בונסאי זית?

a_girl

New member
בונסאי זית?

שלום לכולם תחילה אני חייבת להתוודות כי אין לי שום ניסיון בגידול בונסאי.. נאמר באחת ההודעות כי עצי זית מתאימים גידול כעצי בונסאי. משום חיבתי הרבה לעצי זית, צצו בראשי מספר שאלות לגבי הנושא 1. לפי מה שהבנתי צריך ציוד נרחב ויקר לעיסוק בנושא, האם נכון הדבר? אילו כלים צריך להתחלה (ולהמשך)? 2. מהיכן ניתן להשיג שתילים קטנים של עצי זית המתאימים לגידול בונסאי? 3. האם ניתן לחתוך ענף קטנטן או חלק מעץ זית קיים ולגדלו כבונסאי? 4. האם ניתן לשתול גרעין זית לגידול בונסאי? 5. מהם תנאי הגידול של הזית? הוא לא זקוק לשמש חוץ? סליחה על ההצפה בשאלות, ותודה מראש על התשובה

סן תאי

New member
תשובות לשאלותייך

מבחינת ציוד, אין שום צורך בציוד יקר ונרחב, נכון שקיימים כלי עבודה מיקצועיים לבונסאי שחלקם גם יקרים, אבל הם כלל לא חיוניים בשלב ראשון, אפשר להסתפק בכלים פשוטים חלקם אפילו מאולתרים: מזמרה פשוטה, מספריים טובות, מזלג (ביתי פשוט) מכופף, משורית קטנה . עם הזמן והניסיון רוכשים עוד כלים ומתמקצעים. שתילים של עצי זית אפשר לרכוש היום כמעט בכל משתלה, וכן אפשר להשריש ענף קטן, אם כי זה דורש מעט יותר ניסיון והרבה מאוד סבלנות, כנ"ל לגבי גידול מגרעין. זית צריך לגדול בחוץ - עם הרבה שמש, אור ואוויר. לאור המתעניינים הרבים אני שוקל לערוך סדנת הדרכה,אז אם זה מעניין..תעקבי אחרי הפורום.

למעלה