בוקר טוב בנות

• פותח הנושא Anu
  • פורסם בתאריך

Anu

New member
בוקר טוב בנות

רציתי לשאול עם מישהי מכירה מקווה באזור רמת-גן, תל-אביב. אני לא בחורה מאמינה אפילו לגבי אלוהים יש לי ספקות אבל חשבתי שקצת רוחניות יהודית וטהרה מכל הבתי חולים והבדיקות יכול לאזור לנפש. היום שחיכיתי לאולטראסאונד דיברתי עם בחורה דתית שעשתה חישוב ימים ואמרה שאני יכולה ללכת במוצ"ש. האם אני פשוט ניגשת למקווה או שיש איזשהן הכנות? פעם אחרונה שהייתי זה היה לפני 4 שנים (לפני החתונה) ואני לא כ"כ זוכרת את הפרוצדורה. חוץ מזה שאני כבר 11 יום עם גונל ועדיין הזקיקים קטנים. האם אתן יודעות כמה זמו זה יכול להימשך, כלומר האם פשוט ממשיכים עם הגונל עד שיש ביוץ? תודה ויום טוב לכולן.

Anu גם לך בוקר טוב..

לא ידוע לי מקווה באזור רמת גן, כיוון שאני לא מהאיזור... אבל לגבי ההכנות: את צריכה (כמובן) להתקלח ולאחר מכן לנקות במקל אוזניים (למרות שבד"כ זה נעשה באופן טבעי), לצחצח שיניים, לא להיות עם לק וכמובן לא עם תכשיטים למיניהם, את צריכה להסתרק טוב והבלנית תבדוק ששערות לא נשרו (אם כן מוציאים אותן).. יש עוד דבר אחד שעד לפני חצי שנה לא הקפדתי אבל מסתבר שחייבים, לעשות בדיקת טהרה עם העדים (ריבועים קטנים של כותנה, מוכרים אותם בבתי מרחקחת ויש גם בלניות שמוכרות אותן, למרות שאת יכולה גם לקחת בד לבן נקי ולבדוק... צריך (סליחה על איך שזה נשמע) ל"דחוף" טיפה פנימה ולסובב כדי לבדוק אם אכן המחזור הסתיים.. זה עושים יום לאחר שסיימת את המחזור... המקפידות מאוד עושות זאת יום יום עד ליום המקווה, אני עושה זאת ביום הראשון וביום האחרון (ז"א ביום שאני הולכת למקווה)...הבלנית פשוט שואלת אותי עם עשיתי בדיקות, אולי יש כאלה שלא שואלות, לא יודעת... מקווה שהסברתי טוב לגבי זה.. כשאת נכנסת, את יכולה לבקש מהבלנית שתעזור לך בתפילה, ואת פשוט חוזרת אחריה, ואח"כ כבר תדעי לבד... ודבר אחרון, את צריכה בסביבות 10-15 ש"ח לתת למקווה (כל אחד זה אחרת אולי יש כאלה שגם יותר) מקווה שהסברתי טוב וסליחה אם לא.... בהצלחה, שנעשה לך
על הליכה למקווה....

uliss

New member
הוספה קטנטנה

שמחה על התמיכה הזכירה ימי טהרה - סה"כ זה שבעה ימים . בודקים אחרי המחזור ולמחרת סופרים יום ראשון וכו´ ביום שביעי בלילה זה הזמן לטבילה. באמת חשוב לעשות בדיקה ראשונה ואחרונה בהצלחה רבה , לדעתי מקווה מאד חשוב לפריון

זה מאוד מעניין מה שאת אומרת

כי הקליניקה של הרופא שלי מלאה בנשים חרדיות ודתיות, מעניין שהתאוריה הזאת לא עבדה אצלן. ובכלל נדמה שבעיות פריון לא שואלות אף אחת אם היא דתיה (ועוד לא הבנתי איך זה עובד עם בעיות זרע..) אני לא מזלזלת באמונה דתית (או בכל אמונה אחרת) של אף אחת, אבל הדברים שלך מעט מכעיסים אותי. מהם אני מבינה, שמי שלא הולכת למקווה "לוקחת אחריות" על בעיית הפוריות שלה. הלכות הטהרה היהודיות מעוררות בעולמנו היום ספק גם אצל נשים דתיות ואני מצרפת לינק בנושא מכתבה מעוררת מחשבה שהתפרסמה במוסף הארץ ביום שישי - "מרד הטמאות".

תוליק

New member
בכוונה לא עניתי בפורום כי פחדתי ש

יתחיל פה ברדק אבל אני רואה שזה לא עזר. אני לא חושבת שיש מישהי שחושבת שחילונית שלא הולכת למקווה אשמה בזה שאין לה ילדים ועובדה כמו שאמרת שיש המון דתיות שמקפידות על כל ההלכות שקשורות לטהרה - ועדיין מסתובבות כשכרסן רחוקה מאוד משינהן. לא צריך להיות רגישים. זה מה שטוב בפורום שיש פה מקום לכל אחת - גם למי שזקוקה למקווה כדי לנקות את הראש וגם למי שעוברת סדנאות וגם למי שלא עושה כלום. ולא צריך לקפוץ על כל דבר. זה שאני פחדתי לענות פה באופן מפורט מראה (וזה קרה גם בעבר) שכשמכניסים נושא "דתי" ישר יש את אלה שקופצות - ומה אני אגיד לך? זה קצת מקומם.

