בוקר טוב! אילו כלים אתם מביאים אתכם

בוקר טוב! אילו כלים אתם מביאים אתכם

לתוך תהליך השינוי. מה אתם יודעים על עצמכם שיש בכם, ויעזור לכם לקדם את חייכם? האם זו סבלנות, אופטימיות, הכרה בחוסן שלכם, אסרטיביות, עקשנות, או שילוב של אלו עם תכונות נוספות? האם אתם משתמשים בתכונות הללו בחיי היומיום שלכם? איך בכוונתכם לרתום אותן לשירותכם ביישום המטרה שלכם להשנה?

mich78

New member
מממממ

אני שכרגע באמצע תהליך שינוי ארוך ומפרך משתמשת הכי הרבה בעקשנות ובכושר ההשרדות שלי... לפעמים אני המומה ממני מהיכולת להמשיך למרות העליות והירידות הרבות בחיי

עקשנות וסבלנות

אלו הן שתי תכונות שלי שתמיד עזרו לשרוד את כל המצבים הכי קשים ואני מאמינה שהם מאוד יעזרו כי יש את הסבלנות הרבה סבלנות אני מבינה שזה לא ללחוץ על כפתור או לעשות קסם הוקוס פוקוס והכל יהיה כמו שאני רוצה אני מבינה שזהו תהליך שיקח זמן אולי הרבה מאוד זמן אני מאוד עקשנית גם כשנראה לי שנשברתי אני אף פעם לא באמת נשברת לא מוותרת ונלחמת בעקשנות על מה שחשוב בשבילי עד שאני משיגה אותו

אנילה1

New member
מה שלי עזר מאוד להגיע למטרה

זה כל הזמן לראות את המטרה מול עיני רוחי. גם לא להעמיס על עצמי מטרות רבות. אני לרוב מתמקדת על מטרה אחת. מבצעת אותה וממשיכה למטרה אחרת. אני בעצם קוראת לזה הגשמת חלומות. יש לי למזלי הרבה חלומות.

meshi4

New member
היו לי מטרות שהשגתי עי''

נחישות,התלהבות ודבקות במטרה.ובשנים האחרונות היו לי התמודדויות שונות שכרוכות באובדן.והייתי צריכה לגייס את האופטימיות וכל כוחות הנפש שבי. כדי להסתגל לשינוי.כמובן שדרושה סבלנות לאורך כל הדרך.בכל תהליך של שינוי יש ירידות ועליות.רגעים של סיפוק ,רגעים של יאוש.ברגעים קשים אומרת לעצמי:"זהו,לא רוצה שום דבר"."תשלימי עם זה".אבל זה רק מן הפה אל החוץ.מיד הנחישות והאופטימיות חוזרים אלי.ושמחה שזה כך.

האם הנחישות והאופטימיות חוזרים

או שאת מחזירה אותם אלייך בהחלטה שאת עושה עם עצמך? ובעצם איך עושים את זה - פשוט מחליטים וזה מגיע?

ואני מכניסה למוחי ה"קודח"

בכח ממש, מחשבות חיוביות בנוסח "אני רגועה ושלווה וכו'.." על פי עצתו של רובין שארמה להציף את המוח במחשבות תומכות ובכך בעצם לקבוע את הרגשתנו. כי מה ששולט ברגש הינו המחשבה-ומחשבה ניתנת לאילוף! זה קשה !והיו ימים שהייתי צריכה לשנן את מה שאני רוצה להאמין על עצמי מאות פעמים, אבל זה אכן עובד!!

meshi4

New member
למדתי על בשרי

שהאופטימיות "מחזיקה" אותי.נחישות -נראה לי ענין של אופי. בשעה האחרונה חוויתי בדיוק את הנושא הזה.סיפרתי כאן על המועקה.נגעתי טיפה בכאב.החלטתי איזו החלטה וחשבתי לכתוב אותה.[לחיזוק]תוך כדי הרהורים "ודיבור" לעצמי הרגשתי הקלה.והרגשה של אופטימיות חוזרת.אני חושבת שיש הרבה שכנוע עצמי.

אני תליתי בימים האחרונים, כשהרגשתי

קצת התרופפות אצלי, המון פתקים קטנים אישיים ומעודדים ברחבי הבית שלי. בכל מקום שאני נמצאת אני מוצאת פתק קטן שהשארתי לי עם איזה משפט נחמד. בהתחלה צחקתי מזה, ועכשיו אני ממש חושבת שזה עוזר. נורא נחמד. בהחלט עניין של החלטה כמו שאת כותבת. שכנוע עצמי, מילה טובה.

meshi4

New member
../images/Emo45.gif אין לי ספק

שמשפטי עידוד וחיזוק כאלה מאוד עוזרים.כמו שכתבה שירי לי .גם אני מתחזקת מספריו של רובין שארמה.

