בולגריה... מי היה???

בולגריה... מי היה???

חבר הציע לי לפגוש אותו בסופיה ולתור את בולגריה ובמיוחד את הטבע שבה... אם מישהו היה שם ויש לו המלצות, אני אשמח לשמוע. איך ממליצים להגיע? בלקן אירליינס? (התכנון הוא לשבועיים שלושה באוגוסט) כל מידע רלוונטי לבולגריה על כל גווניו יקתבל בברכה

ilsh

New member
אח, בולגריה, בולגריה, בולגריה...

לדעתי הכי טוב להגיע בדיל - זה נורא זול, אבל מגביל אותך במספר הימים. כדאי לשכור רכב שם ולא מכאן (אבל תבדקי..) וחוץ מזה בולגריה שווה את המאמץ -יש שם גם נופים מדהימים וגם ערים היסטוריות - אחת מהן - וליקו טרנובה מומלצת במיוחד והיא נמצאת באמצע המדינה בין ורנה לסופיה (כשלוש שעות נסיעה מכל אחת מהן) *דרך אגב עוד טיפפ - אם את חשקה נפשך בבורקס בולגרי (לא זו דווקא לא המצאה ישראלית...), אפשר להזמין אותו רק בבוקר כי זה נחשב לארוחת בוקר..

טוב אני אחבין לדברים יותר ספציפיים.

אני לא אשכור רכב... אני נפגש אם חבר צרפתי שמגיע מפריז והכיוון הוא טבע הרים טרקים... אני צריך כרטיס ל 2-3 שבועות וזה פוסל דילים... אשמח לכל מידע נוסף

sela v

New member
מה בדיוק השאלה?

איך להגיע בטיסה? תברר בסוכנות כמה עולה טיסה לבולגריה, ואם אתה רוצה אני יכול לברר לך כמה עולה אוטובוס מאיסטנבול (וכמה זמן לוקח לו) לסופיה. חבר שלי עשה את זה לא מזמן.

sela v

New member
קראת באתר של לונלי פלנט?

לא הייתי עדיין בבולגריה, ככה שאני לא מכיר טרקים שם, אבל באתר של לונלי פלנט מצאתי שניים: Rila Mountains ו-Rodopi Mountains.

וואלה לא ידעתי שיש בעברית ../images/Emo13.gif

החבר שהציע שלך לי קישור לאתר באנגלית... ומעדיף לשמוע חוות דעת ממישהו שהיה אם יש... אני לא מעריץ גדול של הלונלי פלנט... טוב למידע כללי מאוד על מה שעומד לפני לא מעבר... אלא אם לוקחים ספרי טרקים ספציפיים לאיזורים

enwhysea

New member
אחלה מדינה

הייתי משהו כמו 10 ימים בבולגריה, אני די גרוע בשמות של המקומות אבל אבדוק ביומן ואחזור מחר. דיל קשה ואולי בלתי אפשרי להשיג ליותר מסופ"ש וגם זה בדרך כלל לאיזור הים. פלובדיב היא עיר קטנה מסופיה ונחמדה עם עיר ישנה חמודה ואמפי רומי למעלה המנזר... רילה ובכלל אזור ההרים נחמד. יש איזור מערות שנחמד...ואני ממש חייב לבדוק את היומן :) האוכל לדעתי לא משהו, חסר תיבול, השתדלתי לאכול כמה שיותר מקומי, אבל נשברתי יותר מפעם ואכלתי איזה דונר תורכי בעיר. להשכיר אוטו מחברה מקומית זה הרבה הרבה הרבה יותר זול מהחברות הגדולת, אבל המכוניות לא חדשות וכדאי לקחת סיבוב לפני שחותמים (וביטוח שכירה אם יש) בגדול לא ראיתי שם משהו מדהים או יוחד בטירוף אבל המדינה שקטה, יפה בצורה אירופאית פשוטה ודי נוח היה לטייל. אני מאוד נהנתי מהנהיגה בהרים ויערות.

enwhysea

New member
אה נזכרתי

אזור בורוביץ זה האזור של רילה וההרים ובעיקר סקי רזורטז.. אני הייתי 'באוף סיזון' הכל היה מת שם אבל היער מדהים ובטוח אפשר לעשות טרקים באזור. ועוד תמונה לא קשורה של צרוביץ שזה לא באזור בכלל :)

תודה ../images/Emo13.gif

מחר אני כנראה אסגור מתי אהיה בבולגריה... ואז יהיה הרבה זמן לגלות מה יעשה שם
במיקרה הכי גרוע... יש

בררתי טיסות...

