בוקר טוב איראן!

plane crazy

New member
בוקר טוב איראן!

רציתי לשאול.. על מה השיר הזה נכתב? גם בשנת 98 (יציאת הדיסק "חלולים" שהשיר כלול בו) היה לנו משהו עם איראן שאני לא זוכר? כי השיר הזה פשוט ממש מתאים למצב של היום כמעט כל שורה בשיר שזה מדהים אותי! בוקר טוב איראן כאן גרים אנחנו *ישראל* בוקר טוב איראן כנראה שתקנו *טלאי צהוב, הכחשת שואה, שנאה רצינית כלפי ישראל ואנחנו? שותקים.* בוקר טוב איראן כאן נחיה בפחד *המון אנשים לחוצים ובצדק* בוקר טוב איראן כאן נמות ביחד *נמות? פצצת אטום?* בוקר טוב איראן *בוקר טוב. התעוררו.* בכל מקרה נראה לי שאיראן מנסה ליצור כמה שיותר דרמות בשביל לגרום לישראל או ארצות הברית לתקוף אותה.. ואז להראות לכל העולם שיש לה פצצת אטום והיא מסוגלת להשתמש בה בכל רגע.:/

moon light boy

New member
אין לי כוח להרחיב... אבל..

השיר הזה מדבר בגדול על הכפייה הדתית בארץ... אין קשר לפצצות אטום ודברים כאלו. (איראן - ארץ שהדת שולטת בה.. וכו' וכו'...)

One Echoe

New member
השיר לא נכתב על הנושא הזה.

השיר נכתב על הכפייה הדתית בארץ. עם זאת, הגיוני שהשיר נתפס בעינך רלוונטי גם לנושא שדיברת עליו. אך במקור אביב גפן לא כתב אותו על הנושא הזה.

henoochka

New member
../images/Emo207.gif

שלום
ידוע לכם איפה אני יכולה למצוא פירושים לשירים של אביב גפן? בעיקרון אני רוצה ל"על הכינרת בזריחה" ול"גן החטאים". תודה מראש חנה

indistinct mood

New member
../images/Emo121.gifאצלך

תשמעי את השיר/ים הנ"ל שוב ושוב ותנסי להבין על מה מדובר. גם כשאביב התראיין פעם אצל גידי גוב בהשמעת בכורה לבוקר טוב איראן וגידי שאל אותו מה עומד מאחורי השיר, הוא ענה משהו כמו "אני מאמין שהמעריצים שלי מספיק אינטיליגנטים ומוכשרים כדי לנסות להבין לבד" תנסי, מה יכול להיות?

arinashg

New member
פירוש לגן החטאים

אני כרגע לא זוכרת על מה בדיוק מדבר "על הכינרת בזריחה". אני מניחה שזה קשור לחיים של אביב גפן- הוא הרי ידוע בתור אדם שהעביר את גיל הנעורים בבריחה לכינרת, ובמצב המשפחתי הרע ["אמא שלך התמכרה לבדידות ואבא שלך נההי משוגע"]. "גן החטאים" מתייחס בעצם לגן העצמאות בת"א [תקנו אותי, אילתית בורה, אם אני טועה בשם]. באותו זמן היה בחור צעיר שהיה מתכתב ומדבר בטלפון עם אמא של אביב גפן על כך שהוא הומוסקסואל על הקשיים וכל מה שנובע מזה, מן הסתם. הם מאוד התחברו והיה להם קשר מיוחד. יום אחד אותו בחור התאבד מכיוון שאבא שלו נידה אותו על היותו הומו, ואביב גפן כתב על זה שיר. למה בעצם גן העצמאות? כי באותן שנים הוא היה ידוע בתור מקום בו נפגשים הומואים ולסביות לכאלו וכאלו מטרות. נשמע הזוי, אני יודעת, אבל זו האמת שנשמעה בראיון שאני לא זוכרת מאיפה הקריצו.

henoochka

New member
אוקי..

דווקא על הפירוש הזה לא חשבתי.. הייתי יותר בכיוון של-העולם דרך עיניו של מכור או משהו כזה. תודה רבה

למעלה