בולם אלוסטומר

בולם אלוסטומר

אני מתכוון לקנות אופני מתחילים במחיר של מתחת ל 2000 שקל ועד כמה שהבנתי, מרבית הבולמים (או יותר נכון כל הבולמים) המורכבים באופניים בטווח מחירים זה הינם בולמי אלוסטומר. תוך כידי סבב החיפוש אחר האופניים המתאימים לי קיבלתי מספר ביקורות רעים על בולמים מסוג זה אשמח לקבל תשובה על אמינות ושרידות(משך זמן חיים) של בולמי אלוסטומר

etal2

New member
זו לא בעיה

אמינות ושרידות של בולמי אלסטומר זו לא בעיה כיוון שאין בהם שום מערכת מכנית שיכולה ממש להתקלקל, מקסימום אחרי כמה שנים הגומי של האלסטומר מתייבש ואז צריך להחליף אלסטומר. הבעיה של בולמי אלסטומר היא שגם כשהם תקינים הם לא ממש עושים עבודה יותר מדי טובה של שיכוך זעזועים ובהרבה מקרים אין ממש אפשרות להתאים אותם למשקל הרוכב כמו שצריך.

אז..

שמעתי על מקרה או שניים שבולמים אלו כשלו תוך פחות משנה לדעתך זה מקרה חד פעמי ולא מאפיין את הבולמים האלו? בסיכום של דבר, אם התקציב שלך הינו לכל היותר הוא 1500 היית ממליץ לקנות יד ראשונה עם בולמים מסוג זה או לקנות מיד שניה עם בלמי שמן קפיץ בהנחה ששאר המערכות הינן בערך אותו דבר (כרגע, אני יכול לקנות HARO flight lite2 חדשות אך עם בולם זה או לנסות למצוא אופניים עם בולם שמן קפיץ מיד שניה) נ.ב. קניה מיד שניה זה משהו שכמעט התיאשתי ממנו כי אינני נמצא וקשה לי להיות באזור ת"א בתדירויות גבוהות כך שאני כמעט ולא מצליח למצוא משהו שמתאים לי (XL) בטווח מחירים זה יש המלצות?

למעלה