ולמרבה הפתעתי ואולי בהתאם לציפיותי... (מזל שבדקתי הנט...) איסטא הציעו לי רק טיסות יקרות ב80$!!! ממה שראיתי שיש בבלקן איירליינס (שראיתי באתר של הדקה ה90...) פער קטן של 20%!!!

sela v

New member
הרבה פעמים זה ככה

שאצל סוכן אחד מציעים משהו אחד, והשני מציע משהו אחר. מה איסתא לא מוכרים כבר טיסות של בלקן איירלינס? כמה עולה הטיסה ישירות לסופיה? אני יכול להביא כמה דוגמאות בקשר לסוכני נסיעות. חבר של אח שלי, טס היום לארה"ב. בדקה ה-90 הוא ניסה לבצע הזמנה עם מלאב (דרך בודפשט), אבל הם טענו בכל תוקף, שכל הטיסות מפוצצות. הוא הלך לסוכנות בהדר בחיפה, הוא היה בהתחלה ברשימת המתנה על הטיסה מישראל לבודפשט, אבל כמה ימים לפני הטיסה, הסוכנת מצאה לו טיסה, ובדקה ה-90 אמרו שאם אפשר לשים אותו אפילו ברשימת המתנה מכיוון שהכל מלא. עוד דוגמא, שאלתי באופיר טורס, לגבי טיסה לבנגקוק עם חניית ביניים בת שבוע באמסטרדם. הסוכן שלא יודע למה, חשב שאני צעיר מדי, אמר לי שאפנה לאיסתא, אפילו שאמרתי לו שהכרטיסים זה לגילאי 30 פלוס מינוס (2 כרטיסים). הוא אמר שרק באיסתא יכולים לסדר לי טיסה במחיר סביר דרך אמסטרדם. אחותי מצאה את הכרטיס באיסתא, אבל האבא של בעלה מצא לאחר כמה ימים את אותו כרטיס גם באופיר טורס, ובגלל שהוא מכיר שם מישהו, הם קיבלו הנחה של 4.5% על הכרטיס. הטיסה דרך אגב היא ב-קלמ במחיר של 1050$ באיסתא, ותעשו 4.5% הנחה, וזה מה שהיא שילמה. יש עוד חברות שנותנות הנחות, לכל מיני מקומות עבודה, מועדונים (כמו חבר, הוט וכו'). אז כדאי לבדוק את כל ההנחות, במיוחד שקונים כרטיסים יקרים. עוד משהו, אם שוכרים מכונית מהארץ, כדאי לבדוק את המחיר ישירות מול חברת ההשכרה, וגם שם לבדוק עם איזה מועדון אפשר לקבל הנחה (הוט, חבר, נוסע מתמיד של חברות שונות).

איפה ביררת את המחיר?

כמה שעות האוטובוס מה התדירות??? יכול לחסוך הרבה כסף...

sela v

New member
עם חבר שעשה את זה

הנסיעה היא 7 שעות בערך, ושם התחנה היא Otogara, שהיא התחנה המרכזית החדשה באיסטנבול.

sela v

New member
פרטים בנוגע למה?

אם אני לא טועה הוא לא עשה טרקים אלא טייל בבולגריה עצמה, בכל מיני עיירות וכפרים.

בעניין התחבורה מאיסטנבול לסופיה...

יש אוטובוס יומי??? או שזה פעם בכמה ימים??? ואם יש מקום שיכול לברר בקשר לזה... או בקיצור כל מה שיכול לצמצם את עלות התחבורה לשם

למעלה