בועות מחשבה returns!

idodo35

New member
בועות מחשבה returns!

כן כן היום יום ראשון ואחרי כמה שבועות של היעדרות סוף כל סוף חזרתי וקראתי ועכשיו באתי לכתוב
אז בנוסף למה שיצא היום אני אדבר על כמה דברים שפספסתי (בקצרה אל תדאגו)
אז בלי להוסיף לקשקש בואו נתחיל עם...

AVX 9-10: (
זהירות! ספויילרים מAVX 9) עד כה אני דיי נהנה מAVX זו לא יצירת מופת ובהחלט יש הרבה פגמים אבל בסך הכל זוהי סדרה מהנה (ולפכות זה לא fear itself) ובחוברות מספר 9 ו10 סוף סוף מגיע מה שחיכיתי לו.
מחוברת מספר 5 בה הפיניקס התפצלה בין 5 מהאקסמן (סייקלופס,אמה פרוסט, מג'יק, קולוסוס ונמור) היה ברור שהאקסמן הולכים להפסיד במאבק אחרי שהפיניקס פורס ישתלט עליהם ויגרום להם להשתגע (כולנו מכירים את הסיפור) ועכשיו סוף סוף רואים את זה. אחרי מתקפה של נמור על ווקאנדה והאוונגרס הוא מאבד את כוחות הפיניקס שלו שמתפצלים בין 4 הפיניקסים הנותרים.
חוברת 9 פותחת אחרי שהאוונג'רס ברחו עם הופ לקון לון במטרה לאמן אותה כדי שתביס את הפיניקס החזקים כעת יותר מתמיד
לאורך זמן מה מספרים לנו שהאוונג'רס איבדו עוד ועוד חברים במשימות וכעת הם מתכוונים לנסות בעזרתה של סטורם לשחרר אותם. דבר אחד שלא הצלחתי להבין בחלק הזה של הסיפור הוא למה הם יוצאים למשימות מלחתחילה שכן המטרה שלהם כרגע היא לאמן את הופ והם צריכים כל מי שהם יכולים לגייס כדי להגן עליה בקון לון.
בכל מקרה הם תוקפים את הכלא שמוגן על ידי קולוסוס ומג'יק. בעזרת פרופסור אקס הם מצליחים להגיע ולשחרר את רוב הכלואים אבל נתפסים על ידי קולוסוס ומג'יק פה ספיידרמן אומר לכולם לברוח והוא מחזיק את שני הפיניקסים. כמובן שהם מכסחים לו את הצורה אבל הוא מצליח לגרום להם לתקוף זה את זה ולמעשה נפתר משניהם. החלק הזה אהבתי במיוחד כי הוא מראה איך ספיידרמן משתמש בחולשה של הפיניקס, האלמנט הממכר, בשביל לגבור על שני אויבים שבמקרה אחר יכולים לקרוע לו את הצורה.
אך למרות שהם נפתרו משניים זה משאיר את אמה וסייקלופס שמקבלים כעת כל אחד חצי מהפיניקס פורס.
בתחילת גיליון 10 סייקלופס מגיע לקון לון ובמהלך הגיליון הוא מנסה להחזיר את הופ.
לאורך הגיליון אפשר לראות את הפיניקס ממשיכה לטמא את סייקלופס ואמה ובמיוחד אצל אמה רואים איך הם מתדרדרים ומתמכרים עוד לכוח. אצל סקוט זה מתבטא בכך שהוא ממשיך להפוך יותר ויותר דומה למגנטו (כשזה היה נבל כמובן) ומוכן להשיג את הופ מהאוונג'רס באמצעים יותר ויותר דרסטיים ובכל מחיר...
אצל אמה היא מתדרדרת חזרה לדרכיה הישנות כנבלית כאשר היא "מבקרת" בחור שפעם הרג מוטנט בטעות, מאיימת על מגנטו וגורמת למספר אקסמן להשתחוות לה בזמן שהיא קוראת את מחשבותיהם.
האלמנט הזה של הפיניקס הוא, לדעתי משהו שעד כה היה חסר בסדרה וזה כצת הפריע לי. עכשיו אני מרוצה מהשילוב שלו. בנוסף אני אשמח לראות מה קולוסוס ושאר הפיניקסים שאבדו את כוחותיהם יחשבו כעת על מה שפרוסט וסקוט עושים בהשפעת הפיניקס ומה שהם עצמם עשו.

