בולם קידמי - תקוע

• פותח הנושא elmo
  • פורסם בתאריך

elmo

New member
בולם קידמי - תקוע

אני רוכב כשנתיים+ על מרידה קלהרי ז"ק, אופני כניסה, עם בולם קידמי בסיסי 80 (כנראה RST - רשום רק MERIDA). לצערי הבולם כבר לא מגיב. בלחץ רב יש תנועה מינימאלית של 1-1.5 ס"מ בקושי. הקיצר - אני רוכב בלי שיכוח
תיקון/שיפוץ/חדש - נראה לי חבל על כל גרוש (בייחוד כי תוך כמה חודשים אשדרג לש"מ) מה אפשר לעשות לבד? האם שמן יעזור? אם כן איזה? שמן אופניים רגיל יהיה טוב? איך שמים בדיוק? משהו אחר להרוויח עוד כמה חודשי רכיבה סבירים? תודה

nintense

New member
תסחוב עוד קצת...

או תיקח הלוואת גישור
כפי הנראה האלסטומרים סיימו חייהם, זמן ההתעסקות עם זה פשוט לא שווה את המזלג.

oferbic

New member
תיקון בולם

הבולם שלך ככל הנראה התייבש. אתה תוכל לעשות משהו מהדברים הבאים: 1. לנקות היטב את הסטנשנים (הרגליים העליונות) עד לאטמים וכולל. לאחר מכן ליצור רווח בין האטם לסטנשן ולטפטף פנימה מספר טיפות שמן בולמים 15WT (אם אין אז שמן שרשרת יבש או שמן מינרלי 20/50 יהיה טוב). לפמפם את הבולם כמה פעמים, להכניס שוב שמן וחוזר חלילה עוד 3 -4 פעמים. בסיום לנגב את עודפי השמן מהסטנשנים. הפעולה הזו תמשוך את הבולם מתפקד טוב למשך חודש חודשיים. 2. אם אתה רוצה להשקיע בטיפול יותר רציני: יש לפרק את המכסים של הבולם מלמעלה (בקצות הסטנשים). מתחתם מסתתרים האלסטומרים. יש להוציא אותם, לשפוך פנימה לכל רגל כ 40 CC של שמן בולמים 15WT, לגרז את האלסטומרים להחזירם למקומם ולסגור. בעיקרון זהו הטיפול הרגיל והמומלץ לבולם אלסטומר פשוט, אולם שים לב שיש בולמים שהשמן נוזל מתחתית הרגליים. אם זה מה שקורה אצלך, פשוט תפתח את הבולם שוב תהפוך אותו ותשפוך את השמן. אם אתה זקוק לעזרה או שמן או הסבר נוסף אתה מוזמן לפנות בפרטי.

nintense

New member
אופן ספורט, נא לא להציע שירותים מסחריים...

על גבי הפורום. יכולת לשלוח לו פשוט מסר אישי.

אO

New member
אני יכול לעזור לך עם השיפוץ

אם תרצה אני אוכל לשפץ לך את הבולם ללא עלות - כמובן בלי חלקים. [email protected]

למעלה