בונסאי מרווה

shelico

New member
בונסאי מרווה

שלום לכולם מבקשת חוות דעת מהאומנים החכמים ומנוסים המרווה כפי שהייתה

shelico

New member
ותקריב על הגזע

אשמח לשמוע הערות ותגובות האם יכול להיות בונסאי ?

elonliberman

New member
חומר גלם מעניין

מרווה מעניינת עם פוטנציאל - מעניין יהיה לראות אותה בעוד מספר שנים! צירפתי הדמיה לכיוון אפשרי ליטראטי בעל קו גזע מעניין... כמובן שבמציאות זה צריך להראות טוב בהרבה. המשך יום נעים...

valilit

New member
מרווה היא בעייתית

בעיקר בשל אורך חיים קצר יחסית ייתכן ובפתאומיות המרווה תמות לך ולא תדעי מאיפה זה בא לך חבל להשקיע במשהו שלא יחזיק מעמד לאורך שנים כדי ליהנות ממנו המבנה של הגזע אכן מפתה היות ומתפתח בצורה די מרשימה * ממליץ על רוטב חמאה שבתוכה בושלה מרווה במשך כמה דקות. מצוין לפסטה. פשוט ללקק את האצבעות !

shelico

New member
הבעיה היא...

שהענף המסומן כממשיך בהדמיה שצירפת ישבר בקרוב... כבר עכשיו הוא "על כרעי תרנגולת" טוב , אניח לה לגדול קצת ונראה על איזה ענפים היא מוותרת באופן טבעי תודה רבה על המאמץ וההתיחסות

elonliberman

New member
תנסה לחבוש את השבר בענף....

תנסה לחבוש את השבר בענף בעזרת פיסת בד או ראפיה בצורה הדוקה וחזקה ותן לעץ לגדול בלא מפריע מספר חודשים. ברגע שהענץ הסדוק\שבור יצמיח כמות יפה של נוף הסדק\שבר יחלים.

shelico

New member
נסיונות והתחלות בבונסאי

אז קראתי שמתחילים בערער... קניתי ערער

shelico

New member
והיום

לא להרוג אותי על הליפוף השתמשתי במנקי מקטרות שיהיה לו מרופד...

shelico

New member
אחרונה ודי...

תמונה עם מידה... כלי העבודה שלי הוא מטר (מעצבת וילונות) אז חשבתי שזה רעיון טוב.... הערות ותגובות יתקבלו בברכה נא לזכור שאני חדשה בתחום.... תודה שלי

valilit

New member
התחלה של עיצוב

שלום לך, כל הכבוד על היוזמה ועל הנסיונות .... ערער אכן מהווה התחלה טובה, בתנאי שהוא מתאים לעיצוב בונסאי. יש מספר מאפיינים שכדאי להצמד אליהם, בייחוד בעיצובים הראשונים זה כולל בין השאר התחדדות גזע, תנועה מעניינת של הגזע, ענפים ממוקמים טוב, עלווה צפופה ועוד ועוד. אני בטוח שבין מאמרי הפורום תוכלי לראות כמה המלצות יותר מקיפות בכיוון הזה, אבל כדאי להתחיל בהסתכלות על עצים מעוצבים ולראות איך כל אחד מהמאפיינים של העץ באים לידי ביטוי. לגופו של עניין, צריך לבחור את סגנון העיצוב הרצוי. בכל מקרה, מעטים המקרים בהם יש צורך בענפים ישרים באורך של עשרות סנטימטרים. היופי מושג ע"י בנייה של המבנה הפנימי של הענפים, לרב ע"י קיצורם למינימום האפשרי ובניית הסתעפויות.במקרה הנוכחי יש להתחשב גם בפרופורציות המקובלות שבין עובי הגזע לגובה העץ ולפעול בהתאם. יש לזכור שהסתכלות על העץ אמורה לתת את ההרגשה שצופים בעץ מבוגר. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא להצטרף לחוג בונסאי, כי אין כמו לימוד מעשי מאדם מיומן שיכול לתת לך הבנה בסיסית ברזי האומנות.

למעלה