בוני הנשו

ערב (סנסורי) טוב../images/Emo141.gif

הזמנתי היום חומר רב של בוני האנשו,במטרה לבדוק אפשרות לתרגמו. אני לא מכירה חומר בעברית, אשמח אם מישהו שמכיר יביא חומר זה לידיעתי. אין ספק שקיימת היום התעניינות רבה בתחום, מכיוונים שונים, ADHD,DCD,PDD וודאי אוכל להוסיף עוד ראשי תיבות לרוב, אך במהות, יש חומר רב שמסתובב בחו"ל, ובקבוצות הדיון המקבילות לנו יש הרבה רשמים חיוביים מאוד מהשימוש בו. התרגום והמחקר שנעשה על הכלי של ויני דאן הוא צעד חשוב ומבורך בהרחבת הידע בנושא חשוב זה, אך לא מספיק לאבחן, צריך גם לדעת איך לטפל... ממה שפגשתי בשטח עד כה, רמת הידע של החומר הזה היא די שטחית. בקיצור, החומר יגיע בקרוב, ואני אתחיל להקדיש זמן ולראות מה ואיך כדאי לתרגם.ואולי יש צורך לבנות גוף ידע הערוך מחומרים שונים? בקיצור, פרוייקט! לגבי מבוגרים, באמת קצרה היריעה... אבל מנסיון, לא כדאי לתת טיפול להורה "כלאחר יד",(משהו כמו, טוב. תבריש ככה וככה...)אלא יש צורך באיבחון, ובניית תכנית טיפולית רצינית. עם מבוגרים, יש צורך גם במעקב ותמיכה בקליניקה, אני נעזרת בהילינג, אך יש הרבה אנשי מקצוע שמשלבים קרניו סקרל. ככל שהמטופל מבוגר יותר בגיל, כך יש צורך בעבודה רבה יותר על שינוי הרגלים ולמידה מחדש של ויסות סנסורי והתנהגותי, לאור השינוי שחל ב"התנהגות" מערכת העצבים בעקבות הטיפול. מקווה שלא נרדמתם בינתיים. אם את מישהו מעניין להיות שותף לפרוייקט שהצעתי למעלה, אשמח שתיצרו קשר! ברכה ושלום שרון

נאוה ר

New member
בוני הנשו

האם מדובר רק במברשת שונה או שיש עוד תוספת? פרוטוקול אחר. מהו? תאוריה אחרת?

נאוה ר

New member
אל גונן

השאלות והתגובות האחרות שלי עברו לדף השני נא התיחסותך. תודה!!

נאוה שלום

מאיפה להתחיל? לגבי משך התכנית: הן וילברגר והן האנשו תומכות ומלמדות לעשות את הפרוטוקולים(הברשות ועבודת פרקים) במשך תקופה מדודה וברורה, של משהו כמו שלשה עד תשעה שבועות, ולאחר מכן להפחית את הפרוטוקולים לאורך כמה ימים, עד לסיומם. לאחר סיום הפרוטוקולים, ממשיכים ביתר התכנית, קרי:הדיאטה הסנסורית, ואם יש צורך, בתכנית לויסות סנסורי כמו "HOW DOES YOUR ENGINE RUN " לדוגמא. העניין של לעשות את הפרוטוקולים עד אין סוף, הוא, למיטב ידיעתי והבנתי פיתוח ישראלי למהדרין, שלא נבדק מחקרית או דיווחית מעולם. האנשו מרחיבה את תכנית ההתערבות, וכוללת בה מרכיבים נוספים. היא אינה סותרת את תכניתה של וילברגר, אלא עובדת על פיה ומוסיפה עוד נדבכים. באופן אישי, אני לא בעד להבריש אחת לשבוע, במהלך הטיפול ברב"ע, וגם לא לתת את המברשת להורים ולהגיד שיעשו מתי שיוכלו. מנסיוני, מדובר בכלי רב עוצמה, בעל פוטנציאל לתועלת רבה, וגם לנזק, בידיים לא מיומנות וללא פיקוח צמוד של איש מקצוע. קיבלתי כבר ילדים לטיפול, שהביאו לי מברשת מלפני שנתיים, שהמשיכו לעשות בה שימוש למרות שהתקשתה מזמן. לצערי, טיפול מהזן של "תעשה מה שאתה רוצה" גורע מיכלתו של אותו אדם לקבל טיפול בשיטה זו, במידה ויבחר לעשות זאת בעתיד. ביחוד הדבר אמור לגבי ילדים. לגבי מבוגרים, הדברים שונים במקצת.ואפרט רק אם זה יעניין מישהו. קשה לי עם זה שלוקחים מהות כמו "שיטת וילברגר", ומשאירים ממנה רק את השם והכלי. במיוחד קשה לי, כי אני יודעת מה עבודה בהתאם לשיטתה של וילברגר יכולה להשיג! וילברגר סיפרה שבארה"ב מורות הברישו כיתות שלמות... האם זו שיטת וילברגר? להבנתי ממש לא. לגבי האנשו, באתר שלה מוצעים למכירה מדריכים לאנשי מקצוע. אני ממליצה בחום! אני חושבת על תרגום אחד ממדריכים אלה לעברית. מה דעתך? ברכה ותודה על ההקשבה שרון

נאוה ר

New member
ווילברגר

ראיתי גם דברים יפים אבל לא על זמנים כל כך קצרים. מעניין אותי מאיפה צמח ההבדל הכל כך גדול בין עד שהסימפטומים יעלמו לזמן מוגבל. אני ראיתי דברים נהדרים מאוד גם מהדיאטה המוטורית. אני מסכימה שזה כלי חזק מאוד וצריך מאוד להזהר בו. כבר ראיתי אפילו דברים גרועים מזה כמו הברשות במקומות לא נכונים או על ידי אנשים שלא קיבלו הדרכה על ידי איש מקצוע ואפילו ילד שאמרו לו להבריש לבד. מבוגרים מאוד מאוד מעניין כי כל פעם שאני עובדת עם ילדים צץ לפחות הורה אחד שאומר ומה איתי? החומר על הנשו נשמע מרתק מאיך שאת מתארת אני אישית אשמח מאוד על תרגום. ולשמוע כמה שיותר. אני מעבירה את המידע שסיפרת לי בישיבת צוות ואחזור אליך בוודאי עם עוד שאלות. תודה!

למעלה