בוקר אור.

בוקר אור.

אז אני בת 23 ולפני כמה ימים וכמה התקפים,הגיעו למסקנה שיש לי אפילפסיה.לפני ההתקף האחרון,חטפתי התקף והתבקשתי לבלוע דפלפט.הכדורים עשו לי רע אז הפסקתי איתם על דעת עצמי.כרגע אני מאושפזת במרכז להפרעות אכילה,שם התחלתי עם הטיפול.אחרי שבוע של טיפול חטפתי התקף קשה מאד. אז יש לי כמה שאלות. א.הבנתי מהרופא במיון שיש סיכוי גדול שעשר שנים של בולמיה/אנורקסיה גרמו לאפילפסיה,הגיוני? ב.מה הסיכוי שהדפלפט הוא אחד מהגורמים להתקפים? ג.איך חיים עם זה?יש דברים מסוימים מהם אני צריכה להתרחק כדי להפחית התקפים? יום קסום.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

להפסיק תרופה נגד אפילפסיה בבת אחת זה ממש לא מומלץ כי התוצאה עלולה להיות התקפים ארוכים מאד הנקראים סטאטוס אפילפטיקוס. אם כבר מפסיקים אז מאד בהדרגה ובהתייעצות עם הנוירולוג. לדפלפט עלולות להיות תופעות לוואי לא נעימות כמו השמנה, רעד בידיים ועוד והנוירולוגים מחליפים במקרה ותופעות הלוואי קשות מדי או גורמות לחוסר נוחיות רבה משום שהמטרה היא לא רק הפסקת ההתקפים כי אם גם איכות חיים למטופל, כפי שאומר ד"ר היימן. אני לא יודע כמה הרופא במיון מבין באפילפסיה. אם אנורקסיה ובולמיה הן הסיבה להתפרצות האפילפסיה כדאי לשאול נויאולוג מומחה. הדפלפט לא גורם להתקפים. כפי שאמרתי הוא עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות. הרבה בריאות ותספרי לנו, אם תרצי, מה קורה אתך.

הקשר היחיד שאני מכירה

בין בולמיה ואנורקסיה לאפילפסיה קשור לסוכר: כשכמעט לא אוכלים פחמימות וסוכר רמת הסוכר בדם יורדת וברמות מינימום מסויימות (עד כדי עילפון), היא עלולה ליצור במוח את מה שיהפוך למוקד אפילפטי. זה מה שאני יודעת - וזה לא מקצועי..

תודה לשניכם,

אתם באמת עוזרים.יש לי עוד שאלונת, עד כמה העליה במשקל בעקבות הדמפלפט קריטית?

חייםלוי

Member
מנהל
שאלה מה זה קריטית. לא אצל כולם

יש עליה במשקל. כמו בכל תרופה בכלל ותרופות אנטי אפילפטיות במיוחד תופעות הלוואי אינדיווידואליות. לא מה שקורה אצל אחד קורה לשני.

למעלה