בונסאי פיקוס

bogabog

New member
בונסאי פיקוס

שלום, בעבודתי קיבלתי עץ בונסאי פיקוס מתנה, הוא היה בביתי תחת השקיה סדירה עד אשר עברנו דירה, בזמן מעבר דירה העברנו אותו לאחותי שם היא החזיקה אותו במשך שבוע במרפסת שיוצאת לכיוון צפוני, אל מאחורי הבניין, שרוב היום נמצא בצל, לאחר שבוע באנו לקחת את העץ וכל העלים שלו התגלגלו, התיבשו וכל נגיע קטנה בהם מפילה אותם ארצה. :( נשארו עוד כמה עלים קטנטנים ירוקים למחצה, איך אני מציל את העץ? תודה.

גיא קרן

New member
הצלת העץ

כל מה שעליך לעשות על מנת להציל את העץ זה להכנס למכונת הזמן הפנויה הקרובה למקום מגוריך, לחזור שבוע אחורה בזמן ולדאוג להשקות השקיה סדירה את העץ. כמובן עליך להזהר שלא לפגוש שם את עצמך...אחרת תצטרך לשאול את השאלה לגבי עצמך..... וברצינות.....תשקה סדיר ותתפלל....לא חושב שיש יותר מזה מה לעשות...

סן תאי

New member
הצלת פיקוס

מרבית זני הפיקוס עמידים ביותר ולכן אם העץ לא התייבש לחלוטין סביר מאוד שהוא יצליח להתאושש. הסר את העלים היבשים,מקם אותו במקום מוצל והקפד על השקיה סדירה. תוך זמן קצר יתחילו לבצבץ עלים חדשים.

vinbe

New member
אני חושב שכדאי לבדוק

שבוע ללא השקיה, אפילו באמצע הקייץ ובשמש מלאה, לא אמור ליבש פיקוס, מכל זן שהוא מאלה שיש בארץ. יכול להיות שלעץ בעיה נוספת, אולי יותר מדי שורשים בתוך העציץ, אולי כל המצע מגובש ונותן למיים לרדת ישר החוצה, כך שהעץ, למרות ההשקיה כביכול סדירה, היה יבש עוד לפני השבוע ההוא. בכל מקרה, אני מסכים שיש סיכוי טוב להתאוששות. חג שמח

למעלה