בולים 2

A r i s t o

New member
בולים 2

בקשר להודעה הקודמת בנושא בולים גרמניים משנות ה-20 וה-30 אני מצרף מספר תמונות של הבולים שברשותי. מן התמונה הזו ברשותי נמצא הבול האדום - בסך 200 מרק

A r i s t o

New member
תמונה 9

ברשותי הבולים ע"ס 5 10 30 200 ו-50 מיליון מרק ובנוסף 5 מיליארד

A r i s t o

New member
נוסף עליהם

יש ברשותי עוד בולים מסויימים אשר את תמונתם לא מצאתי עניינו אותי במיוחד סדרת בולים ועליהם רשום BAYERN כנראה בווריה ובמרכזם תמונה של 2 אריות נשענים על כתר משני צדדיו . מסדרה זו יש לי בולים ע"ס 2 3 5 20 ו-50 פפנינג

doroni10

New member
כשאתה מציג בולים-

רצוי להציג את הבולים שברשותך ולא דווקא מתמונות שמצאת במקום אחר, משום שחסר מידע על הבול- חתום/לא חתום/דבק מאחור, האם כל השיניים נמצאות וכו. בגדול, בולי גרמניה מתקופת האינפלציה מחירם גבוה יחסית אם הם חתומים. כמובן יש יוצאים מהכלל. בנוסף, בעיקר בבולים אלו קיימים וריאציות צבע שיכולות להביא את מחירו של הבול מקצה אל קצה- בעיקר אם הוא חתום בחותמת מקורית. לגבי בולי בוואריה (Bayern), גם כאן יש צורך לבדוק האם אלו בולי בואירה או שעליהם הדפס רכב הקושר אותם לגרמניה (החל מ 06.04.1920). וגם כאן רצוי להראות תמונה של הבול שבידך שכן אחרת כל התייחסות תהייה כללית ביותר כפי שעשיתי עד כה. דורון,

A r i s t o

New member
הבעיה היא שאין באמצעותי

להעלות לפה את הבולים שברשותי... האם קיימת אופציה חלופית לדעת את שווים? כולם חתומים אגב בנוסף לכך מצאתי אלבום נוסף של בולים ישנים פחות (שנות ה-30 ומאוחר יותר) ממרוקו, אירן, תוניס, מצרים, תורקיה, ארגנטינה, קנדה, קפריסין, יגוסלביה, הולנד, בלגיה, גרמניה המערבית, גרמניה המזרחית, מונאקו, יוון, רומניה, ארגוואי, קולומביה, פינלנד, הונגריה, איטליה, ספרד, סן-מרינו, צכסלובקיה, אינדונזיה, תאילנד ודרא"פ. האם יש מעריכים כלשהם לתחום הזה?

doroni10

New member
אם אתה גר באיזור רחובות,

אשמח לתת הערכה (בלתי מקצועית) ראשונית ולנסות לברור משם את הבולים בעלי פוטנציאל ממשי לערך גבוה. אך עליך לזכור שבד"כ בולים בערכים גבוהים מאד (אם ישנם) זקוקים לאישור מקצועי לשם מכירה - ואישור שכזה עולה כסף כמובן אצל מומחה בתחום. יחד עם זאת עליך לדעת שלא קל כל כך למכור, ובנוסף שיש הבדל משמעותי לעיתים בין הערך הקטלוגי למחיר שתקבל במציאות. דורון, שלח אלי מסר בבקשה.

למעלה