בונזאי זית

kk221

New member
בונזאי זית

קבלתי לאחרונה בונזאי זית צעיר ואני מתלבט בנוגע לעיצוב שלו. אין לי נסיון קודם וכל עצה תתקבל בברכה.

minigan

New member
תתחיל מהמחצבה

אוסף האבנים שבעציץ לא שייך ורק מבלבל את העין, נסה למצוא לו שימוש במקום אחר. בשלב שני הסר מהבסיס את הענף השמאלי התחתון. ענפים שיוצאים במקביל מאותה נקודה משעממים, עדיף הסתעפות בדרוג. הצמח "שטוח" הענפים מסתעפים באותו מישור, נסה לכוון אותם ליצירת מראה תלת-מימדי בעל עומק ע"י ליפופם והכוונתם. בהצלחה

uribz

New member
סלעים בעציץ

לא אהבתי את הנחרצות שבפסילת האבנים שבעציץ. בהרבה ספרים מקצועים על בונסאי רואים שילוב של סלע ועץ - ויש מי שאוהב את זה, ויש מי שלא, עיניין של טעם אישי. יש גם הנותנים לסלע המשוקע בעציץ, את הבכורה, כאשר הוא דמוי "הר" קטן או "מפל מים", ויש גם שילובים. סה"כ סיפור הבונסאי בהרבה מקרים הנו סיפור של מיזעור קטע נוף ןהכנסתו לחדר או לאדן החלון. למה לפסול?

minigan

New member
סגנון פרובוקטיבי, הרמוניה ואהבה|חיב

מתנצל מכל הלב אם סגנון ניסוח הכותרת העוקצני פגע במישהו. לטעמי ניסוח הכותרת מכוון לעורר סקרנות לפתיחת המסר. לעצם העניין אני לחלוטין עומד מאחורי המלצתי להסרת האבנים שבתצלום. הרמוניה הינה מילת מפתח בעיצוב בונסאי. כל המרכיבים ביצירה צריכים להתמזג ולהשתלב בתמונה הכללית. ברור לי לחלוטין שהבונסאי שהוצג הינו פרה-בונסאי ויידרשו עוד שנים רבות להתייחסות אמנותית אליו. יחד עם זאת כדאי למי שצועד את צעדין הראשונים בתחום להפנים את העקרונות הבסיסיים באמנות זו. האבנים שהונחו בעציץ הינם אוסף גיאולוגי מרשים מאזורים שונים אך אין קשר בינם לבין עצמם ובודאי שלא לעץ הזית. כמו כן מומלץ לדעתי לחכות עם שילוב אלמנטים דוממים עד להתפתחות אופי לבונסאי ורק אחר-כך לנסות לשלב דומם המתאים לאופיו. בכל מיקרה לא מדובר על הנחת אבנים על פני הקרקע אלא שילובם כ"צומחים מהקרקע" באופן טבעי ככל הניתן. אני מצרף מספר תצלומים של שילוב בונסאי (ברמות שונות) עם סלעים. כעקרון אני לא פוסל שום דבר. לדעתי מטרת הפורום הינה החלפת מידע ודיעות ואין פה שום עניין של פסילה או כפייה. אני אוהב בונסאי ומעריך אנשים העוסקים בבונסאי וכל ההערות והדיעות השלי בפורום למטרה חיובית ובונה בלבד. שבת שלום

minigan

New member
סגנון פרובוקטיבי, הרמוניה ואהבה

מתנצל מכל הלב אם סגנון ניסוח הכותרת העוקצני פגע במישהו. לטעמי ניסוח הכותרת מכוון לעורר סקרנות לפתיחת המסר. לעצם העניין אני לחלוטין עומד מאחורי המלצתי להסרת האבנים שבתצלום. הרמוניה הינה מילת מפתח בעיצוב בונסאי. כל המרכיבים ביצירה צריכים להתמזג ולהשתלב בתמונה הכללית. ברור לי לחלוטין שהבונסאי שהוצג הינו פרה-בונסאי ויידרשו עוד שנים רבות להתייחסות אמנותית אליו. יחד עם זאת כדאי למי שצועד את צעדין הראשונים בתחום להפנים את העקרונות הבסיסיים באמנות זו. האבנים שהונחו בעציץ הינם אוסף גיאולוגי מרשים מאזורים שונים אך אין קשר בינם לבין עצמם ובודאי שלא לעץ הזית. כמו כן מומלץ לדעתי לחכות עם שילוב אלמנטים דוממים עד להתפתחות אופי לבונסאי ורק אחר-כך לנסות לשלב דומם המתאים לאופיו. בכל מיקרה לא מדובר על הנחת אבנים על פני הקרקע אלא שילובם כ"צומחים מהקרקע" באופן טבעי ככל הניתן. אני מצרף מספר תצלומים של שילוב בונסאי (ברמות שונות) עם סלעים. כעקרון אני לא פוסל שום דבר. לדעתי מטרת הפורום הינה החלפת מידע ודיעות ואין פה שום עניין של פסילה או כפייה. אני אוהב בונסאי ומעריך אנשים העוסקים בבונסאי וכל ההערות והדיעות השלי בפורום למטרה חיובית ובונה בלבד. שבת שלום

kk221

New member
המשך עץ הזית

שניכם צודקים, כמובן. עיצוב עציץ עם סלעים בהחלט מוסיף, לפחות לטעמי, אבל אולי יש מקום לדלל את כמות הסלעים. מצא חן בעיני שילוב הסלעים עם שורשי העץ, האם תוכל להסביר איך ניתן לבצע זאת? צריך להתחיל משלב צעיר של העץ, כמו זה שיש לי, או שהכנסת הסלע מתבצעת בשלב מאורח יותר?

סן תאי

New member
bonsai root over rock style

מדובר בפרוצדורה לא מורכבת וקלה להשגה. אם תבצע חיפוש בגוגל כפי שכתבתי בנושא ההודעה, תמצא הרבה הסברים מפורטים ומלווים באיורים וצילומים להמחשה. העץ שלך בגילו ובמצבו הנוכחי בהחלט יתאים לביצוע עיצוב מסוג זה.

kk221

New member
תודה, ושאלת המשך

תודה על הטיפ, באמת מצאתי אתרים רלוונטים. רק בשביל לוודא שהבנתי את התהליך - מדובר על הוצאת הבונזאי מהאדמה לגמרי, שילוב השורשים באבן ושתילתו במלואו למשך שנה. לאחר מכן שוב מוציאים אותו, ושותלים אותו כך שהאבן נמצאת מחוץ לאדמה. בגדול, זה התהליך?

minigan

New member
נכון אבל חשוב להבין

לאחר שילוב השורשים עוטפים את הסלע והשורשים בסרט הרכבות ושותלים במצע מנותק (חול גס שטוף למשל). במשך שנה הבונסאי במצע הזה. שומרים על לחות המצע ובכך מעודדים צמיחת שורשים בחלק התחתון. השורשים בחלק שעטוף לא מצמיחים שורשונים. לאחר שנה באביב מוציאים את הצמח,מסירים את הסרט וממשיכים כפי שכתבת. בהצלחה.

למעלה