בונסאי מעץ זית

Omri2000

New member
בונסאי מעץ זית

שלום, אני טרי לחלוטין בנושא, אם כי קראתי ספר או שניים וגלשתי באתרים רלוונטים ברשת. אני מעוניין לעשות בונסאי משתיל של עץ זית (מורכב)ושואף לשתול אותו בעציץ כעת. האם ניתן להעזר בפורום בעיקר לגבי תערובת הקרקע הנדרשת ובעצות נוספות? תודה, עמרי

Mr wonka

New member
ברור שאפשר!

כולם יעזרו לך!! אין פה הרבה אנשים אבל מי שנמצא מומחה!

Mr wonka

New member
במחשבה שניה לא כולם..

תוריד אותה מהרשימה.. (שכחתי לציין את זה)

סן תאי

New member
שלום עמרי

אם הבנתי נכון ברשותך כעת שתיל של זית שעתיד להיות בונסאי. אם אכן כך הדבר, אין זה העיתוי הנכון להעתיקו לעציץ בונסאי. אני מציע להעתיק אותו למיכל גדול שישמש לאימון השתיל עד למועד בו תחליט שהוא מעוצב דיו, רק אז יהיה זה נכון להעבירו לעציץ הבונסאי. לשם ההעתקה למיכל אימון אתה יכול להשתמש בתערובת קרקע מוכנה מהסוג הנמכר בכל משתלה. אם בכל זאת תבחר ליצור תערובת מצע בכוחות עצמך, שילוב של 60% טוף 0-4 + 30% כבול + 10% הומוס יהוו מצע מצויין. בכל מקרה תשתדל לא להתעסק כעת עם שורשי העץ, עלול להיות טראומתי בימים כה חמים. לאחר ההעתקה מקם אותו במקום מוצל לשבועיים. בהצלחה.

Omri2000

New member
אימון העץ

תודה סן תאי. באמת הבנתי מהאתרים ברשת שאסור לקפוץ לעציץ הבונסאי מיד. לכמה חדשים מעבירים השתיל למיכל האימון? ובאיזו עונה מותר להעבירו לעציץ הבונסאי? האם זה נכון גם לשתילים מסוגים אחרים?

סן תאי

New member
אימון

אימון העץ אינו עניין של חודשים אלא שנים. מספר השנים הוא פונקציה של תכונותיו של זן העץ ומיומנותו של המגדל. העתקה לכלי בונסאי מומלץ לבצע בסוף החורף - תחילת האביב. כל המידע הנ"ל נכון לרוב סוגי העצים.

למעלה