בוקר באנדרסן

Siren

New member
בוקר באנדרסן

אכלנו הבוקר ארוחת בוקר שווה ושונה באנדרסן. אנדרסון הוא מקום מלא קסם שמנסה להביא את האוכל הסקנדינבי לת"א. התפריט (למעט זה של ארוחת הבוקר) כתוב בכתב יד על בריסטול לבן, כניראה שריד אחרון שמרמז על בתוליו של המקום. הזמנו ארוחת בוקר אנדרסן (45 ש"ח) שכללה 2 ביצי עין, בייקון מטוגן (או סלמון מעושן), הום פרייז טעימים עם בצל סגול ומעט פרוסות שמפיניון, מלפפון חמוץ, סלט ירוק שלווה ברוטב מתקתק במינון הנכונה, לחם מנוקד אגוזי מלך, ריבת אוכמניות וחמאה. יתרון גדול נרשם דווקא במיץ התפוזים שהוגש טרי להבדיל מכל אותם מקומות שעושים שימוש בחברת "סחוט טבעי" (שמישהו יסביר להם שאם זה נסחט לפני כמה ימים זה הכי רחוק מטרי שאפשר!) ביקשנו בנוסף צלוחית של גבינת שמנת ושל אבוקדו שהופיעו בארוחת בוקר הרגילה (5 ש"ח לכל צלוחית) לסיכום היה טעים ומפתיע. יצאנו מאוד מרוצים והופתענו לגלות שהמקום חצי ריק בבוקר של שבת. אני מאמין שבקיץ הם יפתחו את הגג בגינה והמקום ישטף בשמש נעימה.

ננה f

New member
הייתי, לא נפלתי

אבל זה היה עיסקית צהריים והיה די רע. לא הייתי מחכה בקוצר רוח שיפתחו את הגג בגינה-יותר חצא פנימית, היינו לפני שסגרו את החצר והיו ריחות איומים של בישול וטיגון, השף רטן וצרח על אחת העובדות. היתה חוויה לא טובה.

בוקר בנועה

התחלנו בסימטה ריקה, כשסיימנו היה מלא במשפחות עם ילדים. שלוש ארוחות בוקר קומפלט - 48ש"ח - ביצים במגוון סגנונות, סלט טעים, שתי נתחי סלמון מעושן, שתי רצועות בייקון עם קצת יותר מדי שומן, פלח תפוז ומנה מכובדת של גבינה לבנה (9%? שמנת לא נראה לי), ליד הוגשה סלסלת לחמניות מצוינות בשני טעמים, חמאה וריבת תפוחים מעולה. מיץ סחוט אמיתי [תפוזים, לימונדה] וקפה ותה השלימו העסק. יש עוד אפשרויות נחמדות, המיקום מתוק וטיול רגלי ביפו העתיקה מלאה התיירים, קב"א של בייגלה באבולעפיה [ברד אדום בשבילי] והבוקר היה מושלם.
בודד למלצרית שלא ידעה אילו גבינות מוגשות בצלחת הגבינות - התעקשה שמדובר ב"גבינות מחלב עיזים חצי קשות", ולא הבינה למה אני מנסה לברר בדיוק איזה גבינות יש שם. גם לא הציעה ללכת לבדוק במטבח. לא לעניין, במיוחד בהתחשב בכך שמשפחת צוק מייצרת אותן...

למעלה