רן בת

New member
מה אני מביאה עימי

ישנן כמה תכונות שהולכות עימי יד ביד בשנה וחצי האחרונות והן: מוטיבציה ענקית לעשייה אופטימיות הכרת החוזק הפנימי שלי הערכה עצמית חדשה

רן בת

New member
מקווה מקווה בינתיים

אלו צעדים מאוד מאוד איטיים, ובשביל האיטיות הזו צריך סבלנות רבה שלא תמיד בנמצא. אני רוצה כאן ועכשיו.

Talila3

New member
אני יודעת על עצמי שהפעם אני לא

מוותרת, לא נשברת משום דבר או בעיה. יש שיר שמתחיל " באתי לכאן כדי לנצח".... כל בוקר אני שרה לעצמי את השיר, הוא מותיר בי חוזק והרגשת ביטחון. כל יום אני נתקלת בקשיים חדשים, דילמות,ומצבים שונים, אני משתדלת לתפקד עם כל הקשיים וכל מה שציינתי. יום נעים לכולן.

michal24

New member
השיר הזה באמת מצוין, ונותן הרגשה של

עוצמה ושל כוונה "באתי לכאן כדי לנצח, לא עברתי הכל כדי להפסיד, לא אטמון ראשי בחול, לא אמעד ולא אפול, ארים את ראשי ואטוס - לירח... "

ניאו30

New member
ואי,מילים פשוט מדהימות!

אין גבולות/סיוון בהנם(גם אני שאלתי מי??) מילים ולחן:קובי שמעוני ---------------------------------------- הגעתי לכאן כדי לנצח לא עברתי הכל כדי להפסיד לא אקבור את ראשי בחול לא אמעד ולא אפול אפרוש כנף ואעוף לירח אין גבולות מלבד הדמיון אין גבולות, אין דבר שאני לא אוכל לעשות אין גבולות מלבד הדמיון אין גבולות, אין דבר שאני לא אוכל לשנות הגעתי לכאן כדי לנצח את הצבא לא עברתי הכל כדי לחיות את חיי בלי לחוות אהבה לא אקבור את ראשי בחול אלחם ואקריב הכל עד שאגיע אליך עברתי כל מה שעברתי סבלתי עלבון על עלבון בלילה עיניים עצמתי וחייתי חלום... אני חייתי חלום אין גבולות, אין, אין גבולות אין דבר ש.. אין דבר שאני לא אוכל לעשות לא אפול, לא אסבול ולא.. עברתי כל מה שעברתי נפלתי... בלילה עיניים עצמתי וחייתי חלום אני חייתי חלום

ניאו30

New member
אני מוכרח להגיד שלא הכרתי את השיר

הזה לפני כן(ואני מאוד אוהב שירים) אבל השיר הזה ומילותיו פשוט תפסו אותי בצורה מאוד חזקה.אני מקווה לשמוע אותו מתישהו(קאזה ואימיול לא עובדים אצלי אז לא בכיוון הזה...),כי לפעמים יש שירים עם מילים מדהימות אבל המנגינה לא משהו,אבל אולי זה יהיה אחרת במקרה הזה.שיר פשוט מדהים!

ניאו30

New member
אני חושב לגביי...

שאני לא מביא כלים מיוחדים מלבד דבר אחד- מודעות לצורך הרב שלי להשתנות.לא יעזור כלום,בסופו של יום אתה מסתכל בראי המציאות,ואומר לעצמך שאין לך ברירה אחרת,שאחרת תשקע יותר למטה... פעם שמעתי על פתגם :"הצורך הוא אבי ההמצאה..." ואני יוסיף גם לעצמי הצורך הוא אבי העשייה...כי מוטיבציה גבוהה,אופטימיות,עקשנות ושאר התכונות הנחוצות שציינת אלו דברים שהם מאוד לא יציבים בדרך כלל,שקשה לך לסמוך עליהם בצורה מוחלטת כל הזמן,אצלי לפחות,ואני מדבר כאן רק בשם עצמי כמובן...העשייה שלי לשינויי החיים שלי,שכרגע אני רק בתחילתה הגיעה אליי רק אחרי ששקעתי עמוק עמוק,והייתי אפילו רגע לפני שקיעה לתוך תהום אינסופית,בלי לפרט אבל נדמה לי שאפשר להבין את כוונתי,לא?...

למעלה