בולים-שאלה

צהובה18

New member
בולים-שאלה

תגידו, הבולים שעל המעטפות שמקבלים בדואר הרגיל עם החותמת של הדואר עליו שווים משהו??

coincollector

New member
בלי להיות אספן בולים...

לדעתי - את יכולה לקנות בולים בסניף הדואר ולשלוח לעצמך אותם על מעטפות, ואז הם יגיעו חתומים ומשומשים. כלומר, השווי שלהם בחנות לא יכול להיות גבוה מהשווי בדרך הזו...

צהובה18

New member
לא הבנת בכלל תשאלה שלי!!!

השאלה אם זה שווה משהו, שאני אוכל להחליף עם אספני בולים בעד האוספים שאני אוספת. הבנת???

doroni10

New member
כמובן שהם שווים משהו

הרי אלו בולים. כמובן שערכם משומש שונה בד"כ מערכם לא משומש. לרוב ערכם משומש נמוך מזה של אלו שאינם משומשים, אך ישנם מקרים שערכם זהה או אפילו גבוה מזה של הבלתי משומשים. וכמובן שהם משמשים גם להחלפה למשל עם אספנים אחרים וכו. דורון,

beni165

New member
שאלה לגבי הקטלוג

דורון - אם אני לא טועה אתה הוא בעל הקטלוג הממוחשב.. האם אפשר לעשות חיפושים שונים, לדוגמא בולים שיצאו בתאריך מסויים או בולים בנושא מסויים? איזה חיתוכים אפשריים? תודה בני

doroni10

New member
כן אפשר לעשות חיפוש, אבל..

הקטלוג העולמי כולל 22 דיסקים שבכל אחד מהם יותר מ 15 קבצי PDF. כל חלק מסודר לפי שמות מדינות וכו כך שבקובץ PDF קיימת מדינה אחת או מספר מדינות. החיפוש יכול להעשות, אם כן, רק בתוך קובץ ה PDF עצמו. ישנן תוכנות שמאפשרות חיפוש טוב יותר במספר קבצי PDF. אך לשם כך יהיה צורך להעלות את כל הקבצים על הכונן הקשיח... החיפוש האפשרי הוא בוליאני לחלוטין ולכן אפשר לחפש הכל, החל מתאריכי הוצאה ועד כיתוב ע"ג הבול, ולכן הנוחות והקלות שבשימוש. למשל נניח שקיים אצלך בול מארה"ב ועליו תמונת דב, תוכל לחפש את כל הבולים שעליהם דובים אשר יצאו בארה"ב. התוצאות המתקבלות הן בד"כ על פי תאריך הוצאה בסדר עולה. דורון, נ.ב. בתחילה העניין נראה לי מעט מסובך יחסית לספר הקלאסי- אך עם הזמן כל כך התרגלתי לנוחות ולאפשרויות שלמעשה עכשיו ברור לי שהקטלוג הממוחשב הרבה יותר יעיל מאשר הספר- אפילו שהוא מופיע כ PDF. כמובן שאם הקטלוג היה מבוסס Excell או תוכנה דומה (כגון acess) הרי שהיה הרבה יותר נח- אך החשש הגדול בחברת Amos Advantage המוציאה לאור של קטלוג Scott הוא מגניבה של הקטלוג. גם המחיר הגבוה נובע מאותו החשש- ולמרות שהוא ניתן להעתקה, אין סיכוי לדעתי שהוא יופץ כגונבה (תוכנה גנובה). את הקטלוג ניתן להדפיס, בכל עת מתוך הקבצים בדיוק כפי שהוא נראה כקטלוג המודפס, אלא שאפשר להדפיסו גם בצבעים.- פשוט יתרון בולט על פני כל קטלוג אחר.

למעלה