בונסאי לשבת

סן תאי

New member
בונסאי לשבת

והפעם "באופן מפתיע" - העץ מאת מאורו. זית. גובה 38 ס"מ. תודה מאורו על הצילום,

vinbe

New member
עיצוב הזית

ערב טוב, אינני יודע מה גילו של הזית. אני חושב בין 10 ל-15 שנים. הוא אכן מתחיל להראות יפה, אך הוא באימון רק קצת יותר משנה. כך הוא היה כשקניתי אותו באפריל שנה שעברה. ברור שהחלק התחתון והנבארי טובים מאוד, אבל 2 הענפים ממש בעיתיים.

vinbe

New member
עיצוב הזית 2

הענף השמאלי יותר דק ולא היתה בעיה לתת לו איזה תנועה. ממש לא ידעתי מה לעשות עם הענף הימני, גדול ונוקשה. בשלב ראשון חשבתי לכופף גם אותו

vinbe

New member
עיצוב הזית 3

בסוף החלטתי לותר וללכת לכוון מפל עם הענף השמאלי בלבד כמו בסקיצה הזאות.

vinbe

New member
עיצוב הזית 4

התפטרתי מהענף הימני/עליון בכלל והתחלתי בכיפוף של הענף השמאלי – זו תמונה מיולי לפני שנה

vinbe

New member
עיצוב הזית 5

וזה המצב 4 חודשים מאוחר יותר.

vinbe

New member
עיצוב הזית 6

המשך התכנון היה להסיר את הענף הימני החדש ולהקטין קצת את המסה של הגזע התחתון כמו בהדמיות האלה.

vinbe

New member
עיצוב הזית 7

אומנם, לא היתי כל כך שלם עם הראיון של זית בסיגנון מפל. קודם כל כי המבנה של העץ לא ממש התאים לסקיצה המקורית. שנית סיגנון המפל נירא לי, בסופו של דבר, מאוד זר לדמות של הזית כפי שהוא בטבע. אחרי התלבטויות רבבות, בסוף החלטתי לשנות כוון לגמרי: בזמן העתקת העץ, במרץ השנה, שינוי זוית ימינה כ-45 מעלות, שינוי חזית קל כדי להביא את האיזור האדום, בו נוצר שארי, יותר קדימה, וזהוא.

vinbe

New member
עיצוב הזית 8

העץ לפני כ-3 חודשים והיום. בגלל הגזע התחתון והנבארי המרשימים, אפשר היה לקבל עיצוב התחלתי טוב תוך פרק זמן קצר מיוחד. אבל יש עוד דרך ארוכה עד שהענפים יהיהו בגודל מתאים לגזע והצמרת תיהיה ממש מלאה.

אדם ק

New member
עץ מרשים ביופיו!

מאורו העץ נראה טוב מאוד, אהבתי במיוחד את הרעיון של השרטוט (ואת השרטוט עצמו=מה שמתואר בו), מה שרואים בשרטוט נראה כיוון מעולה! וגם כמו שהוא עכשיו הוא נראה טוב מאוד! כל הכבוד! אדם

minigan

New member
תהליך עיצוב

שלום מאורו. הזית בהחלט מעניין. לא פחות מעניין הינו תהליך היצירה, ההתלבטות והשינויים. לדעתי, מאד חשוב להימנע מקיבעון מחשבתי במהלך העיצוב. השינויים שערכת תוך כדי תהליך ראויים להערכה ולימוד. המתח המתמיד בין הרצון לחקות את הטבע ובין הרצון ליצור יצירת אמנות עצמאית ואולי אפילו מופשטת קיים בכל תחומי האמנות. החיפוש אחר "שביל הזהב" נמשך. שבוע טוב לכולם. יוסי

איתן em

New member
עוד כמה חברה בשטח...היתי ברצון

מצטרף,אלא שכרגע אין לי צמחים חדשים שיש ענין להציגם,אולי בעוד זמן מה... איתן

למעלה