בוקר טוב בנות

בוקר טוב בנות

שבוע שעבר עברתי כריתת חצוצרה בלפרוסקופיה עקב דלקת ובדרך גילו אנדומטריומה קלה. כנראה בגלל זה הייתה לי חסימת חצוצרות. בלי קשר לזה, מאז ההחזרה האחרונה (טיפול לפני חודש עם שאיבה והחזרה) היו לי דימומים משבוע לפני בדיקת הבטא עד לפני כמה ימים. עכשיו לפי התאריך אני אמורה לקבל את המחזור החודשי ופתאום גם הדימום נעלם דווקא. הרופא נתן לי לעשות פרופיל הורמונאלי החודש, ולנסות טבעי (כי פתחו לי את החצוצרה השניה) ואם לא ילך חודש הבא החזרת מוקפאים. והייתי בטוחה שאני אקבל מחזור בימים הקרובים, אבל לא. השאלה שלי, אם קרה למישהי שנדחה המחזור אחרי לפרוסקופיה?

spirt20

New member
היי מאמי

קודם כל ברכות על זה שעלו על הבעיה מפה הדרך להריון תקין קצרה. שנית גם אני אחרי ניתוח לפרוסקופי איחר לי המחזור בשבוע, כי הניתוח דוחה את הביוץ לפעמים. וכמובן יכול להיות שיש הריון במידה וקיימתם יחסים בזמן הביוץ המשוער. שיהיה בהצלחה

simba1231

New member
גם לי

גם אצלי המחזור התעכב אחרי לפרוסקופיה, שאלתי בזמנו רופא בפורום של קופ"ח אם אני זוכרת נכון, קיבלתי תשובה שזה תקין והניתוח יכול לגרום לזה.

אההה אוקיי

טוב לדעת שזה יכול לדחות את המחזור, נלחצתי.. כי כבר חודש הייתי עם דימומים ורציתי לקבל מחזור כמו שצריך "ולאפס" את עצמי מבחינת הדימומים.
&nbsp
אחרי כריתת החצוצרה זה עזר לכן להיכנס להריון? אני יודעת שזה טוב לכרות אם יש דלקת בחצוצרה, אבל ממש כאב לי הלב לדעת שכרתו לי אותה. לקחתי את זה קצת קשה

spirt20

New member
כל הנשים בפורום

שכרתו את החצוצרה נקלטו להריון, חלקן טבעי.... חצוצרה עם נוזל מכילה רעל שהורג את העוברים/ מונע השרשה. אני עשיתי החזרת עוברים אחרי הניתוח ולמעשה אני מחכה לבטא בסבלנות/ או יותר נכון קוססת ציפורניים ובעיקר פסימית ושלילית אבל זה כבר סיפור אחר. תני לעצמך להחלים ללא ספק עשית החלטה נכונה

מעודד לשמוע

מחזיקה לך גם אצבעות לבטא חיובית וגבוהה :)
&nbsp
לאחר הכריתה ישר עשית החזרה? לא נתת סיכוי לטבעי? לא נחת חודש בין הניתוח לטיפול הבא?
&nbsp
&nbsp

spirt20

New member
אממ לא ניסיתי טבעי

כי היה אסור לקיים שבועיים מהניתוח יחסים וגם הציעו לי לקחת גלולות לאיפוס קליל של המערכת.

simba1231

New member
עונה

לא עברתי לפרוסקופיה לכריתה של החצוצרה אלא בגלל אנדומטריוזיס. לשמחתי למרות שהמחלה היתה בדרגה גבוהה לא היה צורך לכרות אף אחת מהחצוצרות. אבל אני באמת בהריון כרגע. אם זה מעודד חוץ מלפגוע בחצוצרות אנדומטריוזיס פוגעת בפוריות בעוד דרכים אז טוב שמצאו את האנדמטריומה וטיפלו בה. בכל מקרה ממליצה בחום להיות. מטופלת גם של מומחה אנדו' כי חוץ מבפוריות למחלה הזאת יש נזקים נוספים.
בהצלחה בכל מקרה :)

איזה כייף לשמוע שאת בהריון!! מזל טוב

לצערי אני כבר שנה פלוס מסתובבת עם חסימת חצוצרות כאבחנה ואף אחד לא הציע לי לפרוסקופיה לראות למה יש חסימה בכלל, וסתם העמסתי מלא הורמונים ובזבזתי עוברים יפים על סתם!
&nbsp
לא חשדתי באנדימיטרוזיס כי אין לי תסמינים חזקים של זה, חוץ מכאבי מחזור קלים שאפשר לסבול ואני חושבת שזה בדיוק כמו כל הבנות. מקווה עכשיו שהדרך להריון תהיה קלה :)

simba1231

New member
תודה :)

זה נורא מתסכל העניין הזה שמרחו לך את הזמן, אני לא יודעת עד כמה זה נפוץ שחצוצרות חסומות הם תוצאה של אנדומטריוזיס אבל אין דבר יותר מתסכל מלחשוב על כל הזמן והאנרגיות שבוזבזו. מקווה שעכשיו הדרך שלך להריון תתקצר. ושוב ממליצה בחום אחרי שתלדי את הקטנצ'יק שלך כדאי לזכור שצריך להיות במעקב ובטיפול של האנדומטריוזיס, זאת מחלה שיכולות להיות לה נזקים לה סימפטיים בכלל. מוזמנת בכיף גם לפורום בתפוז :)

למעלה