נועם@בת

New member
מכעיסים על שום מה?

יוליס כתבה לדעתי מקווה מאד חשוב לפריון . למה לקחת משפט פשוט כל כך ולהפוך את הכוונות שלו. בדיוק כמו שאם אכתוב שלדעתי רופא פרטי מאוד חשוב לפריון- לא יעלה על הדעת להפוך את המשפט הזה כאילו כתבתי שמי שלא הולכת לרופא פרטי"לוקחת אחריות" על בעיית הפוריות שלה. ובדיוק כמו שאם את תכתבי שפתיחות והתמודדות עם הקשיים חשובה מאוד לכל התהליך שאנו עוברות- לא ישתמע מזה ששמי שלא פתוח או מסוגל להתמודד "לוקח אחריות" על בעיית הפוריות שלו. אני חושבת שקצת לא הוגן לקחת משפט שמבטא את דעתה האישית של הכותבת (ויוליס היא רק דוגמא), להפוך את כוונותיו, ואחר כך לכעוס על המשפט. הפורום מכיל מגוון שלם של נשים, דעות, אמונות, רצונות, חששות ותקוות. כל אחת מבטאה את מה שהיא חושבת. ומי שקורא מוזמן לקחת מזה מה שנוח לו. אבל לא מומלץ לחפש רמזים, מסקנות ומשמעויות אם הם לא נכתבו בגלוי. האמת- גם כשהם נכתבים בגלוי אז לא ממש שווה לכעוס בגללם
נועם

נועם ותוליק יקרות

זו דעתי ואלו רגשותיי, ואני מרגישה נוח מספיק להביען, גם אם אתן חושבות אחרת, וזו כמובן זכותכן. אפשר להיות חברות (members and friends) ועדיין בנושאים שונים להיות חלוקות בדעותינו. המשפט הזה הקפיץ אותי, כמו שמשפטים אחרים מקפיצים אחרות והן כותבות את דעתן ורגשותיהן ואחרות מגיבות להן לפי רגשותיהן ודעותיהן. לכל משפט שנכתב כאן, יש צד שני שמקבל וקורא אותו ומפרש אותי לפי ערכיו ואמונותיו ובאופן סובייקטיבי, זה טבעו של המין האנושי. אני פירשתי את זה כך, ועל כך הגבתי ובעיניי זה דבר לגיטימי. ולתוליק, אני דווקא מאוד שמחה שאני "רגישה מדיי", זה הופך אותי למי שאני, אדם עם רגשות, דעות ומחשבות. וכשיש דברים שמקפיצים אותי אני קופצת. זו אני עם רגשותיי ותקווה אני שיש להם מקום בפורום. ד"א גם על הסדנא אנשים כעסו שכתבו, וזה היה לגיטימי לחלוטין בזמנו לעשות "ונטילציה" לרגשות האלה. שבת טובה חברותיי

טיהור אחר ../images/Emo91.gif

אם את חילונית ורוצה להיטהר הים הוא המקווה הכי גדול והכי זמין שאני מכירה, ובלי טקסים שאת לא מאמינה בהם. דרך אגב, לידיעתי לפי ההלכה היהודית הים הוא המקווה הטוב ביותר, הקושי היחידי בעניין הטבילה הוא הצורך להיות בעירום מוחלט. כשאני מרגישה שאני צריכה להיטהר (ולא משנה ממה) אני אוהבת ללכת לים בלילה או מוקדם בבוקר, במים אני מורידה הכל ומברכת את עצמי בכל דרך שאני בוחרת. מומלץ!

נילה, הים הוא לא המקווה הטוב ביותר-

אין טוב יותר וטוב פחות. אפשר ללכת גם לים.

יש מקווה ברמת גן

ברחוב עוזיאל 5. אני מציעה לך להתקלח, לצחצח שיניים וכו´ בבית ולהגיע ראשונה למקווה - לי יותר נעים ככה. וכמובן להביא חלוק ונעליי בית.

נועם@בת

New member
רשימת מקוואות ברמת גן

את יכולה למצוא כאן. לגבי טבילה- אם היא רוצה טבילה רק בשביל "המזל" או ההרגשה הטובה, מספיק לעשות רחצה מלאה ולבוא למקווה נטולת תכשיטים ושיער מסורק ללא קשרים או צמות. להסביר לבלנית שהיא באה רק לטבילה ולא לטבילת טהרה. אם היא רוצה לטבול טבילה כשרה זה כבר יותר מסובך. וכדאי לה לקבל הדרכה מדוייקת. נועם

מיכל25אב

New member
הי ANU

מקווה מאוד נחמד ואסטתי יש בשדרות י-ם פינת עוזיאל...הבעיה היא שהבלנית שם מאוד מקפידה....לא כל המקוואות פתוחות במוצ"ש וצריך לבדוק מראש...בנוסף יש כמה הכנות-מקלחת רצינית,צחצוח שיניים,גזיזת צפרניים,הורדת תכשיטים,איפור,עדשות וכו,חפיפת שיער... יש בדיקות טהרה שצריך לעשות במשך השבוע שלפני אבל לא נכנס לזה..בהצלחה.. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות אלי מסר....

למעלה