בוקר טוב ושאלה..

עמית@

New member
בוקר טוב ושאלה..

אני בשבוע 31 (אחרי הפריות מבחנה עם עוברית אחת) יוצאת עוד שבוע לשמירת הריון עקב אנמיה קשה ומעט צירים- אני כל הזמן תוהה וחוששת מה יהיה ומה יקרה אם.. השאלה שלי היא אם התינוקת שלי תיוולד עכשיו+ (היא שוקלת 1.600- נכון ללפני שבוע) האם יכולים להיגרם לה נזקי פגות קשים? ומשרבבת גם שאלת סקר פיצפוטנה- באיזה שבוע+משקל נולדו הילדים שלכם? (חלק דליתי מסיפורי הלידה וחלק עוד לא ידוע לי- ) ועוד- אני מתקשה להבחין בין סתם בריקסטונים מכאיבים ל"דבר האמיתי" ואני לא יכולה לרוץ כל שתי דקות למיון
גם הבריקסטונים באים בתדירות גבוהה למדי ומלווים בלחץ בנרתיק ובכל היקף הרחם. בקיצור- למישהו יש מעט עידוד ועצות בשבילי? אני מודה שאני קוראת פה בפורום מתחילת ההריון (מתוך עניין אישי- יש לי אחות שנולדה במשקל קילו לפני 27 שנים וגדלה ללא סיבוכים מיוחדים- אז אני עוקבת..- מה גם שיש פה אנשים שאני עוקבת אחריהם עוד מימי פורום פוריות) אז תודה לכולם ויום טוב ובריא להורים ולגורים.

למה עוד שבוע?

למה לא אתמול?! מצחיקים אותי הרופאים האלה, בחיי... העוברית שלך נמצאת בשבוע שבו השכיחות לסיבוכי פגות מאוד מאוד יורדת, והמשקל שלה טפו*3. ילדתי בשבוע 30+5 ימים (845 גרם) והתינוקת נשמה יפה מאוד לבד מהרגע הראשון. מצטערת, אין עצות לגבי הצירים כי ממש אין לי ניסיון בתחום
המשך הריון ארוך ורגוע לך!

עמית@

New member
תודה- ועוד שבוע מכיוון שאני חייבת

לסדר את העניינים עם העבודה

אני ילדתי בשבוע 30 וארבעה ימים

וישרה נולדה במשקל 1564 קילו. היא לא הונשמה בכלל ואחרי שלשוה ימים עברה מטיפול נמרץ לחדר רגיל. מה שחשוב זה שאם יש חשש ללידה מוקדמת יתנו לך את הזריקות להבשלת הריאות. הערכת המשקל שלך יפה ולכן לא צפויים סיבוכים. אינני רופאה אבל מה שאמר לי הפרופסור מנהל המחלקה להריון בסיכון גבוה לפני שהוא עשה לי את הניתוח קיסרי זה שפג בשבוע 30 זה פג ענק. ואני חושבת שהניסים פה הפורום הם העדות הכי טובה לכך. ברור שעדיף לסחוב כמה שיותר אבל שבוע 31 במשקל מעל קילו וחצי זה המקרים הקלים של הפגייה. אנחנו היינו בפגיה 5 שבועות והשתחררנו במשקל 2 קילו, והיום טפו טפו אנחנו בני שנה ושמונה חודשים ושוקלים כבר בערך 11 קילו. לא יכולה לייעץ לך לגבי הצירים כי לי היתה רעלת הריון ולא צירים מוקדמים. בכל אופן שיהיה בהצלחה ואנחנו פה תמיד.

את יכולה להיות דיי רגועה

לדעתי .. אם את כבר ב- 31 .. והמישקל מצויין .. עמרי נולד בשבוע 31 בניתוח קיסרי דחוף בגלל רעלת הריון קשה . ומישקלו היה 1000 גר´ .. ומצבו היה רע מאוד .( אבל זה לא ביגלל השבוע כמו שביגלל המצוקה בה שהה זמן רב - ברחמי) . בכל אופן למרות שמצבינו היה בכי רע .. היום המצב מעולה !! בקרוב בן 3 ילד רגיל ומקסים היי רגועה ושקטה .ואופטימית !!

הילי נולדה בשבוע 31 ללא סיבוכים

מיותרים. אבל איתנו בפגיה היו ילדים שנולדו בשלב מתקדם יותר עם קשיים רבים. המלצתי: שמרי על ההריון תנוחי ותשתי הרבה.

