בוקר בדיקסי

Merav B R

New member
בוקר בדיקסי

אל דיקסי חזרנו ביום שישי האחרון לאכול שוב את אותה ארוחה טובה ומיוחדת שאכלנו בעבר לא מעט. תפריט הבוקר, כך נדמה, התרחב, והיו לא מעט פריטים מעוררי עניין כמו ""ביצה בקן" עם בריוש, - גבינה שויצרית ועגבניות אפויות", "Salmon Benedict עם סלמון מעושן, - קוויאר סלמון, רוטב הולנדז ועירית", ואפילו עשה לי חשק למנות בשריות כמו "ביפבורגר (125 גר') בפרנץ' טוסט בריוש - עם ביצה עלומה ובייקון" ו"אומלט 'ניו יורק' עם פרוסות אנטריקוט- וגבינה שוויצרית" אבל להרגלים של שנים קשה להתכחש ושנינו הלכנו על מנות "קלאסיות" ואהובות עד מאד: הוא הזמין כמובן את האגס בנדיקט, ואני את הפרנץ' טוסט. על שתי המנות אין צורך להכביר מילים: האגס בנדיקט, מנה כבדה ונוטפת חמאה, נטרפה בתאבון רב, וכך גם מנת הפרנץ' טוסט שהיתה עשויה 4 פרוסות לחם בריוש עבות ורכות. הבעיה היתה בתוספות: המנה שלו לוותה בהום פרייז הבאמת אגדיים של דיקסי, אבל גודל הקערית, כך נראה, קטן בחצי. למה? לא ברור. המחיר נראה שנשאר אותו דבר. הוא טען בגומרו את המנה שהוא עדיין "קצת" רעב והסתפק בפרוסת פרנץ' טוסט שהשארתי (מתוך ה-4) "לנגב" את רוטב ההולנדייז שהשארתי. גם התוספות לפרנץ' היו די תמוהות ועוד יותר תמוה שהמנה הגיעה "בתשלומים" - קודם יצאה הצלחת עם הפרנץ' טוסט, אח"כ 2 התוספות שתיכף אדבר עליהן, ורק לפי בקשתי הלך מלצר למטבח לבקש מייפל. מוזר מאד. למה לא להעמיס את כל חלקי המנה על מגש ולהגיש ביחד? והתוספות - פנכת שמנת מוקצפת שלא היה לי ברור מה אני עושה איתה (אם הילדות היו באות אז בטח היה בה עניין), ופנכה עם פירות חתוכים שהיתה יכולה להיות מעולה אם היתה מוגשת בתצורת סלט פירות, כלומר עם רוטב שירטיב קצת את המנה. מאכזב משהו. והזמנתי גם מימוזה שהיתה בינונית להחריד - הרבה מיץ תפוזים ושמפניה ממש לא מורגשת. מבאס. ועוד משהו - מבאס שבמחירי המנות (ראו בתפריט) מגיע רק קפה אחד (או אמריקאי בלי הגבלה - מי שותה בכלל את הדבר הדלוח הזה, אפילו האמריקאים עוברים סופסופ לאספרסו) ובלי אפשרות לאיזשהו משהו קר? נחזור? אז זהו, שכן, כשל
יהיה קרייבינז לאגס בנדיקט הכי טוב בעיר (אם גודל מנת ההום-פרייז לא תצנן לו את ההתלהבות...)

../images/Emo207.gif בוקר בכרמלה בנחלה

כבר פעם שנייה שאנחנו עושים את אותה טעות, ומחפשים מקום נחמד לארוחת בוקר באיזור רוטשילד - נחלת בנימין בשבת בבוקר, ועוד ללא הזמנה. אחרי כמעט שעה של שיטוטים ברחובות (קפה נואר מלא, בהרבה מקומות מעשנים, מקס ברנר מיצה עצמו ממזמן) החלטנו לנסות את כרמלה בנחלה. להפתעתנו, למרות שהיה מלא, סידרו לנו מקום מקסים במרפסת, הרחיקו אותו ככל האפשר ממעשנים פוטנציאליים והיו מקסימים. ארוחת בוקר מוגשת בפורמט זוגי (120ש"ח בערך), היינו שלושה והם הסבירו שנבחר שלושה סלטים מהמבחר ונקבל אותם פעמיים, וכמובן ששתייה, ביצה וכו' מותאמים. אז מה מקבלים בארוחה הזוגית ? בחירה בין שקשוקה ופריטטה בעשבי תיבול. הגבר התענג על השקשוקה, הפריטטה הייתה טעימה לפרטנר אבל בעיני הייתה יבשה מדי ומשעממת ולא נגעתי בה. סלט יווני - סלט ירקות חתוכים גס, עם גוש גבינה בולגרית מצוינת, שמן זית ולימון. קצת משעמם אבל טריות הירקות והשמן זית הטוב פיצתה. סלט יומי - במקרה שלנו, חצילים בפטה שהיה טוב מאוד. סלט טונה, סלרי וגזר שהיה טעים; סלמון כבוש ברוטב חרדל מצוין; בייקון או חזה הודו (ויתרנו, קיבלנו עוד סלט בתמורה); גבינת שמנת טובה; סלסלת לחם שאור טעים ובייגלה חמודים, חמאה. עם השתיה בסוף מגיעה ריבה ועוגת בננה-שוקולד בחושה סבירה. השתיה הקרה (מיצים) לא סחוטה במקום, בשתיה החמה איפשרו בחירה בין קפה לסוגיו, שוקו ותה. השירות היה מצוין, קשוב ומהיר. המיקום מקסים כתמיד. אבל בעיני המחיר גבוה מדי לתמורה, הגברים נהנו מאוד אבל אני קצת פחות.

