בוס תוקפני

aya1974

New member
בוס תוקפני

שלום, אני כותבת בשעה זו כי קשה לי להירדם.. הבוס צעק עליי היום בעבודה, כשאנשים אחרים שמעו, ואני פרצתי בבכי. הרגשתי מושפלת. מלבד זאת, תנאי העבודה סבירים. העניין הוא שנראה לי, שככל שאני משתדלת יותר, כך הבוס נטפל אליי יותר. קשה לי להבין כרגע מה לא בסדר. אני שוקלת לא לחזור לשם לעולם, למרות שאני עובדת שם יותר משנה וחצי. לבוס שלי כעקרון, יש מצבי רוח שלא ניתן לצפות. לעיתים הוא מקפיד על הפרט הכי קטן, ולעיתים הוא אינו מטפל בדברים מסויימים חודשים ארוכים. הוא מסוגל להתפרץ בכל רגע, דבר שגורם לי להיות זהירה בגישה אליו. מלבד זאת, ישנן תקופות שהוא סופר מתחשב, עוזר ומעריך. איך ניתן להתמודד עם מצב כזה? בתודה...

ואולי ?

שלום, ואני מאחל בוקר טוב אני לא יודע על איזה פיוז הצעקה בפרהסיה נפלה אבל זאת הבדיקה הראשונה שחשוב וכדאי לעשות. אם היתה שם רגישות גדולה שלך והוא פגע שם אז תחושות האשמה וההשפלה יכולות להציף לרמה שקשה לשאת אותן. וככל שתוכלי להתקרב אל תוך עצמך ולזהות במה בדיוק הוא פגע כך תוכלי להכיל ולהבין את עצמך. יכול להיות שפגישה או שתיים עם איש מקצוע ידרשו כדי להפיק מהאירוע הזה ברכה ואולי אפילו צמיחה. לגבי התנהגות הבוס, התפרצויות שאת מתארת כתופעה, כדרך התנהגות אינן קלות עבורו, יש מצוקה. לא שתפקידך בעולם זה לתמוך בבוס, אבל יעזור לך להבין שגם הוא עצמו מצוי בקושי. איך הוא מתמודד עם הדרך שלו, מבין ומתקן זה כמובן עניין שלו, אבל יתכן שתובנה שזה קושי יכולה להקל על התקשורת שלך עם עצמך, עם עמיתים ואולי אפילו איתו. שיחה ספונטאנית בזמן אמיתי יכולה להיות שיחת ריפוי ואם את זאת שתפתחי את היכולת ותלמדי להתמודד גם במצבים ועם אנשים כאלה הרי שעשית צעד ענק. אם יש מישהו בסביבה שיכול בשלב הראשון להיות כמו מתווך, לעזור לשניכם לדבר על העניין, לא כדי להאשים ולא כדי לתקוע אלא כדי להבין, לקבל, להכיל ולסלוח - אז עשיתם נפלא לכולם. בהצלחה - יום טוב אמיר דרור ואולי התפקיד שלך שם זה להראות לאנשים שאפשר לצמוח דווקא ממצבים קשים ?

alon2x25

New member
ניתן להתמודד..

שלום לך מקווה שכברת התגברת ואם לא, אז להלן קצת תאכלס: א) תישכחי שהמקרה קרה! לשכוח היא התכונה האנושית שעוזרת לאדם להתגבר. תהיה חזקה לרגע ואימרי: שכחתי, לא קרה כלום, אני חוזרת לעבודה כאילו כלום.. את תיהי גבורה לעצמך ולאחרים.. זה שנשברת ובכית.. אז מה- לא ביג דיל. תאמיני לי- ישכחו לך כולם ומהר. ב) הפוך על הפוך עם הבוס- ככל שהוא קשה יותר- תיהיי את נחמדה יותר איתו! פשוט כך! דמייני לעצמך שהוא ממש נחמד (גם כשהו צועק) ואת הרגועה שעוזרת לו. פשוט שליטה פנימית שאומרת: מרגישה רע- משנה מצב- מרגישה מ צו ין! דמייני לעצמך, כאילו במבט מהצד, איך כל הכעס שלו עובר מעל לראש ולא משאיר שום סימן או שריטה אצלך.. דעי לך שאנו, בני האדם, הננו מכשירי קשר רגישים מאד. אנו משדרים וקולטים אנרגיות כל הזמן - והחכמה היא: כשמגיע פרץ אנרגיה שלילי לא לתת לו להקלט במוח ולהשתרש. בעדינות סלקי אותו ותני לו לעבור הלאה שלא ישאיר סימן.... אתן לך דוגמה: לפני כשנה הגעתי ללקוח חשוב לפגישה עסקית בנושא בעיות איכות במוצרים שלנו. כשנכנסתי לחדר, היתה אווירה שלילית ביותר. המנכל, המהנדסים ומנהל הרכש של הלקוח, ישבו זעופי פנים כרוצים לבלוע אותי, והתחילו בהשמצות קשות על מוצרי חברתי, כולל צעקות ומכות על השולחן.... ממש לא נעים. במקום לקלוט את השליליות, נתתי לאנרגיה השלילית לחלוף מעלי, ובחיוך וביטחון, הצגתי ללקוח ניתוח בעיה מדעי והצעה לפתרון כולל, תוך חיוך ופיזור אנרגי חיובית של "אני אתכם- מבין את הכאב- אבל נתפור בעזרתכם את הבעיות." הפגישה הסתיימה בלבביות ואנרגיה חיובית זרמה.. ואני יצאתי גדול... בברכה ובהצלחה אלון

למעלה