בונסאי מרווה

shelico

New member
בונסאי מרווה

שלום לכולם אני מבקרת בפורום היפה ורווי הידע הזה כבר כשנה . הנושא מרתק אותי,קראתי את כל הכתבות והמאמרים (גם את האתר של מיניגן ובונסאי פרמייר חרשתי ) ואני רוצה להתחיל. יש ברשותי מרווה זקנה ששנים חייתה בעציץ גדול עם גרניום. הפרדתי בין שניהם, את המרווה העברתי לעציץ קטן יותר כרבע מהקודם לאחר גיזום שורשים מאסיבי והורדת העלווה המקומחת קלות.העץ בהתאוששות כבר חדשיים .מחכה לאביב ויש לי כמה שאלות 1.איך לשמור על הצמח ( מרווה נוטה לקימחון) בגינה אורגנית? אני לא משתמשת במפציצים כימיים בכלל.האם בתנאים של מצע קטן יש יותר בעיות? 2.דשן . האם המרווה זקוקה לדשן בעציץ קטן והאם דשן אורגני מאצת ים ירוקה יכול לעשות את העבודה? 3.חברים לתחביב (גינון) רואים באומנות הבונסאי התעללות בצמח. לכן,בין השאר בחרתי במרווה כצמח הראשון שלי שכן אפילו חברי הירוקים ביותר (ירוק עמוק...) מורידים עלים ממרווה בשביל התה וטיהור הבית... 4.גרווילאה גונסון. יכולה להיות בונסאי? יום יפה ופורח לכולם

vinbe

New member
חובבי בונסאי וקניבלים

שלום שלי, וברוכה הבאה לעולם הבונסאי שאלותייך מצביעות על קסם מהאומנות המרתקת הזו, אבל גם על ידע מועט וחלקי הניזון מ"מאמרים וכתבות" אינטרנטיים, דעות קצת קדומות בנושא גידול צמחים "אורגנים", ואפילו חצי (או יותר) הזדהות עם עניין "התעללות בצמח" שמקורו פשוט בחוסר ידע בסיסי בביולוגיה של צמחים. אז קודם כל המלצה כללית: עם כל הכבוד למאמרים ולכתבות, אם את קוראת איזה שהיא ספה לועזית, תקני ספר על בונסאי שמסביר את העניין מ-א' עד ת' וכבר תקבלי איזה תמונה כללית מסודרת. המלצה שנייה: בונסאי זו לא אומנות וירטואלית, אלא התעסקות מעשית עם הידיים. יש פעילויות מדי כמה שבועות בחוג הבונסאי הישראלי ובמסגרת הפורום הזה, ותוכלי ללמוד באופן מעשי מחברים עם ניסיון. אין שום טעם בלחזור על טעויות שאחרים עשו ולהבין את הדברים בדרך הקשה, ז"א עם גרימת נזק בלתי הפיך לצמח. למשל: להעתיק כל צמח, אפילו תבלין, בנובמבר ועוד עם גיזום שורשים "מאסיבי" זה לא כל כך טוב ובדרך כלל מסתיים לא טוב. אם הצמח מתאושש, ככל הנראה הגיזום היה פחות ממאסיבי. המנעות מכל חומר הדברה כימי ניראת לי בעייתית, במיוחד עם את רוצה לגדל מספר צמחים בצפיפות יחסית. אבל אם יש לך ניסיון של "גינה אורגנית", אין לדעתי הבדל מהותי בנושא זה בין בונסאי וצמח אחר בעציץ, ויכול להיות שזה אפשרי. דשן: כל צמח זקוק לדשן – דשן אורגני זה בסדר גמור לכל צמח. צמחים מסוימים צריכים דשנים חומציים יותר לגבי התעללות בצמח, כבר Mark Twain לפני שנים רבות, כשלעג לצמחונות, כתב על הדמעות של הלימון החתוך והדם הנשפך מהסלק. מעניין שהחברים שלך מרגישים כזו רחמנות (בלתי מוצדקת) כלפי עצי בונסאי אבל לא מרגישים קניבלים כשאוכלים עלים, שורשים ועוד. נירא לי קשה לעשוק בגננות בלי לגזום עלים וענפים ובלי לסלק צמחייה לא רצוייה. ומה עם הקימחון המסכן? בסה"כ פטרייה חביבה! כל הטכניקות לעיצוב בונסאי מחקות תהליכים טבעיים הגורמים לשינוי צורת העצים כתגובה לכוחות פיזיים כאלה או אחרים. בטבע ענפים נשברים, גזעים מתעקמים, עצים חיים בתנאים קשים עם מעת מקום לשורשים ונשארים קטנים. לייחס תחושות אנושיות, או אפילו של בעלי חיים, לצמחים, אולי זה "ירוק עמוק" אבל זה לא ממש מבוסס. ולבסוף: כל עץ או צמח יכול להיות בונסאי, באופן עקרוני. יום טוב

shelico

New member
התחלה טובה

תודה מאורו על התשובה המפורטת. אשמח להשתתף בפעילות (עם הידיים) מעשית. למרווה קיצצתי שורשים מכיוון שכמעט כל שורשיה נקרבו (ניקוז עלוב).למרות נובמבר. זו הייתה פעולה הצלה דחופה. לגבי דשן חומצי (למחטניים?) ,האם אפשר לפזר עלי אורן על המצע במקום? ושוב תודה ויום טוב.

elonliberman

New member
תובנות נוספות לגבי מיתוסים בבונסאי

טעות נפוצה ביותר היא לחשוב שבבונסאי אנו עושים אבל לצמחים ! - מה עם הדשא או הגדר חיה שאנו גוזמים האם זו היא התעללות?! בפירוש לא. כל גיזום גורם לריבוי ענפים ולחיזוק הצימוח. כפי שעשבים עונתיים צצים ומתים לאחר מספר חודשים בצורה טיבעית ואף מפזרים זרעים לעונה הבאה זו היא דרכו של הטבע! וכפי שמאורו ציין בטבע ענפים, גזעים, ושורשים מתים או נשברים בצורה טיבעית ע"י אמא אדמה וכל אלו גורמים להתחדשות ולייצירת תהליכים חשובים באדמה...

shelico

New member
מיתוסים

אני באמת מוקסמת מהאומנות הזו ולא חושבת שהאנשים הנפלאים (כולכם) פוגעים בצמחים אלא להפך, מטפלים בכל צמח בתשומת לב ואהבה שהלוואי שכל ילד בעולם היה זוכה לטיפול כזה איכפתי. רואים את זה בתמונות. אני רק סיפרתי על תגובות של חברים שותפים לאהבת הצומח ובורים גדולים בבוטניקה. וקצת פילוסופיה,מי שמחפש עוול יראה אותו בכל מקום .בדיוק כמו מי שמחפש יופי ורואה אותו בכל מקום. יום טוב לכולם.

מחטי אורן

אפשר לפזר מחטי אורן רק על מצע המשמש לגידול אורן ולא על כל מצע על מנת להפוך אותו לחומצי. מחטי אורן בנוסף להיותם חומציים מכילים חומרים נוספים ובינהם חומרים מונעי נביטה. קשה לי להבין מתי בדיוק בתחילת דרכך באומנות הבונסאי תהיי זקוקה באופן מודגש למצע חומצי. בכל מקרה תוספת כבול משובח תעלה את חומציות המצע.

למעלה