בולגריה

י.ש.

New member
בולגריה

בחדשות של יאהוו מופיעה ידיעה שנראית לי די מפתיעה ולא הייתי מודע למציאות הזו. בידיעה נכתב על סקר שנערך בבולגריה והממצאים שלו הם כי כרבע מהבולגרים לא יודעים בכלל מה פרוש המילה אינטרנט וכשלושה רבעים מהבולגרים לא השתמשו מעולם באינטרנט. הידיעה היא של סוכנות הידיעות רויטרס והיא מופיעה בקישורית שלהלן: http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=582&e=1&u=/nm/20041028/wr_nm/tech_internet_bulgaria_dc עוד מוזכר בכתבה כי רק ארבעה אחוז מן החברות בבולגריה משתמשות באינטרנט ובבתי הספר ישנו מחשב אחד בממוצע לכל מאתיים תלמידים. השימוש באינטרנט במזרח אירופה כולה, הוא נמוך משום שהמדינות והאוכלוסיה סובלים מעוני. רק כעשרים אחוז מהאנשים משתמשים באינטרנט באופן קבוע לעומת יותר ממחצית האוכלוסיה שבמערב אירופה. אני חשבתי שהפער הדיגיטלי הגדול קיים בין מדינות המערב לבין המדינות העניות הפחות מפותחות אשר באפריקה ובמזרח אסיה. אם הידיעה הזו מדויקת אזי קיים פער דיגיטלי משמעותי גם בין מדינות מזרח אירופה לבין מדינות מערב אירופה. הפער הדיגיטלי אולי לא היה גלוי לעולם לפני נפילת הקומוניזם בראשית שנות התשעים והתגבר בתקופה שלאחר נפילת הקומוניזם, תקופה בה התפשט השימוש באינטרנט ובאמצעי התקשורת הסלולריים במדינות המערב.

e-magine

New member
בשלהי "הבועה"

בדקתי אפשרות לסטארט אפ קטן האחת ממדינות מיזרח אירופה. יצא לי לנהל שיחות עם אנשים משם אך בוודאי שלא הגעתי לרמה של הכרת השטח כמו של עורכי המחקר. יצא לי להתרשם מכמה מאםייני גלישה של אותה מדינה (שאיני רוצה לציין), ולדעתי הבולטים בהם היו: משתמשים רבים היו משתמשים תמימים לגמרי, לא השתמשו בהגנות מספיקות על המחשבים, וגם מסרו מידע אישי ופרטי זהות ללא עקבות. למרות החדירה הנמוכה של האינטרנט במדינה, היו קיימות עמדות מחשב עם אינטרנט במוסדות ציבור כגון משרדי ממשלה, בתי ספר ומקומות עבודה. ניתקלתי בחברות שפעלו בו זמנית בזירת הכלכלה הישנה (נניח עסקו ביבוא מכוניות וניהול מוסכי שרות מורשים) וגם בכלכלה החדשה (אספקת שרות אינטרנט) מי שעבד ליד עמדת מחשב בה אינטרנט, גלש להנאתו הפרטית ללא כל חשש מהמעביד. התופעה המעניינת ביותר שבה נתקלתי היתה שבמעונות הסטודנטים, הותקן וסופק לסטודנטים אינטרנט מהיר. הממשלה עודדה את הסטודנטים להיות פעילים באינטרנט וליצור קשרים וירטואליים עם אנשים ממערב אירופה, מתוך הנחה שהסטודנטים דוברי שפות מערביות ומסוגלים לשפר את תדמית אותה מדינה ע"מ שתתקבל בקהיליה ההאירופית (לי זה נראה צעד של יאוש). בפועל, לפי מה שסיפרו לי, עיקר השימוש שהסטודנטים עשו באינטרנט היה לחיפוש מידע, לשצ'אטים בתוך המדינה והרבה מאד פורנו. חלק מהסטודנטים שדיברתי איתם הפגינו בורות בדרכי חיפוש חומר באינטרנט, וגם טענו שלרוב יש חסימות ולא ניתן בכלל להגיע לאתרים שמחוץ למתחם הראשי של אותה מדינה, כך שהאינטרנט הוא בעיקר פנים ארצי. מידי פעם עלו שם הצעות לבצע כל מיני חסימות, על מנת לחסום אתרי פורנו למעונות, אך זה לא נעשה בכל התקופה בה דיברתי איתם שזאת היתה תקופה של יותר משנה.

למעלה