בוקר אור ושאלה לי

chipi

New member
בוקר אור ושאלה לי

בנושא האימון פורום . האמת שאני קצת חוששת מזה. אני אנסה להסביר. באימון פורום מתנסים בכל מיני סוגים של אמניות לחימה נכון? האם נגיד אני עושה תירגול אחד של (נגיד) טאי קוונדו (סתם דוגמה) משהו שהגוף לא רגיל אליו וגם לא יתרגל מכוון שאני לא אחזור על התרגילים .כי זה יהיה משהו חד פעמי. האם אני לא עלולה להיפצע מזה? האם לא עדיף להישאר בתחום שאליו אתה נמשך ולא לערבב כל אוד אתה נהנה בו? האם זה לא עלול לבלבל? סתם שאלות יום טוב צ´יפי

אימון פורום

לפי מיטב הבנתי, כל המורים שידריכו באימון הפורום מבינים שהתלמידים בו יגיעו מרקעים שונים ועם יכולות שונות. המכנה המשותף היחיד, למיטב הבנתי, יהיה ענין באמנויות לחימה. אני, לפחות, מתכוון להעביר שיעור שכל אדם בריא יוכל לא רק "לעמוד בו" בהצלחה, ללא כל קושי, אלא גם ללמוד - ואפילו להנות! סיכון לפציעה קיים תמיד, גם כהולכים מהסלון למטבח. כמדריכים, נשתדל להדגיש את נושא הבטיחות באימון; כתלמידים, מוטלת עלינו אחריות אישית להיזהר, לא לפגוע ולא להיפגע. מטרת האימון איננה ללמד "עוד שיטה" או "עוד טכניקה", אלא להראות צורות אימון אחרות ממה שאנחנו מכירים, כדי להרחיב אופקים. אם, לדוגמא, בטאי-צ´י אני משתדל כל הזמן להיות "רך ומשוחרר", חשוב לי (לי, אישית) לראות מה זה עבודה "קשה" - ולהיפך, למי שרגיל לעבוד "קשה", חשוב לראות מה זה עבודה "רכה". למי שרגיל למכות ובעיטות, חשוב לראות עבודה על תפיסות, בריחים והטלות - ולמי שרגיל לתפיסות, בריחים והטלות, חשוב לראות איך עובדים עם מכות ובעיטות... וכו´. מקוה שעניתי לשאלותיך.

וחוץ מזה,

באימון הבא (אם אנשים לא "ישתפנו", כי צריך להתחייב
), נשלב סדנת קשתות זן - וזה כיף שאין דומה לו, שאין להשיג באף צורת-אימון אחרת!

היי, צ´יפי.

אני מעביר את אחד מארבעת השיעורים באימון הפורום ואני בהחלט מבין שמטרתנו בסופו של דבר הינה ליהנות. במקרה הזה הדרך שלנו ליהנות תהיה להתנסות, בכיף, על קצה המזלג, בצורות שונות של הוראה ועבודה... איזה כיף, לא?? שלך בן

chipi

New member
היי לך בן קודם כל בהצלחה

גם אני חשבתי לפתוח פורום פה באיזה נושא אבל... בקשר לאימון פורום קצת חוששת שוב בהצלחה לך
אני

תחששי, תחששי בכיף, אבל...

יש לי שאלה אלייך: איך למדת לחשוש כל כך טוב? האם חששותייך בכמה נושאים טראומטיים בחייך התגשמו להן מתי שהוא? אם לא - אז אני חוזר לשאלה הראשונה... מקווה לראות אותך באימון הפורום. תבואי אפילו בלי להתאמן, רק מתוך רצון להגיד שלום, להסתכל - ואם יהיה חשק אז גם להתאמן. רק אם יהיה חשק ובטחון. שלך באהבה בן

chipi

New member
תשובה לשאלה השניה היא כן

נהייתה לי פסיכולוג??
אני

לא, רק מדריך קונג-פו... ../images/Emo13.gif

טוב, אז חששותייך מובנים ואני בהחלט מסכים ומעודד אותך לקחת אחריות מלאה ולוודא שלא תפגעי שוב... שלך באהבה בן נ.ב. אני יכול לעזור במשהו?

מה "הממממ"?!?! אם יש לך מה להגיד

תגידי, אבל תגידי לי "הממממ"!! סתם, אוהב אותך... בן

Zeev Foux

New member
לי אור הבוקר שאלה

ראשית בלבול - איך אימון חד פעמי בן 4 שעות יכול לבלבל מישהו שמתאמן שנה (אולי יותר?) שנית עירוב שמחה בשמחה - האם בגלל שאנו נהנים מפרחי יקינטון לא נסתכל על הוורדים? האם בגלל שאנו מגדלים חתולים לא נלטף כלבים? צ´יפי מקבלת הזדמנות להינות משני העולמות (יקינטונים וורדים) והיא נבהלת מהנאה כפולה? ובנוסף פציעה - אני מבטיח לך כי כל המאמצים יעשו שלא יפצעו אנשים באימון זה. ובנוסף חששות - מהו מקור החששות?

שומפי

New member
ואם זה יהיה יותר לצפות מאשר להשתתף?

אני עדיין מוזמנת ? ואם כן - אפשר להביא חבר שעושה שנתיים קפוארה ?

כן, וכן, ולאימון הפורום 3 ../images/Emo12.gif

אולי מישהו יוכל למצוא מורה טוב לקאפואירה שיוכל להעביר שיעור לאימון-הפורום השלישי? מה דעתכם? (דוד מגלה אופטימיות מדהימה ומתכנן את האימון השלישי לפני שהאימון הראשון אפילו התחיל...
)

דוד, אני מציע

שנתחיל כבר לבדוק בין חברי הפורום, תאריכים ל"גשקו פורום"...

היענות לאתגר.

אני לוקח על עצמי למצוא מורה לקאפואירה (יש עוד הרבה זמן, אז למה לא ?
). למעשה, התחלתי לכתוב מאמר עבור הפורום על האומנות הזאת, מנק´ מבט של זר. אני מקווה שהוא יהיה מוכן בקרוב. בכל מקרה, אני לא אגיע לאימון הפורום הקרוב, בעיקר בגלל העקב הבעייתית שלי, ובאופן כללי מצפה לי שבוע מטורף - ראשית עלי לשכנע מחר את הרופא היחידתי שאיני כשיר להתרוצצות בג´בלאות צאלים
(יש לי מכתב מהאורתופד שמטפל בי, אבל הוא קצת "חלבי" לטעמי), אחרי כן כשאחזור (שימו לב להנחת העבודה : ישחררו אותי מאימון של שבוע, ולא יתקעו אותי לאיזה מטבח או שמירות או חמ"ל או לא יודע מה !) אני צריך למצוא דירה (יום ראשון הבא אני צריך לפנות את הנוכחית !), ואם הכל ילך כשורה, ישאר רק לנקות ולצבוע את הנוכחית - בסופשבוע...
. אם לעומת זאת נספיק את כל המטלות (כולל להעביר את החפצים) לפני יום שישי, מצפה לי הכנס השנתי של "מגמה ירוקה". אבל אני אחשוב עליכם; הכנס בשדות-ים, ורוח אימונים שורה על המקום ההוא...

למעלה