בונסאי חולה

1kate1

New member
בונסאי חולה

שלום לכלום, ישלי בונסאי מסוג הדס טרנטיני כבר כחצי שנה בחודש האחרון שמתי לב לנשירת עלים מוגברת וכן העלים שעל גבי הענפים נורא יבשים הדבר ניראה לי מוזר משום שאני כל יום בודקת את המצע ובמקרה הצורך משקה את העץ. בנוסף לנשירה וחוסר ההתחדשות של העלים אני חושבת שעל הבונסאי שלי יש כנימות קמחיות על הענפים. רציתי לדעת מה ממולץ לעשות במקרה זה? ומהם התכשירים שכדי לקנות כנגד הכנימות? אני נורא חוששת לעץ ומקווה שאני עדיין יכולה להציל אותו תודה על העזרה קטיה.

1dre

New member
לא בהכרח חולה

שלום, כמו שנאמר, תמונה שווה אלף מילים... ובכל זאת, ייתכן וההדס שלך אינו חולה, אלא משיר עלים בגלל החורף. הדס הוא מה שנקרא נשיר מותנה. כך שאם מזג האוויר לא חביב במיוחד, הוא משיר עלים. [וזאת בדיוק התקופה] הדס הוא עץ די רגיש. איפה העץ ממוקם? אם ממוקם במקום עם רוח חזקה, זאת יכולה להיות סיבה לנשירה אם ממוקם בבית ליד החלון, כנראה שבגלל הסתיו הוא מקבל הרבה פחות אור/שמש

funis

New member
כנימות קמחיות

במידה ויש לך בהדס כנימות קמחיות בכמות גדולה הסיכויים להצלת ההדס מאוד נמוכים יש להוריד את כל הכנימות בידים להסיר אחד אחד (רעל לא עוזר לא מומלץ) ולהתפלל . התשובה הנ"ל היא לסוג כנימות מיוחד אם אפשר לצלם מקרוב אולי יהיה אפשר להשתמש בתכשיר.

סן תאי

New member
הדס

ההדס אינו נשיר מותנה, זהו שיח תדיר ירק. כך שאם הוא משיר עלים הדבר מעיד על מצוקה. ההדסים הקטנים הללו מתקשים להתאושש מטראומות של התייבשות או מזיקים. אני מציע לך לרכוש הדס חדש ולנסות שוב.

1kate1

New member
תודה רבה

שלום רציתי להודות לכם על התייחסותכם, ניסיתי לצרף לפני כמה ימים תמונה של העץ אבל עקב תקלת מערכת זה לא התאפשר, בכל אופן תודה רבה על העצות שבוע טוב

mayash123

New member
טיפול נגד כנימה קמחית

גם אני לא אוהב ריסוס ברעלים חריפים. הטיפול האלטרנטיבי המומלץ הוא ריסוס בבירה. לוקחים בירה ומדללים במים ביחס של 1/1, שמים בשפריצר ומתיזים מקרוב וחזק כך שטיפות התרסיס יחדרו אל בין העלים.חוזרים על הטיפול 3-4 פעמים בהפרש של יומיים, ובדרך כלל מקבלים תוצאות מצוינות. בהצלחה

למעלה