לסיכום גליונות 9 ו10 ממשיכים לשפר את הסדרה הזו וכעת לקראת הסיבובים האחרונים אני יותר מתרגש מתמיד... רק חבל שזה עוד 4 שבועות עד הגיליון הבא (ואיזה כיף איזה כיף מישהו מת בגיליון הבא
...)
אני נותן לAVX 9 ו10 תשע מתוך עשר

היט גירל 2: עדיין טוב ומבטיח, בנוסף הדרך שבה מינדי בוחרת לגשת לכל העניין של להסתדר עם החיים הרגילים (כזהות סודית) בהחלט רעיון מוצלח שגם משאיר לדמות את כבודה וגם נשמע הגיוני בקונטסט והחלקים בה היא מאמנת את קיק אס מהנים (אמרתי לכם שיהיה קצר!)

batman 12 וואן שוט נחמד שמפריד בין שני ארקים ענקיים (court of owls שנגמר ב11 וdeath of the familly שמתחיל ב13) ומהווה הפסקה מהנה בין השתיים. הסיפור שמתרחש בסביבות batman 3 (אם אני זוכר נכון) מספר על חשמלאית שמגלה את המכשירים של באטמן ברשת החשמל שמאפשר לו להתחמק ממצלמות אבטחה כשהוא עובר ברחובות.
הסיפור עוקב מנקודת המבט שלה איך היא מגלה ולבסוף אף מצילה את באטמן כשהוא נאבק בגנגסטרים בביוב
סיפור חביב וקליל ואני נהנתי שכן הוא נותן לנו סיפור קטן וחמוד שמרגיש כמו מנוחה בין שני הסיפורים הבומבסטיים האלה
אני נותן לבאטמן 12 8 מתוך 10!

בדרך כלל הייתי חותם עם הbefore watchmen שיצא השבוע אבל בטעות לא לקחתי אותו...
בכל מקרה במקום אני אתן בקצרה מה שחשבתי על אלה שפספסתי בזמן שלא הייתי כאן אז הנה לפי הסדר:

comedian 2: אחרי פתיחה חלשה במיוחד החוברת לא בדיוק מפוצצת בחוברת השנייה. אנחנו פותחים במקום אחר לגמרי שמרגיש מנותק לגמרי מהסיפור שהתחיל בחוברת הקודמת כאשר הקומידיאן הולך לוויאטנם להלחם במלחמה.
לאורך רוב החוברת לא קורה הרבה...
אז סך הכל לא המשך מדהים לסדרה הזו שהתחילה לא טוב אבל אני כנראה אמשיך לקרוא כי אני דביל...
אני נותן לקומידיאן 2 5 וחצי מתוך 10

nite owl 2: בנייט אוול 2 אנחנו פוגשים ברורשאך ונייט אוול כאשר הם כבר עובדים יחד מה שנראה כזמן מכובד
לאחר מרדף נייט אוול מוצא עצמו פוגש בtwilight lady בבית הזונות שלה (או לפחות כך אני הבנתי)
מי שלא זוכר הוזכר במקורי שלדניאל היה רומן אתה מה שלבסוף קורא. בנוסף לזה אנחנו מקבלים דווקא הצצה לחייו של רורשאך ולמרות שלא רואים הרבה מידע חדש בהחלט אפשר לראות את התהליך שהוא עבר, שהפך אותו לפסיכופת הרצחני שאנחנו מכירים ואוהבים, מתרחש סך הכל החוברת דיי דינאמית ולמרות שלא מתרחש המון מה שכן קולע טוב
אני נותן לחוברת 7 וחצי מ10

