בונסאי מעץ זית

assafzel

New member
בונסאי מעץ זית

שלום לכולם, אני רוצה להתחיל מבונסאי של עץ זית (למרות שקראתי כאן שזה נחשב לקצת קשה). בכל מקרה, יש לי עץ זית די ישן ליד הבית, האם אני יכול לתלוש ממנו ענף ולהשריש אותו? אסף

אולמוס

New member
בונסאי מעץ זית

שלום וערב טוב. ככלל -למתחילים בבונסאי לא הייתי ממליץ להתחיל מהשרשת ייחורים דווקא, למרות שהתשובה לשאלתך היא חיובית - ניתן לגזום (ולא "לתלוש") ענף זית ולהשרישו. עדיף ומומלץ לך לחפש ולמצוא במשתלות- עץ זית או אפילו עץ אחר, שכבר התפתח מספר שנים בכלי שתילה כחומר גלם המתאים למטרה זו. (ראה במאמרי הפורום - "כיצד מתחילים", "איך בוחרים או מייצרים עץ בונסאי"). אם הנך מתעקש בכ"ז על התחלה מהשרשה - אזי אין נוהגים כאמור "לתלוש" סתם ענפי זית אלא בוחרים בקפידה ענף שמתאים מבחינת פוטנציאל העיצוב שלו לבונסאי- גוזמים אותו ואח"כ ניגשים להשרשה שזו תורה בפני עצמה.. איך בוחרים? בנוסף לקישורי הפורום במאמרים וטיפים - ראה גם דף 2 בשרשור תחת הכותרת "חומר גלם" שבו התייחסתי בשבוע שעבר לסוגיה זו. בהצלחה שיהיה לך בכל מקרה...

assafzel

New member
בונסאי מעץ זית

אני חושב שאני אנסה בכל זאת . . . מקסימום לא יצליח. רציתי לשאול מה העובי של הענף שנדרש בשביל ייחור, האם אני אמור לנסר אותו מהעץ? כמו כן ראיתי שמישהו עשה חיתוך של V בחלק העליון ואמרו לו שזה לא רעיון טוב, אבל הייתי מעוניין לקבל הסבר קצת יותר משכנע למה זה לא רעיון טוב ומה בכלל הסיבה לחיתוך הזה. אסף

אולמוס

New member
תשובה

אסף בוקר טוב ענפי עץ זית ניתן להשריש מדק ביותר (מס' מילימטרים), ועד אפילו חלקי גזע עבים (למשל בקוטר 20 ס"מ ויותר) יש לגזום מהעץ בזהירות ענף בגודל הרצוי במזמרה או במסור בחתך "נקי" ולא לשבור. חיתוך בצורת V בחלר העליון של ייחור נהוג לעשות בד"כ כדי להתגבר על הצורה הבלתי אסתתית במקרה ובחלקו העליון של הענף המיועד להשרשה או הייחור שנקלט קיים גם גדם. כדי שהגדם יתאחה וייראה אסתטי יש הנוהגים לעשות זאת. את שני חלקי ה- V קושרים ומחברים יחד כדי שייתאחו ויצמצמו את שטח חתך הגדם. נסיון ומומחיות בענין זה בהחלט לא יזיקו... בהצלחה

למעלה