smartblonda

New member
../images/Emo127.gifמאוד אוהבים את האוירה בכרמלה

בנחלה בבוקר. המרפסת מקסימה ,אמנם אנו לא אכלנו בשבת אלא ביום רגיל,אבל השקפנו ממרומי המרפסת על כל העוברים ושבים הממהרים לעיסוקיהם ,בעוד אנו מתענגים על ארוחת הבוקר הזוגית. שמחה שנהניתם,אנו לעיתים קרובות ,שבים לפקוד את כרמלה לארוחות בוקר ולא רק בגלל האוכל המעולה ,הפריטטה הטעימה ופינכות הסלטים הטעימות.

Merav B R

New member
אני חייבת לציין

שאפשרות הבחירה רק בין פריטטה ושקשוקה תמוהה בעיני. אני ממש לא נהנתי שם...

../images/Emo207.gif בוקר בשיין

עד לא מזמן גרנו ממש קרוב וסלט העוף שלהם היה אחד החביבים עליי, אבל כל פעם שניסינו לשבת בשיין ביום שישי רק התעצבנו מכמות הזמן שצריך לחכות (כי כל פעם באים חברים של אלו שכבר יושבים ומשתלטים על השולחן שהיה אמור להתפנות
) ועשינו אחורה פנה. ביום שישי האחרון היינו בסביבה בתשע בבוקר, ואמרנו שננסה שוב. למרבה המזל היה ריק כשהגענו, ובחרנו בדיוק את השולחן שרצינו. האיש לקח ארוחת בוקר גלילית, מעין ורסיה של ארוחת בוקר ישראלית - ג'בטה חמימה ושווה במיוחד, לבנה עם ביצים קשות והרבה זעתר, סלט טעים (ועמוס בכוסברה) ושתיה חמה או קרה. היה נדיב וטעים. אני סיפקתי את הקרייבינג לפרנץ' טוסט - הגיעו ארבע פרוסות עם הרבה אבקת סוכר וכמה תוספות. התוספות נראה מאכזבות ברגע הראשון - "הריבה הביתית" נראתה צבאית כמעט, הקרם פרש נחמד אבל לא הבחירה הראשונה שלי לפרנץ' טוסט, ו"סלט הפירות הקטן" התגלה כפנכה קטנטנה עם סלט של תפוחים וגזר. אבל, בטעימה ראשונה הריבה התגלתה כדווקא טעימה ואולי אפילו ביתית, סלט הפירות נשאר קטן אבל באופן מפתיע היה די טעים, והקרם פרש הלך מעולה עם סירופ המייפל שביקשתי מהמלצר והגיע בנדיבות
הוספנו עוד חליטת לואיזה שהספיקה לשתי כוסות, וסיימנו שבעים ומאוד מחויכים בפחות מ-80 ש"ח. ובקיצור, כל עוד מספיק מוקדם (או שיש לכם יותר חברים מלנו
), אני ממליצה בחום
כשיצאנו דרך אגב, כבר לא נשאר כמעט מקום...

ו שתי

New member
ואם כבר-אז כבר. בוקר ב"מיכל" רמ"א

בתקציר: היינו שתיים. אחת אכלה ארוחת בוקר סטנדרטית סבירה, השניה אכלה סלט טונה, עם זיתים סגולים נפלאים וטונה מעושנת מצוינת, ולא פסקה מלשבח. השירות היה איטי בטירוף, האוכל בסדר, והתמחור הגיוני יותר מזה של בטא קפה השכנים. (א.ב ב-40 ש"ח, סלט ענק, משביע ומזין בקצת פחות מזה) בהתחשב בעובדה שבבטא אין שום אופציה אמיתית לשומרי כלי הדם (הכל עתיר שמן/חמאה/שמנת ופחמימות), המקום מציע אופציה שפויה עוד יותר. בתקווה שהשירות שם יתייעל במהירות, בהחלט אופציה למי שבאיזור.

למעלה