בוס

התהוות

New member
בוס

התחלתי לעבוד בעודה חדשה. בנתיים אני מתלמדת וזה ממש נראה לי נחמד לבוא ללימודים שמעניינים אותי ולקבל על זה כסף... (-: היום השף הראשי (הבוס) היה לחוץ וצעקני. המצב הזה היה מציק מאוד עבורי. יש לי הרגל פנימי שאני לא מוכנה שיפקדו עלי מה לעשות- שיצעקו עלי או יגידו שאני לא בסדר כי אני לא מספיק מהירה או שיתנו לי לעשות כל מיני עבודות שחורות למינהן (באתי לבשל לא לנקות...). התחלתי לחשוב על לעזוב את העבודה הזאת. בנוסף, היום כשהודעתי על כך שאני אצא מהעבודה בשעה מסוימת, הבוס שאל אותי למה ועניתי לו שזה לא משנה למה, הרי זאת בכל מקרה השעה שבה המשמרת אמורה להסתיים. הוא ענה לי שהפעם זה בסדר אבל אני לא יכולה להציב לו עובדות כאלה. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני, הרי זה משמרת שיש לה שעות מדויקות... ואז הוא ליווה אותי החוצה ופצח בהצהרה שבשבועיים הקרובים נעבוד יותר שעות. זה אומר שאני אצטרך לוותר על כל מיני שיעורים שיש לי בערבים, שעליהם אני כ"כ לא רוצה לוותר... ועכשיו אני במין קונפליקט שכזה... האם להפסיק את העבודה הזאת?! הייתי עונה לעצמי שכן. אבל יש בי משהו ש"לא רוצה לוותר לעצמי" שרוצה להמשיך לפחות עד סוף החודש. גם חשבתי על הקטע של למה זה מפריע לי שצועקים עלי או למה זה מציק לי שאומרים לי מה לעשות. חשבתי על הרודן הקטן... שבסה"כ יש המון מה ללמוד ממצב כזה והרבה איך לשחק עם המציאות הזאת- אז אולי לא כדאי לברוח ממנה. לא יודעת... (-:

אשכר

New member
קצת יותר לעניין:

קצת יותר לעניין: זה בדיוק העניין, הוא לוחץ עלייך בנקודות הרגישות. מצד שני, מה שאת חייבת לעשות עכשיו זה למרות הלחץ, להשאר בשיקול דעת, שלווה, לקבל את מה שמגיע לך, ולא להתעצבן מזה. חייבת, אמרתי. אחרת מה הטעם? אם אצלך הנקודות הרגישות הן השעות של השעורים, אז מה הטעם להגיע לעבודה שבה הבוס (קרי' רודן קטן) רוצה ממך רק לצייר ציורים משעממים (למשל. זאת דוגמא, את חייבת לחשוב עליה).

RieM

New member
כל החלטה שתקחי תהיה טובה

תחליטי לעזוב - מצוין ! תחליטי להישאר כרגע ולנסות לתת לזה צ'אנס - גם מצוין ! הכי חשוב שתתנתקי רגשית מהסיטואציה ותנסי לקחת את זה כשיעור ולראות לאיזה מחוזות הוא לוקח אותך. מצד שני, אם את סובלת ו/או עלול להפריע לך בבנית עתידך (כלומר, הלימודים), אולי לא שווה להתחבט בקושיה יותר מדי ופשוט לעזוב ולחפש עבודה אחרת. (כמובן בהנחה שאת לא עובדת זרה שבעל הבית מחזיק את הדרכון שלה אצלו, כי אז זה משנה את התמונה כולה
) כך או אחרת, בסוף הכל מסתדר בחיים ...

מטבח ובוסים

אולי יהיה לך מה ללמוד ממה שאספר ואולי לא.עבדתי בהמון סוגי מטבחים עם המון בוסים שפים ומנהלים שונים. הדוגמאות שנתת הן חלק מזערי מהקונפליקטים שאני נתקלתי בהם בעולם המסעדות. אני זוכרת את השיח הפנימי הזה - שאני רוצה להיות חפשיה ,לעמוד על מה שחשוב לי, לזכור את מה שבאתי ללמוד ולא להסכים לשנות את התנהגותי לפי צרכי הארגון. והאתגרים בנושא הזה הגיעו כל הזמן. מטבח זו העבודה שהתנסיתי בה הכי הרבה ואין לי מספיק ידע על עבודות שונות. העצה שאני יכולה לתת לך, אם תרצי בה ,היא לחשוב טוב מה המטרה שאליה את חותרת כשאת עובדת במטבח? כמה מהאנרגיה שלך את מחליטה להשקיע בה? מה את רוצה לקבל בתמורה? יש המון מה ללמוד ממציאות שמישהו צועק עלייך ומצד שני יש המון מה ללמוד ממציאות שבה את בבחדר מטר על שניים, מקבלת את מנת האורז של כל יום ב 14:00 ומחרבנת בסיר...(התחשק לי להגזים)

למעלה