בולם אחורי פוקס

בולם אחורי פוקס

שלום.
לאחרונה קניתי אופניים חדשות והן הגיעו עם בולם אחורי fox float ctd
מאז הקנייה (חודשיים) הבולם נוזל בצורה משמעותית (עד כדי כך שמרטיב את השלדה)
בנוסף קרה כבר פעמיים שהבולם נתרק לי בקפיצות ממש תריקה עם רעש של נקישה.
א. סביר שהבולם ינזל ככה בגלל היותו חדש או מסיבה אחרת?
ב. האם התריקה יכולה להיגרם אך ורק מחוסר באויר או שיש קשר לעיניין השמן?
תודה לעוזרים.

steiff

New member
נזילת שמן מבולם אוויר

בוכנת הבולם אמורה להיות רטובה על מנת למנוע בריחה של אוויר.
עם זאת נזילה שמרטיבה את השלדה מצביעה על נזילת יתר. יכול להיות שמדובר באטם שהיה פגום מלכתחילה או שנפגע כתוצאה מלכלוך על הבוכנה. האופניים עדיין באחריות וזה הזמן הנכון לממש אותה. יש לבולמים של פוקס שרות מקצועי ואמין בארץ, רק שאת מימוש האחריות תצטרך לבצע מול החנות בה נרכשו האופניים ולא ישירות מול מעבדת השירות של פוקס.

באשר לסגירת המהלך של הבולם - כנראה שלחץ האוויר שניפחת בבולם נמוך מדי ולא מותאם למשקלך או לסגנון הרכיבה שלך. אם לא קיבלת עם הבולם משאבת לחץ גבוה - זה הזמן לקחת את האופניים לחנות ולנפח את הבולם באמצעות המשאבה שאמורה להיות בחנות (חנות שאין בה משאבת לחץ גבוה - תתרחק ממנה) ללחץ הנכון. המכונאי בחנות יוכל לסייע לך בכיוון הלחץ.<embed/>

nightjar

New member
ההסבר המדוייק הוא:

חבל להסתבך עם ניחושים כשמדובר במוצר תחת אחריות

נמצא תקול

הייתי בבדיקה מסתבר שהוא באמת תקול.
בחנות אמרו שצריך לשלוח לפוקס, לדעתכם פייר לדרוש חדש האופניים בני חודשיים והבולם הגיע תקול מהיצרן??

steiff

New member
תיקון מול חדש

האחריות היא לתיקון, לא להחלפה בחדש, אבל תנסה לבקש...באופן כללי אני יכול להעיד על המעבדה של פוקס בארץ: מזלגות ובולמים שיוצאים אצלם מטיפול או תיקון הם ״כמו חדש״ כולל החלפה של חלקים תקולים, החלפת אטמים, החלפת שמנים ומילוי של מיכל החנקן. + אחריות לשנה על התיקון. ובכל מקרה, אם יוצא לך להזדמן למעבדה של פוקס (ב״סינגל-טרק״ בתל אביב או בית אורן) תבקש מהם שיכוונו לך את הלחצים במדוייק למשקל הגוף שלך, כמו גם לכוון את הריבאונד, לחץ החנקן כדי שיתאימו למשקלך וסגנון הרכיבה שלך. את כיוון הלחץ אפשר לעשות גם לבד באמצעות משאבת לחץ-גבוה. יש אפליקציה לטלפון הנייד שמסייעת, וגם בלי זה אפשר לבד ״לפי העין״ לכוון עומס ראשוני. ״חוק אצבע״ אומר לשים לחץ ב-PSI בערך כפול ממשקל הגוף (נניח אם אתה שוקל 100 קילו, לנפח את הבולם ל-200 PSI) ואז לשבת על האופניים ולמדוד כמה הבולם מתכווץ. הוא צריך להתכוון רבע מאורכו (שליש אם אתה רוכב אגרסיבי שמחפש יותר תנועת בולם על חשבון יעילות הדיווש). את הלחץ מעלים או מורידים ב-5-10 PSI בכל פעם עד שמגיעים להתכווצות ראשונית מתאימה. ריבאונד מכוונים לפי הטעם. נקודת התחלה טובה זה לסגור עד הסוף ואז לפתוח שלושה קליקים.

ronenal10

New member
תבקש מהחנות שיבקשו טיפול מול מפט הבולם

אני עובד מול סינגלטרק כבר שנים.
בשנים האחרונות יש הזנחה בתשומת הלב שלהם לפרטים.
בכל בולם יש נתונים המתייחסים לאותם כיוונים שהם באחריות של הטכנאי המטפל בבולם.
חשוב שהבולם יחזור עם אותם נתונים כמו שכתוב עליו.
לכל בולם יש הגדרות שהוגדרו ע"י יצרן האופניים. חשוב שאלו ההגדרות שיהיו בבולם כאשר יחזור מהתיקון.

הסבר....

אתה יכול להסביר איזה פרטים בדיוק מכוון רק הטכנאי ולא ניתן לכיוון בייתי? ואיך אני יכול לוודא בכלל אם נעשו או לא?

steiff

New member
ניפוח של לחץ נגדי אפשר לעשות רק במעבדה

מדובר בחנקן שמנופח בכיוון ההפוך להתכווצות ואמור למנוע סגירה של הבולם למהלך מלא. יש ערך מומלץ לפי מפרט ששונה בין דגמים שונים של בולמים (אורך כללי מול התכווצות מקסימלית) ובהתאם למשקל הרוכב וסגנון הרכיבה אפשר להגדיל או להקטין את הלחץ במעבדה. זו לא פעולה שהמשתמש יכול לבצע לבד בבית. מעבר לזה פעולות פשוטות של מילוי אוויר ואפילו החלפת אטם.

ronenal10

New member
ציינתי במפורש שמדובר בפעולות של המעבדה ולא של המשתמש.

הבעיה היא שיש להבהיר למעבדה שתבצע את הטיפול. שבסיומו יוודאו שנתוני היסוד הוחזרו.
הניסיון שלי עם המעבדה בבית אורן היא שהם לא קוראים את הכתוב על הבולם.
ולא מחזירים את הערכים הכתובים על הבולם.
על אף שהם יטענו להדם. בפועל בולם אחרי טיפול לא תיפקד כמו שהיה לפני הטיפול.

ronenal10

New member
לכל בולם אחורי של פוקס יש מאפייני כיוון ראשוניים

כאשר אני מדבר על הבולם FLOAT
יש שלושה מאפיינים הראשון REBOUN TUNE והוא מאופיין עם אות
המאפיין השני VELOCITY TUNE וגם הוא מאופיין באות.
המאפיין השלישי BOOST VALVE TUNE כאשר נתון זה מאופיין במספר
מאפיינים אלו קובעים את התאמת הבולם לשלדה. משום כך יש חשיבות לשמור על הערכים הללו.
חשוב מאוד שהבולם אחרי התיקון יהיה עם אותם המאפיינים שאתו הגיע.
כל המאפיינים הללו הם בשליטת המעבדה המטפלת בבולם.

tal913

New member
בהתחשב שהתאמות אלו מושגות ע״י בחירת שרוול אוויר בנפח מתאים

אז שחרר

למעלה