בוקר טוב רינתי וכולם
ברור שלטרול יש השפעה רבה על הקורא התמים, לכן מנהלי פורומים מונחים להזהיר את הגולשים מפניהם. זה לגמרי טבעי שהטרולים ייגרמו להקצנה של דעות בין אם פוליטיות או חברתיות.
כמובן שבשנים האחרונות יש גם את הטוקבקיסטים בתשלום אשר מונחים ע"י מעסיקיהם להקצין עמדות, להתבטא בבוטות כדי לעורר עניין, כדי לגרור הרבה תגובות, כדי לעורר את היצרים הרדומים. ככה אפשר למשל לעורר מערכת בחירות רדומה ולגרום לאנשים אפאטיים להתעצבן, ואדם עצבני יש סיכוי גדול יותר שהוא כן יילך להצביע.
פעם הייתי מקשיבה לשיחות עם מאזינים ברדיו. היו כמה מאזינים קבועים אשר העורכים היו משתדלים תמיד להעלות אותם לשידור. הם היו קיצוניים בהתבטאויות שלהם הן מבחינה פוליטית והן מבחינה חברתית (ההבדל בין ספרדים לאשכנזים וכו') וכמובן עוררו זעם ועצבים אצל המאזינים השלווים. המנחה היה תמיד מעמיד פני מופתע מחומרת הדברים ולמראית עין יוצר דיון רווי יצרים. מאחר ואני הייתי מאזינה קבועה, למדתי לזהות את הקולות של אותם שניים שלושה מאזינים אשר היו עולים לשידור לפעמים בשמות אחרים.
אני ממש לא מופתעת מהמחקר הזה.
דרך אגב, היום הקוראים כבר מתוחכמים יותר וכבר למדו לזהות את הטוקבקיסטים שבתשלום וגם את הטרולים למיניהם שפשוט שואבים סיפוק מכך שהם מעצבנים אנשים.
אחיין שלי סיפר לי פעם שהוא מכיר מישהו, נער בן 14-15בערך, אשר נכנס כל בוקר לאיזו כתבה, כותב דברי שיטנה ובלע מבלי לקרוא את הכתבה בכלל, הולך לו לבית הספר, מגיע הביתה בצהריים, פותח את המחשב וקורא את כל התגובות לתגובה שלו, והוא מתגלגל מצחוק. זה עושה לו את היום. אין לו מושג אפילו על מה הוא הגיב אבל זה ממלא אותו סיפוק לקרוא את התגובות המתעצבנות עליו.
בקיצור, צריך להתייחס לכל תגובה כזאת של טרול, כמזימה ממוקדת מטרה. לא מעבר לזה.
בוקר טוב ישראל