לא קראתי את המשך התגובה. אומר לך
מה אני מרגישה שאני נכנסת וקוראת את מה שאת כותבת, ולא משנה אם נכתב בשבת, ולא משנה אם הוא עושק אנשים, בשורה התחתונה - הרבה הרבה אנשים שאין להם את הכסף הזה שהוא עושק מאחרים - נהנים בחינם - ממה שאלוהים העניק לו - חוכמת הקבלה. אני נתרמתי המון, בקטעים קשים שלי להכנס למחשב ולקרוא את המודעות היומית, את לא יודעת כמה כח וחוזק נפשי, זה נתן לי ברגעים קשים, אפילו של יאוש רגעי. לפתוח את המחשב ולחפש אחר המודעות היומית של היום, של אתמול, לא משנה של מתי - תמיד המודעות הזו נתנה לי את הכח, את הדחיפה לתקוה. ובאמת עליזה, חבל, חבל שנפסיד את מנת האור והכוחות שזה נתן - ולי בכל אופן זה היה - סוף סוף - משהו מועיל ומחזק ובחינם. אני רוצה לספר לך שאני מכירה הרבה אנשים ששומרים שבת - בצורה קיצונית, מה שנקרא חוזרים בתשובה, אבל הם מעשנים סמים, ואין להם גם בעיה לעשן סמים בסביבת הילדים (זה סמים קלים התירוץ - חשיש וג'וינט - לא יודעת אם זה אותו דבר, זה מה שאחד הילדים סיפר שאבא מעשן), וזה אדם שמקפיד ללכת שלוש פעמים לשיעור תורה, וזה אדם שבשבת מקפיד על שמירת השבת בצורה כל כך חמורה, ושוב סביבי יש שומרי שבת אדוקים, אבל מתעללים בילדים שלהם ומכים - עם תפיסת עולם אכזרית "שחוסך שבטו שונא בנו", שמצהירים שהם לא עובדים וחיים מהבטחת הכנסה, אבל בעצם מתקיימים בשחור מהכנסות רבות, אני קוראת לזה משהו שהם גונבים מאחרים ומהמדינה שלהם, אבל שמירת שבת - זה קודש הקודשים בשבילם. אז אני יותר מקדשת את המילים שאת שוקדת ומלמדת אותי כל פעם. וחבל. די כואב לי הלב לוותר על המודעות היומית אבל אני מכבדת את ההחלטה שלך.