בונסאי לחג

אולמוס

New member
חן חן

מאורו שלום, אהבתי את העץ והסגנון ויש לי כמה שאלות גיל העץ? כמה זמן השקעת בסה"כ בעיצוה החלק של ה"שארי"? אני מניח שעיצוב השארי היה ודאי יחסית הדרגתי כי מנסיון שלי- עיצוב כזה אם מבצעים אותו מהר מדי עלול לפגוע בעץ או אף להרוג אותו, גם בעיצוב הדרגתי, העץ לפעמים "מתנגד" ויש לחזור ולטפל שוב בצלקות ומקומות שה"פצע" או ה"קילוף" מתחיל להגליד ולהתכסות די מהר זו תופעה שנוכחתי בה לפחות בחלק ממיני הערערים. האם כך? תודה. וחג שמח

vinbe

New member
תהליך יצירת השארי

שלום שמוליק, העץ צריך להיות היום בן 20 בערך. מאחר והוא גדל תמיד באדנית, הוא מאוד קטן יחסית לגילו. הוא התחיל כחומר גלם לא ממש טוב, בלשון המעטה, שהתלבטתי אם בכלל לזרוק אותו. התמונה משמאל וההדמיות בסוף 2003 . בחרתי בשיטה הידועה של "העץ הקטן ביותר" אם מחשבה לכוון ליטראטי, שזה סגנון לעצים שלא מתאימים לשום דבר אחר. כל הענפים שבקווים האדומים הלכו ונישאר רק מה שבתוך הקו הכחול. סוף של שלב א. התמונה הימנית מראה את העץ כחצי שנה מאוחר יותר (סיבוב של החזית 90 מעלות בכוון השעון). כעת כל האזורים שהזינו את הענפים שניגזמו כבר יבשים ובדרך כלל אפשר גם לאבחן בהם כי הם קצת שקועים. כעת אפשר די בביטחון להתחיל לעבוד על השארי. אם משתמשים בליים-סולפור (עדיף מהול 50% במיים לפעם הראשונה) בדרך לא רואים את התופעת ה"התנגדות" שאתה מציין. כפי שאתה אומר בצדק, עדיף להמשיך בשלבים. אני, בדרך כלל, חוזר על פעילויות הגילוף כל 2-3 חודשים, מגלף את העץ היבש עד שמגיע לשכבה החיה ועוצר.

vinbe

New member
תהליך יצירת השארי 2

זה העץ בסוף 2004, עדיין עם חלק גדול מהקליפה בצידו הימיני. די ברור שהוא לא סבל מה"התעללות", וגם נותן רמזים שליטראטי קלאסי זה לא כל כך בשבילו. החלטתי ללכת לכוון שונה. הערר הזה הוא כל כך חזק שלמרות המשך העבודה בשארי הענפים העליונים התפתחו בפחות משנה (הכל מאותו ענפון מסכן). בסה"כ, הפרש של כ-3 שנים בין התמונה ההתחלתית והמצב הנוכחי. הנקודות: 1) גם מחומר גלם לא טוב, לפעמים, אפשר לעשות משהוא סביר, אבל זה דורש זמן וסבלנות. 2) עררים, כפי שאתה מציין, מאוד רגישים לטיפול יותר מדי אגרסיבי, כפי שגם אני למדתי מנסיוני. אני מתרשם שהזן המסוים הזה (לא יודע מה שמו, עם מחטים בגוון אפור) יותר חזק באופן כללי מהזנים הירוקים. אבל עדיין העיקר זה לעבוד לאט. 3) עצים נשירים, בדרך כלל, סובלים את הטיפולים האלה הרבה יותר טוב, אם כי אני, ליתר ביטחון, הולך לאט גם עיתם. שבוע טוב

אולמוס

New member
מקרה קלאסי של ה"ברווזון המכוער"

מאורו ערב טוב זה מזכיר לי את הסיפור הידוע של הנס כריסטיאן הנדרסן. מעץ שממש לא נראה חומר גלם מתאים יצרת משהו ברמה יוצאת מן הכלל לטעמי וככל הנראה גם לטעמם של אחרים... (ייתכן שמדובר במין המכונה במשתלות "ערער אפור" שהוא מין חסון למדי). הנה הוכחה שלעיתים אין לזלזל ב"בברוזונים מכוערים" שגם ברי סמכא קטלו אותם כחומר גלם.. גם אצלי היו מקרים שהעץ "סרב" לקבל תבנית של ליטראטי והכריח אותי לשנות עיצוב - אפילו לקלאסי... יש אצלי שניים או שלושה ערערים שלכל הדעות נראו לא מתאימים כחומר גלם. ומישהו אמר לי פעם לשתול אותם בגינה. חלק אמנם שתלתי שם וראה זה פלא - נראים כבר הרבה יותר טוב., אחד מהם די דומה למה שהתחלת ממנו... אבל בוגר ועבה יותר. לסיכום - נתת לי חומר גלם גם למחשבה וגם לעבודה בחופשת חול המועד. לא נותר אלא לקוות לתוחלת חיים ארוכה כדי שנראה ממנו בונסאי ראוי לשמו בבוא הזמן.... . בתודה על ההסברים והתיעוד. חג שמח. שיהיה

למעלה