בולים לזיהוי

בולים לזיהוי

בס"ד אחד מצרפת-פריס,1930 אבל מצוייר בבול מגן דוד(ועל זה סמל של חברת מכוניות,לא יודע איזה) תודה, חן

nissim60

New member
חן שלום,הבול עם המגן דוד...

הוא לא מצרפת,אבל כנראה הופק על ידי הדאר הצרפתי. במקרה יש לי ששה בולים מהסדרה הזו כולם במצב מעולה. רכשתי אותם לפני הרבה זמן משום שנראו לי מיוחדים. המוכר אמר לי שהם מאתיופיה??? עד היום לא הצלחתי לברר באמת .אולי מישהו מהאספנים יעזור לנו.לגבי השני אנסה לברר.

doroni10

New member
אכן הבול עם מגן דוד- הוא מאתיופיה

הבול עם מגן הדוד והאריה הוא אתיופי. על פי קטלוג סקוט (2004), הסידרה הוצאה בשנת 1930. בסידרה קיימים 8 בולים. קשה לדעת את ערכו של הבול כפי שהוצג משום שקימת הדפסה נוספת של כל הסידרה שערכה פחות מהמקורי. כך או כך, אם הבול מהדפסה המקורית, ערכו 1.5$ (משומש או לא משומש בתנאי שמצבו Very-Fine). אם הוא מסידרת ההדפס החוזר ערכו 0.35$. למעשה סידרת הבולים הוצאה כבוד הכתרתו של הקיסר הילה סלאסי. הסמל בבולים הוא למעשה סמל המלוכה האתיופית. דורון, מנסה גם כן לברר בקשר לבול השני... (על פניו נראה אולי בול הכנסה ממדינה דוברת גרמנית כל שהי..)

ברכות לדורון על הצטרפותו לפורום.

ספר לנו, כפי הנוהג המקובל - מה אתה אוסף, למה, ממתי, איך וכמה. ואיפה היית עד היום?

nissim60

New member
../images/Emo28.gifיופי התעלומה נפתרה...

פשוט התעצלתי לחפש .כמו שציינתי יש לי ששה בצבעים:ירוק,סגול,כחול,חום, כתום ואפור.איזה צבעים חסרים? שלי לא משומשים במצב מעולה.אם מישהו מעונין בהם תמורת משהו מתחום הספנות ,בבקשה.

doroni10

New member
תודה על הברכות :) ותוספת + תיקון

ראשית התוספת לגבי אותה סידרת בולים אתיופית, קיימים 7 בולים (ולא שמונה..) הבולים בסידרה הם בסדר הבא: 1g == כתום (Scott #210) 2g == אולטרה (Scott #211) 4g == סגול (Scott #212) 8g == ירוק דהוי (Scott #213) האם זהו האפור שברשותך?.. 1t == חום (Scott #214) 3t == ירוק (Scott #215) 5t == חום-אדום (Scott #216) מאחר והסידרה הודפסה פעמיים קיימים לכן 14 סוגים בסה"כ כאשר הסידרה המאוחרת (הדפסה שניה) הצבעים נוטים יותר להיות מעורבים בצהוב... ולשאלת איפה הייתי ומה עשיתי וכו: מסתובב פה ושם.. גם בפורום המקביל לענייני מטבעות ובולים בוואלה.. (אולי כדאי לחשוב על איחוד וחילוף מידע..). האוסף- אוסף בולים מגיל 10 בערך, ונמשך כבר 23 שנה... החלק העיקרי: מקומות בעולם (כולל נופים, מבנים, כיכרות וכדומה) כמובן שלבולי ישראל בתור חלק נפרד מקומם לא נפקד, ובינהם אוסף גדול יחסית של מעטפות יום ראשון ישראליות (אני מניח שלא חסרים לי הרבה על מנת להשלים את האוסף המלא, לפחות אד תחילת שנות ה 90..) אישתי הביאה אל האוסף המשותף אוסף של בולי פרחים פירות וצמחים. מעולם לא הצגתי בתערוכות, אם כי השתדלתי תמיד לבקר בכל אחת ואחת שהיתה בארץ.. דורון. נ.ב. ברשותי מספר קטלוגים, כולל קטלוג סקוט החדש (2004), כך שאשתדל כמה שאפשר לעזור בזהוי.. אם כי חייב להודות שברשותי מספר בולים שאפילו אני לא הצלחתי לזהות...

רגע רגע - ומה עם הבול השני???

לדעתי ה"בול" השני אינו בול אלא כרטיס - אולי כרטיס הגרלה. אני סבור כך כי יש עליו מספר מוטבע באדום (צד ימין למטה, וגם בחלק העליון - אותו המספר), כמו שנהוג בכרטיסי הגרלה במקומות רבים. עצם העובדה שיש לו שיניים לא אומרת שזה בול. הערך - חמישה מרק, מלמד שמדובר בארץ דוברת גרמנית, גרמניה או אוסטריה. עוד ניחושים ממישהו? או אולי מישהו יודע את התשובה האמיתית?

doroni10

New member
צריך צילום או סריקה יותר מדוייקים

אוכל לתרגם בדיוק את אשר רשום... :) דורון,

astrok

New member
שלום דורון!

ברכות על שובך לפורום זה! לא קשה לנחש שאני astrok מפורום וואלה, ואני כבר חודש פה. תמיר.

doroni10

New member
צריך סריקה מדוייקת יותר

נסה לסרוק את הבול (או לצלמו) ברזולוציה גבוהה יותר. כמו שהוא מוצג כרגע, אני פשוט לא יכול לקרא את אשר רשום. (זכור רק שתוכל להציג כאן תמונה שמשקלה לכל היותר 250K.

doroni10

New member
קשה לזהות- אם כי סביר שזה לא "בול"

כפי שנאמר קודם, משום המספור, ומבנה ה"בול" - נראה שזהו כרטיס הגרלה כל שהו, או תו אוכל אולי או משהו דומה. חבל שהסריקה לא טובה על מנת שאוכל לקרא את אשר רשום... (אולי תבקש עזרה בסריקה על מנת שתצא סריקה מדוייקת, קריאה, של אזור הכיתוב) דורון,

itzm

New member
חן הסריכה יכולה להיות יותר איכותית

אם אחרי הסריקה תמיר את סוג הקובץ מbmp ל jpg שמקוץ את הגודל של התמונה ! אם יש לך בעיות עם זה שלח לי לאחמיל סריקה טובה ואני יערוך לך אותה !! itzm @ ototoy.com

itzm

New member
חבל שאי אפשר לערוך

הסריכה = הסריקה שמקוץ = שמכווץ לאחמיל = לאימיל

doroni10

New member
היי :)

כמו שאתה רואה אני גם כאן וגם שם.. "בולאי ישראל התאחדה!" :)))

למעלה