בוקר טוב --- דחוף

בוקר טוב --- דחוף

הבן אמור להתגייס, אין מי לדבר בצבא, חשבתי שדברים השתנו מאז היותי חיילת...... מה עושים, זה הזוי ולא היגיוני !!!
הגיע צו גיוס לנובמבר, היה מבסוט
אחרי קיבלנו זימון ללה"ט
אמרו שאם לא רוצים לשלוח פקס וויתור
שלחנו ואמרו שהפקס הגיע
אחרי חודש הגיע תאריך גיוס חדש לאוגוסט לחי"ל להט למרות ששלחנו פקס על ויתור ואמרו שהפקס הגיע

הבן בעצבים ובצדק מזלזלים בנו לא מתייחסים אלי כשאני מתקשרת ממש בושה בושה בושה

amaya31

New member
מניסיון שלי -אישי לפני 15 שנה...רק מכתבים עוב

כל שיחה עם צבא לה הצליחה להתממש דרך טלפון או פקסים

רק מכתבים ..מכתבים ..הייתה לי התכתבות ענפה אתם שקיבלתי תעודת שחרור של חובשת קרב וחובה לעשות מילואים בעת ששירתתי בכלל ביחידה לא קרבית...
ולא קשורה לחובשים...הייתי צריכה להוכיח את "הזהות של עצמי"..לא חשוב , זה היה ארוך אבל המכתבים עבדו!

שולחת פקסים אחד קיבל השני לא

כולם חיילים שם וזה לא מעניין אותם בכלל מי אני

לא בפקסים, בטלפון

להתקשר למיט"ב כל יום, לשבת להם על הוריד.
רק ככה זה עובד (מניסיון עם הבת שלי מלפני שנה)

הם מושכים אותך ומושכים, אבל בסוף זה מצליח...

מקוםבלב

New member
מבינה לליבך, אנחנו בסיפור כבר שנה

הבן שלי בתהליך התנדבטת לצה"ל כר מעל לשנה. אין עם מי לדבר. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה
אני מקווה שתמצאו את הדרך.
אם יש לך חברים עם קשרים זה הזמן להפעיל כל מי שיכול לעזור
בהצלחה

orrri1

New member
לא להתייאש.

ידוע כי תהליך ההתנדבות הוא מסורבל ונמתח ללא שום סיבה, בדר"כ כדאי להתחיל אותו לפחות שנה לפני זמן הגיוס המשוער.
מתסכל, מאכזב ומעצבן. מסכימה.
אך אם הוא מעל לשנה בתהליך, הרי שהתהליך קרוב לסיומו.
פעם בשבוע להציק, עד אשר תקבלו תשובה.

B l a c k ICE

New member
בושה? עצבני?

ממתי הצבא הפך להיות תוכנית כבקשתך?
הצבא, מאז שהוקם, או לפחות מאז שיש שם הרבה בירוקרטיה, לוקח את מי שהוא רוצה לאן שהוא רוצה/צריך.
בצבא לא רואים בני אדם, רואים חיילים. מתי תבינו שאין לצבא דרך לתת לכולם את מה שהם רוצים?

עצוב מאוד שזה כך

הם לא חיילים הם בני אדם לפני הכול ואם יהיה צורך אני לא אגייס את הבן שלי משום שהם עושים מה שהם רוצים.
הם ביקשו תוך 24 שעות מכתב וויתור
הוא נשלח והם אומרים שהוא התקבל אצלם.
אז זו כבר התעללות ולא לעשות בבנים שלנו מה שהם רוצים
בושה וחרפה
ואני אתערב בצבא של הבן שלי כמו שהייתי מעורבת בבית הספר הם לא יעשו מה שהם רוצים

B l a c k ICE

New member
למען האמת, הצבא לא שואל אותנו...

בגלל זה הוא נקרא צבא.
אני אישית הייתי נותן לילד להתמודד. הוא כבר בגיל 18 וצריך להתמודד לבד עם דברים.

אין כאן שום בושה וחרפה, מקסימום התנהלות לא נכונה.
תפנימי שהצבא לא רוצה ולא יכול לתת לכולם מה שהם רוצים. צבא זה לא מקום עבודה. עושים מה שמבקשים בלי הרבה שאלות. (כמובן, צריך להפעיל שיקול דעת, אבל אין יותר מדי מקום לשיקול דעת...)

orrri1

New member
מחזקת

הצבא לא שואל אותך או את בנך מהו רצונכם.
לדעתי חבל שכך כי הרבה נופלים בין הכיסאות. אבל זה המצב.

