם עשיית שלום. איך אפשר לקדם את תחום המוטוריקה העדינה?

מירי לגבי רעיונות לטיפולים

נחכה עוד קצת למומחים בתחום. הילד המקסים הזה נשמע כמו ילד ראשון לסופר אמא משקיענית כל הכבוד לך תשמרי עליו טל

תפקוד ידים

בעצם את חוששת שקיימת בעית מוטוריקה עדינה ... ואנסה להרגיע אותך במידע על התפתחות תפקוד ידים. תפקוד ידיים מתפתח מרגע שהילד מסוגל לשבת יציב, אז הוא מפתח שליטה בגו ומסוגל להתחיל לבצע תנועות סימטריות בקו האמצע למשל לקחת חפץ אל הפה, בהמשך הוא מתחיל לפתח הפרדה ולהעביר חפצים מצד לצד, להרים חפצים מצדי גופו ותמיד אל הפה, בשלב ראשון. מחיאות כפיים מתחילות אצל רוב הילדים סביב הגיל של בנך, המקדימים (כמובן שהבן של השכנה נמצא בניהם ) בטח עושים את זה כבר קודם, אבל רוב הילדים שהיכרתי עושים זאת בטווח גילאים הזה, ולדעתי המקצועית בנך יוב בתוך הטווח. לגבי מניפולציות בחפצים - הכנסה הוצאה, בנך מכניס כדור לחור וזה מצוין, זה אומר שהוא עבר את שלב ה"לשפוך" ול"העיף" דברים מתוך כילים וסלסלות... אז עכשיו ממשיכים ... מתחילים להכניס דברים לתוך כלים גדולים וקטנים בהדרגה, עד שמגיעים לחור עגול במכסה של קופאת סימילק למשל... מכניסים מקלות, מטבעות גדולים, פונפונים, קוביות, גלילים, וכל מה שתרצי אפילו זתים וצימוקים... זה בדיוק הגיל ואין לך מה לדאוג ... סביב גיל שנה הוא יכול להרים חרוזים קטנים ואפילו אורז.. וזה הולך ומתפתח... לא לשכוח שעוד מעט ילך ואז תהיה עצירה בכל מה שקשור במוטוריקה עדינה, כי הרבה יותר מענין ללמוד את העולם מגובה ... אז אל דאגה, בנתיים חשוב לגרות אותו, לחבק אותו ולדאוג שהוא מחייך אל העולם ולומד שלוט בו. מקווה שזה קצת מעודד ...

מירי פ

New member
OK, נרגעתי קצת...

להרים גרגר אורז הוא מסוגל כבר ממזמן.... מה אני אגיד לך- כבר לא צריך לטאטא את הבית
קיבלתי עוד המלצה- לתת לו שתי קוביות כדי שיקיש אותן אחת אל השניה. אולי הרעש יגרה אותו מה שכן- יש לכם פורום מקסים ותודה לכן על התגובות

למעלה