בוקר אור לפורום

בָלבָל

New member
בוקר אור לפורום

שמחתי לגלות פורום ריקודי עם! אני לא רוקדת כיום, אבל לפני כ14 שנים הייתי שנתיים בחוג ריקודי עם (הייתי בכיתה ה'-ו'). בטיול שעשיתי על הטיילת בת"א (שאני גרה בה כבר 4 שנים) נתקלתי בהרקדה מרשימה מאוד של שרה אביב (ואני אשקלונית במקור...) והחלטתי להצטרף שם. הבעיה היא, שאני לא מכירה את הריקודים החדשים... ואני גם מעוניינת לנסות לגרום לבן זוגי להגיע לרקוד... התאמצתי מאוד בניסיונות להוכיח לו שיש שם גם גברים בני גילו (26). בנוסף, הגענו להרקדה שהבנתי שיש בספורטק ב17:00 בשבת, היינו שם, אבל היתה רק הרקדה של זוגות, והיו שם כ20 זוגות, כך שגם זו התחלה קשה מידיי ריקוד של זוגות (שאני מעולם לא התנסתי בו ושלא נדבר על חבר שלי) וגם היו מעט אנשים כך שהיה לא נעים להתבלט בחוסר ניסיון נוראי
אז כמה שאלות... בהרקדה עם שרה אביב יש גם לימוד של ריקודים? בהרקדות בספורטק זה רק זוגות? איך יודעים מה מתי? ועוד משהו שקצת מפריע לי, כל הריקודים שראיתי בחוף גורדון היתה מוזיקה מזרחית... שאני לא ממש מחבבת... ודווקא בזוגות היתה מוזיקה נורמלית. וגם כשאני הייתי בחוג לפני המון שנים בכלל לא היתה מוזיקה מזרחית... האם היום הכל מזרחי בריקודי מעגלים/שורות??. והבנתי שאין הרבה סיכוי שיהיה בהרקדה ריקוד מלפני 10 שנים.., נכון? לא בטוחה אם זה השמות, אבל ריקודים כמו ערב בא, ושוב איתכם, קברניט עם רגל מעץ (זה בטח לא השם...) צדיק כתמר... זה מה שאני זוכרת
תודה וסליחה על ההודעה המאוד ארוכה...

הריקודים שציינת כמו:

ערב בא,ושוב איתכם ,בפונדק קטן.....עדיין נרקדים.כמובן שהתווספו המון ריקודים חדשים מאז. כדאי לך להתחיל לרקוד בחוג מתחילים ולהשתלב אחכ' בהרקדות שציינת.ואם תגיעי להרקדות החופשיות בהתחלה תיתקלי בריקודים שאת מכירה. אגב..גם מוסיקה מזרחית היא נורמלית
ומיגוון השירים ,הריקודים הוא גדול כך שכל אחד ירקוד מה שהוא אוהב. בהצלחה

בָלבָל

New member
תודה על התשובה! ../images/Emo140.gif

מממ.... יהיה ממשמממשמממש מסובך לקחת את חבר שלי לחוג ריקודי עם
ולא בא לי ללכת לבד... ואין לי את מי "לגרור".. בעסה. איפה רוקדים מתחילים בת"א? ולגבי המוזיקה... כמובן שעל טעם וריח...
אין לי בעיה לרקוד עם המוזיקה... רק צריך גיוון

אביגל ג

New member
תשובות לגבי ההרקדות בספורטק ובטיילת

אז אני רוקדת בשני המקומות (בספורטק פחות) לגבי הספורטק - לא רק זוגות. יש גם מעגלים. אני לא יודעת איך זה אצל מרקידים אחרים. אני רוקדת שם רק כשבתיה מרקידה. בד"כ זה שעה ראשונה מעגלים ואז חצי שעה זוגות וזה ממשיך כך (בחצי שעה) אם אני לא טועה. (ויש גם ריקודי שורות) אני לא זוכרת בדיוק את זמן הסבבים אבל זה דומה למה שציינתי. אגב, כנ"ל לגבי הטיילת. גם שם זה פועל כך. לא בטיילת ולא בספורטק מלמדים ריקודים. אלו הרקדות חופשיות שבהן רוקדים איזה ריקודים שרוצים. רפרטואר הריקודים מתבסס עפ"י המרקיד עצמו (מה הוא בד"כ מרקיד) ועפ"י הרוקדים (בקשות וכדומה) ההרקדות שמלמדים בהן עולות כסף והם בד"כ בימי חול (ויש גם כמה במוצ"ש) לגבי המוסיקה המזרחית... לא יכול להיות שלכל הריקודים שם הייתה מוסיקה מזרחית. בעצמי רקדתי בשבת האחרונה את "המנגינה הישנה" (סתם נזכרתי שרקדתי את זה)

בָלבָל

New member
תודה רבה אביגל!

אני לבד בטח אצליח ללמוד את הריקודים בלי שיעור... אבל החבר זה בעיה. וגם לא בא לי ללכת לבד... אולי אבקש ממך פעם לבוא ביחד?
שוב תודה

למעלה