בוקנים

Connor MacLeod

New member
בוקנים

לא נעים לי להעלות את הנושא שוב ... אבל, מחפש דחוף בוקן טוב (חדש). מישהו הזכיר פעם נגר שמייצר בוקנים טובים (נדמה לי שבאיזור ת"א). הנושא חשוב לי להיום ... אני לא מתכוון לבוקנים של בש-גל או דו-קרב.

amir_aikido

New member
אין לי מה להוסיף

כתבתי כבר בשרשור הקודם שאנחנו קונים את כל הציוד מיפן, ובד"כ מחנות ספציפית. וגם אז אנחנו מנסים לבחור ספציפית את הכלים, ולא קונים ציוד אקראי. ובכל זאת, קרה גם לנו שנפלנו - עץ הוא חומר שקשה מאוד לעמוד על טיבו מראש. לכן, אני לא יכול לעזור לך בהמלצה על קניה כאן בארץ, או אפילו בקניה מהרשת.
אמיר

nage

New member
אם אתה לא לחוץ בזמן אז...

תבדוק את האתר הזה ממה שאני מבין הציוד שלהם הוא איכותי

rowshi2

New member
אחוות לוחמים

בפתח תקווה בסירקין, ובירושלים במלכה. אני קניתי אצלם בוקן שחור מגומי יצוק+נדן. יקר, אבל טוב. יש להם גם בוקנים מעץ, ועוד כמה סוגים...חנות נחמדה.

Connor MacLeod

New member
בוקן מגומי../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

בו-קן ... חרב עץ ... היפנים בטח מתפלצים למשמע חרב-עץ גומי שכזו. למה הבוקן הזה מיועד? (לאחרונה נאמר לי שישנם הבדלים בין בוקן לאיידו/קנדו לבין בוקן בו משתמשים בשיטות אחרות - אורך, קמירות). האם יש כאן עוד מישהו שהשתמש בבוקן שאינו עשוי מעץ?

nage

New member
אייקידו כמובן

אני את שלי קניתי בדו קרב ב 35 ש"ח תבין ותכילין. היום אותו סוג עולה שם משהו כמו 50 ש"ח, אבל הסוג הנ"ל לא יעמוד בהרבה מידי מכות חזקות. לעומת זאת לשם תירגול של סובורי לבד או ליאידו זה בהחלט מספיק טוב.
והנה עוד חנות אינטרנט טובה ולא זולה בכלל:

rowshi2

New member
אני משתמש בו לנינג'יצו

ויש לחבר שלי כזה, וגם למורה שלי. ועוד אחד בדרך לקנות...

amir_aikido

New member
בוקן לאיי ../images/Emo35.gif

אמנם יש לי בוקן עם סאיה (נדן) אבל לא הייתי משתמש בה כדי ללמוד איי (שליפת-חרב)
ללימוד איי מתחילים משתמשים באיי-איטו , חרב מתכת (בד"כ סגסוגת מודרנית) שאיננה חדה. לאיי יש יתרון נוסף והוא "חריצי דם" שמטרתם האמיתית היא לשרוק כשאתה מבצע את החיתוך נכון. ומתקדמים יותר יכולים לעבור גם לחרב אמיתית ואפילו חדה (אחד השיהאנים ביפן אצלנו תירגל עם חרב כזו, לראות אותו מזנק כשהחרב נפלה בתירגול מסויים כדי שהיא לא תפול על הרגל, הבהיר לי כמה נותר לי ללמוד לפני שארגיש מוכן לטול את הסיכון). הבוקן עם הסאיה משמשת לתרגול קאטות קוריו זוגיות שכוללות בתוכן גם שליפה וגם מפגשים של חרב בחרב, לא הייתי רוצה לפגוע בבן-זוגי לקאטה עם האיי-טו, למרות שהוא איננו חד, וגם מפגש של איי-איטו באיי-איטו עלול להיות להם הרסני. אבל תירגול של איי עם בוקן יכול להעשות רק מחוסר ברירה, התחושה של הבוקן ושל האיי-איטו שונה לחלוטין, בשל הבדלי העובי בינהם, וזה משמעותי עוד יותר בהחזרה של החרב לסאיה. ותרגול של איי ללא כל סאיה יהיה בכלל מיותר - זה בכלל לא דומה. אמיר

יוסי ל

New member
בוקאן מפלטיק

שלום גם אני פעם קניתי באחוות לוחמים בירושלים אבל לא נראה לי שזה מגומי יותר זה מפלסיק. לא הייתי ממליץ לקנות סוג שכזה. הוא לא נעימ לעבודה וגם לא מאוזן. עדיף בוקאן מעץ.בארץ לא ראיתי אף בוקאן שמחזיק מעמד(לא מתפצל) בחנויות. כדי להזמין רק דרך אינטרנט. בוקאן של איקידו תוצרת יפן שמדי מביאים לארץ הם חזקים נגד מכות אבל הם נראים יותר כמו בול עץ כי הם כמעט ישרים הצורה לא כל כך דומה לחרב ואין להם TSUBA (מגן ידיים) שזה מאוד עוזר לשמור על העצבאות.

amir_aikido

New member
מק../images/Emo78.gif

קפיץ קפוץ, קפיץ קפוץ קפיץ קפוץ, קפיץ קפוץ קפיץ קפוץ, קפיץ קפוץ

למעלה