בולים עם שובל

בולים עם שובל

פתאום שמתי לב שאין לי בכלל בולים מחו"ל שיש להם שובלים. האם זה כלל לא נפוץ? האם זו בכלל המצאה ישראלית?

הנה, סוף סוף אנחנו מיוחדים במשהו.

ישראל היא המדינה היחידה בעולם המנפיקה את כל הבולים שלה עם שובל. יש פה ושם מדינות שהנפיקו בולים בודדים עם שובל, אך הם יוצאים מן הכלל.

dan the man

New member
ש לי בולים הולנדים אם שובל!!!

החלפתי חלק מהם אם תמיר אבל נשאר לי עוד דיי הרבה הו קרא לולים האלה ATM אם אני לא טועה והוא אמר שהם שווים הרבה

תמיר1991

New member
הם לא עם שובל הם רק מיוחדים...

הם תוויות מכונה, והם אכן שווים יותר מבול רגיל. תמיר.

meytar

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifמה זאת אומרת?

נראה לי שאני יודעת למה אתה מתכוון אני אתן דוגמא: בארץ יש לפעמים בולים שמחובר אליהם חלד עם הסמל של רשות הדואר-צבי, זאת הכוונה?

תמיר1991

New member
לא הבנתי על מה את מדברת, אבל לא...

בכל אופן- תווית מכונה זו תווית יפהפייה שיצאת מתוך מכונה וכתובה עליה הערך ששילמת. ד"ר ואלך מומחה לכאלה. תמיר.

doroni10

New member
ישראל לא הראשונה + חידה ../images/Emo35.gif

שהוציאה בולים עם שובל אלא בלגיה כזכור לי. אולם ישראל היא היחידה שמנפיקה באופן תדיר שובלים. מדינות כמו צכוסלובקיה, צ'כיה (כיום), בריה"מ, רוסיה (כיום) ועוד, לעיתים מנפיקות שבלים אך בתדירות נמוכה. מדינות כמו ארה"ב לעיתים מדפיסות מידע נוסף על גב הבול (בחלק הדביק...). עכשיו לחידה: אילו מבולי ישראל הוצאו- ללא שובל(או לחילופין עם שובל ריק)?
דורון.

בּני

New member
דמי דואר?

אם אני לא טועה (אין לי כח לפתוח את האתר של האתאחדות
) כל הסדרות של דמי דואר הוצאו ללא שובל, או עם שובל ריק, כהגדרתך...

doroni10

New member
נכון מאד - ולגבי בולי שירות

בולי שירות הם בולים שנועדו לשימוש מתוך משרדי ממשלה בלבד. הנסיון שבשימושם בישראל לא צלח וההעדפה היא למכונות ביול אוטומטי ובמיקרים אחרים שימוש בבולים רגילים. דורון,

למעלה