בוקר אור!

gigi52

New member
בוקר אור!

ברצוני לדעת לגבי תנאי קבלה ורישום למוסדות באנוורטפן שבבלגיה.
הסתובבתי ברחבי האינטרנט במשך שבועיים והמידע דל ולא עונים בטלפון בשגרירות.
אבקש עזרה בתנאי קבלה,רישום כללים למוסדות ואם יש למישהו ניסיון בנושא זה אשמח לכמה שיותר פרטים כי אין כמעט!

תודה רבה:)

elley

New member
לכל מוסד ומוסד יש דרישות משלו

תחליטי מה את רוצה ללמוד, תבררי מהו מוסד/ות הלימוד המתאים/ים, תכנסי לאתר האינטרנט הספציפי של אותו מוסד, ותבררי שם. בשגרירות לא ממש יכולים לעזור לך, מעבר ללעשות בדיוק את זה. קחי רק בחשבון שאתרי מוסדות הלימודים הללו יהיו בצרפתית או בפלמית, וכדאי שתדעי את השפות הללו לפני שאת הולכת ללמוד שם.

בהצלחה

Philip Jr

New member
ראי את תשובתה של אלי..

קודם כל אנחנו לא יודעים איזה תחום מעניין אותך, ומשם גם נגזר אילו מוסדות יתאימו לך. כנ״ל לגבי אם את רוצה תואר ראשון או תואר מתקדם. לכל מוסד/מחלקה התנאים שלהם, ואני בטוח שהמידע קיים באתרים שלהם. אבל, כאמור השפות שבשימוש שם הן לא אנגלית, ואם את לא יודעת צרפתית או פלמית כנראה תהיי בקצת בעיה.. את נמצאת בבלגיה כרגע? או שפשוט החלטת שבלגיה זה המקום בשבילך?

gigi52

New member
דבר ראשון תודה על התשובות:)ודבר שני...

כרגע אני בארץ, ואני רוצה לדעת לגבי האופציה ללמוד שם הבנתי שבאנוורטפן השפה היא פלמית וככה ברור לי שאצטרך ללמד שפה זו, רציתי לדעת אם זה כמו בארץ שצריך פסיכומטרי ומבחנים מיוחדים לגשת כי הבנתי אך אני אל בטוחה שאפשר רק עם תעודת בגרות ומבחן קבלה לקורס מסוים שאותו ארצה, האם זה נכון? ומכאן גם השאלה מה התעודת בגרות הממוצעת בבלגיה, האם מתמטקיה ברמה של לשלולש יחידות עם צייון 100 יכול להספיק להתקבל או להשלים לארבע? ואיך אני יכולה להתחיל תהליך מהארץ

elley

New member
שוב,

לכל תכנית יש את הדרישות שלה. הדרישות מסטודנטים לרפואה שונות מהדרישות מסטודנטים למוסיקה, ששונות מהדרישות מסטודנטים למתימטיקה. לפני הכל, את צריכה להחליט מה את רוצה ללמוד, ומתוך זה לחפש מה הדרישות הספציפיות של כל אחד ממוסדות הלימוד הרלוונטיים לתחום שבחרת. ברגע שבחרת תחום, תוכלי לברר באיזו שפה הלימודים, מה הדרישות שלהם לגבי בגרויות כאלה ואחרות, והאם יש דרישות נוספות (תיק עבודות למשל ללימודי אמנות, הוכחה של ידיעת השפה המקומית וכו'.)

בלי אלה, אף אחד לא ממש יכול לענות על השאלות שלך. ולגבי השאלה שלך "איך את יכולה להתחיל את התהליך מהארץ" - התשובה היא לעשות את מה שפיליפ ואני ייעצנו לך. להחליט על תחום ואז להבין מה הדרישות של כל מוסד לימודים שמציע ללמד אותו, ואז להתחיל ללמוד את השפה הרלוונטית (יכול להיות פלמית, אבל יכול להיות גם צרפתית. תלוי במוסד הלימודים, תלוי בתחום).

בהצלחה

gigi52

New member
תודה:)

בהחלט אעשה בירור ואחזור עם שאלות רלוונטיות יותר.

למעלה