אביבקיץ

New member
את לא תגייסי את הבן כי הם עושים מה הם רוצים?

אני מתרשמת שאת לא ילידת הארץ, ולא ממש מכירה את הצבא

משום שאני ילידת הארץ ובהחלט שירתתי בצבא

שרות מלא ומכול הלב למרות כל הקשיים הרבים.
ומכיוון שאז היה והם עשו מה שהם רוצים ודבר לא השתנה אז אין אפשרות כזו שהבן שלי יתחיל ברגל שמאל את שירותו הצבאי
הם ביקשו שנשלח פקס תוך 24 שעות, שלחנו, הם אמרו שהתקבל הפקס, אז למה הכניסו אותו לתוכנית לה"ט למרות ששלחנו וויתור בפקס.

חחחחח מכירה ועוד איך את הצבא.

רחלילי

New member
או דודה של בר רפאלי

מהצד של האבא (דווקא גנים משובחים לדוגמנות).

ramil

New member
"את לא תגייסי את הבן שלך"

נכון, הצבא יגייס אותו. אחרת הוא יהיה עריק ויישב, ולמיטב הכרתי את החוק הצבאי "אמא אמרה לי לא להתגייס כי לא ענו לה לטלפון" זה לא טיעון שתופס, אפילו לא בתור טיעונים לעונש.

אז נכון שהצבא עושה המון טעויות וטובע בניירת ובביורוקרטיה
אבל לא צריך להיסחף ובטח לא לאיים עליו בחזרה.

אגב, סתם שתדעי - כל מיועד לשירות ביטחון מקבל בממוצע 5 צווי גיוס שונים לפני שהוא מתגייס. הגיוס של השנתון של הבן שלך רק מתחיל בעוד חודש, ודברים יכולים עוד להשתנות כמה פעמים - אז תתאזרו בסבלנות.

ועכשיו, לעצם העניין - מה זה להט, ולאן הבן שלך רוצה להתגייס אם לא לשם?

היי, נכון שהצבא לא שואל אותנו

אבל זה מתסכל
הם אמרו שאם הוא לא מעוניין לשלוח מכתב וויצור בפקס, זה מה שעשינו, שלחנו פקס ואמרו שהפקס הגיע.
ואחרי אמרו שהפקס לא הגיע.

לה"ט - חי"ל חימוש

הוא בעיקר מאוד מתעצבן משום שכול החברים שלו מתגייסים בנובמבר מה שהיה התאריך שלו מלכתחילה 27/11/13 ושינו לו את התאריך.

LemonLimeLilach

New member
אז תשלחו שוב את הפקס

או אולי בדואר רשום. בסה"כ זה שנותנים לו לוותר על מה שהוא לא רוצה זאת פריבילגיה ענקית שאין להרבה אנשים ואולי כדאי שתעריכו את זה במקום לאיים. אני הגעתי לבקו"ם ושלחו אותי לאן שרצו באותו רגע וביי.
ואולי את יכולה גם לדבר איתו באותה הזדמנות על זה שזה לא רלוונטי מתי הוא מתגייס לעומת החברים שלו וזאת סיבה טיפשית להתעצבן, ושלהתגייס מוקדם זה לא נורא בכלל, כי גם משתחררים מוקדם אחרי זה ואז כולם מקנאים בך, וזה כולה שלושה חודשים... לעומת ה3 שנים שלפניו זה peanuts. עדיף לשמור את העצבים לדברים רציניים יותר.

כמו שכתבתי לך קודם - לא בפקסים, בטלפונים

רק ככה זה עובד.
לשבת להם על הוריד. להתקשר כל יום ואפילו כמה פעמים ביום.

ramil

New member
אם הוא מצפה שיהיה בצבא עם החברים שלו

אז סליחה על הבוטות - הוא חי בסרט.

הצבא לא יכול ולא בנוי לסדר לכל אחד שירות עם החברים שלו מהתיכון. יש לו סיכוי בפוקס להיות באותה טירונות עם מישהו מהשכבה שלו, במקרה הטוב. החריג הוא כל מיני מסגרות שמתגייסות בנפרד כמו גרעיני נח"ל.

כמו רבים וטובים לפניו, הוא יגיע למקום שבו אף אחד לא יכיר אף אחד, יהיו לו המון חברים חדשים, ואת החברים מהתיכון הוא יפגוש בסופי שבוע.

ו..שיהיה לו שירות מוצלח, נעים ומשמעותי .

למעלה