בוקר טוב ושאלה

בוקר טוב ושאלה

בוקר טוב לכל הפורום והצלחה וכייף לכולם אתמול הייתי אצל חברה והיא ניסתה להצביע על אחת היצירות וכל הזמן יצא "שגוי" לאחר כמה נסיונות היא עברה לציור אחר וזה שוב חזר על עצמו. חשבתי לתומי שזה במקרה.. להפתעתי חברה אחרת שבה מחו"ל וצלצלה אלי בערב וסיפרה שהיא התארחה אצל ישראלית והיא הראתה לה את האתר עם התחרות והמארחת ניסתה להצביע עבורי בציור אחד וגם התלהבה מציורים אחרים ועשתה עשרות ניסיונות להלהצביע ללציור אחד לי ולעוד 4 אמנים אך ללא הצלחה (ישראלית החיה בחו"ל אבל אוהבת את ארצנו ומעורה בה ובעיקר עקשנית) תמוהה בעיניי שזה קורה. עובדה זו צויינה גם בעבר ואפילו באחת בתגובות לאחת היצירות נכתב ש -"אי אפשר להצביע כאן" אך לא התייחסתי. עכשיו משכמה וכמה מציינים זאת מתבקשת השאלה הכיצד זה קורה? לא מדובר בי אישית אלא בעוד מקרים דומים. היתכן הדבר הזה?.

moran77771

New member
רפאלה היקרה שלום...

אין לי שמץ של מושג איך התחרות מנוהלת ובידי מי. אבל ההגיון המסחרי שעומד מאחוריה די ברור. בנק מסחרי מקיים תחרות אמנות ציבורית הפתוחה לכל אחד ואחת ועל ידי כך מראה איכפתיות ציבורית ועל הדרך גם מרוויח פרסומת וסימפטיה ציבורית. לגיטימי וברור. ואם אמן אלמוני גם יזכה בכמה דקות תהילה בעקבות החשיפה לתחרות אז עוד יותר טוב. כל הצדדים מרוויחים.גם הבנק וגם האמנים. לפי ההגיון הזה הבנק שהולך להשקיע סכום לא מבוטל בתערוכה פלוס כל מערכת היח"צ המתלווה לכך לא יכול להרשות לעצמו שלא לעמוד בסטנדרט אמנותי / מסחרי הולם. הצבעות הגולשים בתחרות שפתוחה לכל אחד ואחת לא מתבססות על הפרמטרים הללו אלא על פרמטרים שכלל לא קשורים לעמידה בסטנדרט אמנותי / מסחרי. (דוגמא : מי שיש לו יותר חברים ומשפחה שמצביעים עבורו יקבל ניקוד כוכבים גבוה יותר וכיוב). לכן אין שום סיכוי שבעולם שהבנק יעלה לגמר עבודה של אמן זה או אחר רק על סמך ש אלפי גולשים נתנו לה ציון 5. זה פשוט נאיבי לחשוב כך. לכן זה גם משעשע לראות עבודות שזכו לחשיפה של אלפי גולשים ודורגו ע"י אלפי גולשים (תמיד כמובן ב 5 כוכבים) וממש לידן יש עבודות שאולי מאתיים גולשים ראו אותן ואיזה 15 גולשים גם טרחו לדרג אותן (כמובן רק שנים או שלושה כוכבים) .כל בר דעת מבין שהאמן שמציג אותן או שלא מקושר טוב באינטרנט או שאין לא חברים ומשפחה לגרור אותם להצביע עבורו או שפשוט כמוני מבין שאין כל טעם להתעסק עם ענין הדרוגים וההצבעות. בסופו של יום הבנק ורק הבנק (קרוב לוודאי שיעסיק לצורך הענין פאנל של עדת מומחים מטעמו מתחום האמנות בישראל כגון אוצרי גלריות מוזיאונים וכיוב) הוא זה שיחליט איזו עבודה תיוצג בתערוכה שהבנק ממן מכספו ושם את שמו ואת יוקרתו כמוסד פיננסי גדול ומכובד בישראל. אז תנוח דעתך לכמות הגולשים ולמספר הכוכבים שמקבלת כל עבודה אין שום משמעות בטווח הארוך. לסיום מאחל אני לך בריאות טובה וחיי יצירה פוריים. וכמובן שעבודותיך יעלו לגמר.(לשם הגילוי הנאות גם אני משתתף בתחרות עם מספר מעבודותיי.)

מורן 7771

חן חן על מכתבך. להפתעתך ולהפתעת אחרים (כך אני סבורה) אני נוטה להסכים עם כל מוצא פיך. אתה צודק בכל הנקודות שהעלית. הייתי ערה לעובדה שלמי שיש יותר חברים ומשפחה יזכו יותר בקולות..אך תמיד לקחתי בחשבון שמה שיכריע זה גוף שמבקר אומנות והוא יביע את דעתו. זה שיקבע. לסיכום. כל מילה שלך פנינה. אם הסכמתי עמך הווה אומר שמבחינתי הכל כשר. כל ההצבעות וכו'...הכל בסדר. שיהיה לך המשך יום נפלא ותודה על התייחסותך.

למעלה