כאבים בגב התחתון

שלום לכולם גילינו את הפורום הזה השבוע, ומאוד התלהבנו! סיפורנו מתחיל בשבוע ה-26 אז חגית התחילה לסבול מהתכווצויות בבטן. רופא הנשים שלח אותנו למיון (ליס), שם איבחנו צירים מוקדמים, ובסוף היום מצאנו את עצמנו מאושפזים בוולפסון (לא נרחיב כאן על הבלאגן בליס - זה בהזדמנות אחרת). חגית שכבה שבועיים במחלקת נשים עם עירוי של מגנזיום, כשכל פעם הגבירו לה את המינון (כי המינון הקודם כבר לא עזר). ביום האחרון ניסו גם ריטודרין, אבל זה כבר לא ממש עזר. שני נולדה במשקל 1000 גרם בניתוח קיסרי (משקל נמוך + מצג עכוז). למזלנו, בגלל שחגית היתה מאושפזת שבועיים, היא קיבלה שני סטים של זריקות צלסטון - הסט השני ניתן יום לפני הלידה - כך ששני הונשמה קלות יום אחד ואח"כ כבר נשמה לבד. זהו, למזלנו לא היו לה בעיות מיוחדות. שני שכבה חודשיים בפגיה ותפחה - עד שיצאה הביתה במשקל 2 קילו. היום שני בת שנה וחודשיים, שוקלת 8 קילו ומותק של ילדה (רק האוכל...). ןלענייננו. לא שאנחנו מומחים לצירים, אבל כאבים בגב תחתון יכולים להיות אינדיקציה (גם לפני שבוע 26 היו התכווצויות, אבל לא היו כאבי גב). בכל מקרה - לא נראה שיש לך ברירה, אלא לרוץ למוניטור כל פעם (מאוד לא מומלץ לגלות את זה מאוחר מדי, למשל בגלל הצלסטון). בהצלחה!!!

TIK TUK

New member
לגבי צירים

אני בהריון עם תאומים שבוע 27+4 וכבר הגעתי לרופא שלי פעמיים בגלל צירים מדומים, אז קודם כל, כמובן שעדיף תמיד לבדוק אם לא בטוחים, אבל הרופא שלי (שנחשב לאקסטרא זהיר) מרגיע אותי ואומר לי שאם הצירים לא סדירים ולא מגיעים ל4-5 בשעה אז אין צורך לרוץ למיון. אני כמובן עדיין מתקשרת אליו כשהצירים מגיעים ל 3 בשעה למשך יותר מכמה שעות.

shirar1

New member
עדיף להתקשר מליון פעם ולא להתבייש.

לדעתי, כל העניין של ההגדרות מתי צירים הם "מדומים" (ברקסטון היקס) ומתי אמיתיים שווה ל... , אולי גם בעיני הרופאים. בלי לנסות להלחיץ, אלא רק להסביר למה עד לבדיקה רפואית פיזית (ולא מענה בטלפון) אין שום דרך לדעת באלו צירים מדובר, אני אספר כאן את סיפור הצירים ה"מדומים" שלי. כשהגעתי לשמירת הריון בשבוע 25, היו לי צירים ממש לא סדירים, וממש לא יותר משניים שלושה בשעה, ובכל זאת תוך 10 ימים הם הצליחו להביא אותי ללידה מוקדמת בשבוע 26 (כיום גל ונטע המתוקים). הצירים ענו לכל ההגדרות שמופיעות בספרים לבריקסטון היקס - לא סדירים, לא הרבה בשעה, ונעלמים עם שינוי תנוחה (הרי כל ציר נעלם בסופו של דבר...). הרופא הראשון שראה אותי אחרי שהתאשפזתי אמר לי בהחלטיות שמדובר בבריקסטון היקס, ושכל ההבדל בינם לבין צירים אמיתיים הוא לא בהרגשה אלא בזה שבריקסטון היקס לא מלווים בפעילות רחמית ולא גורמים ללידה, וצירים אמיתיים כן, וששלי הם צירים מדומים (תעשי אולטראסאונד ונשחרר אותך הביתה..). אחרי שהוא ראה את תוצאות האולטראסאונד (עובר מדולל נפלט לצואר הרחם והתחיל לידה) הוא גם החויר וגם שינה את האבחנה. ועוד משהו, הרופא שליווה אותנו במהלך ההריון היה אחד האנשים הכי זהירים בעולם. מרוב שהוא היה זהיר, זה השיג בעצם את התוצאה ההפוכה, כי במקום להילחץ נראיתי לעצמי היפוכונדרית ולא רצתי למיון. מסקנה - גם אם את נראית לעצמך הכי נודניקית / היפוכונדרית בעולם, תמיד כדאי ללכת לבדוק, אפילו אם נבדקת רק יום קודם. אין אף אחד שיכול להגיד באלה צירים מדובר בלי לבדוק אותך, וזה שיום אחד מדובר בבריקסטון היקס לא אומר שלמחרת לא מדובר חלילה בצירים אמיתיים. יש איך להילחם בצירים (אינפוזיות, תרופות וכו´), צריך רק לעשות את זה בזמן, אחרת הרבה יותר מסובך למנוע לידה מוקדמת, ועדיף לבלות 80 פעם במיון מאשר פעם אחת בפגיה. שיהיו לכם 9 שבועות קלים!

yaelhul

New member
בשבוע 32+3 ילדתי תאומים בקיסרי חרום

הם נולדו במשקלים 1700 ו-2085 ופרט לשבועיים קשים להם ולנו בפגיה לא היו שום בעיות. לציין שכבר בשבוע 28 קיבלתי סורפקטנט להבשלת ראות כיוון שהיה חשש ללידה מוקדמת. מאחלת לך המשך הריון ארוך ובריא. תשכבי במיטה ותשתי המון מים
אין לך מושג כמה זה עוזר לשמור על ההריון. יעל

למעלה