ולבסוף:
ozimandias 2: בחוברת זו אנחנו רואים את ווידט בתחילת דרכו כגיבור יוצא לרדוף אחרי המפיונרים שסיפקו את הסמים שגרמו למות אהובתו בחוברת שעברה. סך הכל הסיפור דיי בסיסי- הגיבור יוצא להפיל את המפיונר דרך אלה שעובדים עבורו. לאחר שהוא חוקר את אחד הספקנים שעובדים בשביל המפיונר (סגנון באטמן) הוא מגיע למאורת המפיונר ובקטע מהמם מוריד את כל העובדים של המפיונר. למרות הבסיסיות של הסיפור והעובדה שראינו אותו מאות פעמים האומנות המדהימה והדינמית וקצב מעולה הופכים את ozimandias 2 לחוברת מהנה במיוחד.
אני נותן לozimandias 2 שמונה וחצי מתוך עשר!

אז זה הכל להשבוע אשמח לשמוע מה אתם קראתם ומה חשבתם עליו
טוב לחזור
שיהיה שבוע טוב!

idodo35

New member
כמעת שכחתי

the walking dead 101
(מכיל ספויילרים
)
מרגיש כצת מאכזב שכן אחרי המיילסטון של גיליון הקודם וההצגה של נייגן החוברת החדשה מצליחה להוריד לי כצת מהנבל שהותיר עליי רושם מאד חזק בפעם הקודמת.
הסיבה המרכזית לכך היא שאחרי מותו של (ספויילר) מי שנותר מהמשלחת לוקחים אותו לקורה בהילטופ ואז חוזרים למחנה(?) של הקבוצה ורואים שהייתה התקפה... אבל כולם בסדר מסתבר לפי אנדראה שהתוקפים בקושי ניסו ודיי וויתרו מהר אחרי שהגיעו (הם אפילו לא עברו את החומות) לא רק זה גם הם הצליחו לתפוס לתפוס את אחד הסביורס (הארווי דנט לפי מה שזה נראה). זה דיי מאכזב כי ציפיתי מהסביורס הרבה יותר נאמנות למנהיג שלהם שבהחלט נראה כמנהיג כריזמטי שיכול לקבל ציות מהקבוצה שלו ולכן הכניעה של הסביורס מאכזבת אותי... אלה אם כן נייגן רוצה לתת לקבוצה שלנו מידע מזוייף דרך הסביור שהם לכדו ולתת להם תחושת ביטחון מופרזת כדי לחסל אותם (מה שיתאים לאיך שאני תפסתי את הדמות אבל נראה כצת overkill בהתחשב בכך שלא בדיוק הייתה לו בעיה להערים עליהם בלי כל הסיבוכים האלה...

בכל מקרה אני נותן לTWD 101 שמונה וחצי מעשר...

Guid

New member
באטמן 12 היה ממש חביב מבחינת סיפור,

חבל לי רק שהציור היה קצת מעפאן... מבאס אותי לקרוא סיפורים שמצויירים גרוע.

ואני כבר מחכה בקוצר רוח ל-Death of the family!
זו תהיה פעם ראשונה שלי לקרוא ארק שמככב בו הג'וקר... (כן, אני די חדש בנושא ולא עשיתי ממש קריאה מוקדמת על באטמן)

mfalas

New member
ozimandias 2

מכל החוברות שציינת בנוגע לפרויקט של ווטצמן, אכן מדובר בחוברת הטובה ביותר, ולטעמי גם החוברת השניה בטיבה בכל הפרוייקט (אחרי המינוטמן). אציין כי טרם קראתי את החוברת החדשה של רורשך.
הכתיבה בחוברת מצויינת ומצליחה לבטא בצורה טובה את אופיו של הגיבור (מחושב, קר רוח, ומתנשא) ומצליחה להכניס את הקורא לאווירת הסיפור, אך הדבר במרשים ביותר בחוברת הוא האומנות המעולה, בעיקר בנוגע לסטרולינג הזורם ולעיצובי הפאנלים, והן בנוגע לאווירה הכללית האפלה של הסיפור.

למעלה