הרבה פעמים זה ככה
שאצל סוכן אחד מציעים משהו אחד, והשני מציע משהו אחר. מה איסתא לא מוכרים כבר טיסות של בלקן איירלינס? כמה עולה הטיסה ישירות לסופיה? אני יכול להביא כמה דוגמאות בקשר לסוכני נסיעות. חבר של אח שלי, טס היום לארה"ב. בדקה ה-90 הוא ניסה לבצע הזמנה עם מלאב (דרך בודפשט), אבל הם טענו בכל תוקף, שכל הטיסות מפוצצות. הוא הלך לסוכנות בהדר בחיפה, הוא היה בהתחלה ברשימת המתנה על הטיסה מישראל לבודפשט, אבל כמה ימים לפני הטיסה, הסוכנת מצאה לו טיסה, ובדקה ה-90 אמרו שאם אפשר לשים אותו אפילו ברשימת המתנה מכיוון שהכל מלא. עוד דוגמא, שאלתי באופיר טורס, לגבי טיסה לבנגקוק עם חניית ביניים בת שבוע באמסטרדם. הסוכן שלא יודע למה, חשב שאני צעיר מדי, אמר לי שאפנה לאיסתא, אפילו שאמרתי לו שהכרטיסים זה לגילאי 30 פלוס מינוס (2 כרטיסים). הוא אמר שרק באיסתא יכולים לסדר לי טיסה במחיר סביר דרך אמסטרדם. אחותי מצאה את הכרטיס באיסתא, אבל האבא של בעלה מצא לאחר כמה ימים את אותו כרטיס גם באופיר טורס, ובגלל שהוא מכיר שם מישהו, הם קיבלו הנחה של 4.5% על הכרטיס. הטיסה דרך אגב היא ב-קלמ במחיר של 1050$ באיסתא, ותעשו 4.5% הנחה, וזה מה שהיא שילמה. יש עוד חברות שנותנות הנחות, לכל מיני מקומות עבודה, מועדונים (כמו חבר, הוט וכו'). אז כדאי לבדוק את כל ההנחות, במיוחד שקונים כרטיסים יקרים. עוד משהו, אם שוכרים מכונית מהארץ, כדאי לבדוק את המחיר ישירות מול חברת ההשכרה, וגם שם לבדוק עם איזה מועדון אפשר לקבל הנחה (הוט, חבר, נוסע מתמיד של חברות שונות).