בונסאי קטלב

uribz

New member
בונסאי קטלב

האם למישהו יש ידע-הכרות על האפשרות לטפח בונסאי מקטלב? יש לי שתיל בן כשנתיים, גובה כ 60 ס"מ, הסתעפויות יפות, הגזע מפתה, אבל העלים נראים לי גדולים. תודה - אורי

erezbt

New member
קטלב כבונסאי...

אין לי שום ידע אישי אבל אולי הלינק המצורף יעזור לך (המידע שם טוען שנדיר למצוא אותו כבונסאי...)

uribz

New member
תודה!

לינק נהדר, הכנסתי אותו למועדפים גם לגבי מינים אחרים - ממש תודה! הוא גם מסתייג מגודל העלים - ממליץ רק לבנסאי גדולים, אולי אלך על זה. מעניין אם מישהו בארץ ניסה, הקטלב תמיד היפנט אותי כעץ.

אולמוס

New member
קטלב כבונסאי

הקטלב מרשים בשל הגזע המיוחד והצבעוני. משיחות שניהלתי בעבר עם מגדלי בונסאי ותיקים מאזור השפלה הובהר לי כי קטלב עלול להיות בעייתי בגידול באזור השפלה ומישור החוף בשל היותו מותאם לחורש הים תיכוני ההררי. אפשרי שבתנאי מיקרואקלים מתאימים יצליח גם בשפלה. ייתכן גם שקיים זן נוסף או טיפוסים מאותו הזן שאוקלמו לתנאים אחרים. בכל מקרה כבונסאי הוא נדיר. אולי מישהו באזור ירושלים מגדל כזה?

uribz

New member
קטלב כבונסאי

אכן השתיל הזה הגיע מהגליל העליון, אבל ממש צעיר (להערכתי הוא היה בן חודשים ספורים כשמצאתיו), כך שזה מה שהוא רגיל ובתנאים אלה (של רמת-גן) הוא התפתח יפה בעציץ גדול מאוד. ההיסוס שלי כרגע הוא בין העברה לקרקע לבין גיזום קיצוני כהכנה לעתיד של בונסאי.

למעלה