בוכנה שרופה...

dejavu

New member
בוכנה שרופה...

רציתי לדעת מה הכוונה "בוכנה שרופה" האם יכול להיות מצב שמנוע עובד על בוכנה אחת? ולמרות שיש ניצוץ בכל הפלאגים נעשית שריפה רק בבוכנה אחת??? מה יכול לגרום לדבר כזה לקרות, נראה כאילו לא מגיע דלק לשאר הבוכנות...

vq55205

New member
בוכנה שרופה

בכל מקרה מגיע דלק לכל הבוכנות וכל הבוכנות נעות , להזכירך כולן קשורות אחת לשניה באמצעות גל הארכובה . בגלל חימום יתר או בגלל בלאי סביר - תקרא לזה איך שאתה רוצה נוצר עיוות במבנה בוכנה אחת או יותר בדרך כלל הדבר קורה בבוכנה מס´ 3 השמאלית הפנימית וזאת בגלל נחיתותה של בוכנה זו מבחינת אספקת קירור (מקבלת הכי פחות אויר מהמאורר) . כתוצאה מעיוות זה נוצר חיכוך יתר בין בוכנה זו והרינגים שלה לדופן הצילינדר ומרוב החום של חכוך זה היא נשרפת בקצה העליון שלה באותו איזור וכמובן היעילות שלה יורדת . במקרה כזה אתה צריך להבחין בצריכת שמן מוגברת ויציאת עשן כחלחל מהאגזוז .אין ברירה במקרה זה אלא לפתוח מנוע ולהחליף את הבוכנה , אם אני לא טועה אז זה הזמן לטפל במנוע באופן יסודי פעם עשיתי ניסוי והחלפתי רק את אותה הבוכנה אבל ניסוי זה לא היה מוצלח. מאידך הרכבת סט חדש של בוכנות וצילינדרים יעמיסו על המיסבים עומס רב ולאחר זמן קצר יהיה צורך להחליף גם אותם , נדמה לי כי מישהו כבר נגע בנקודה הזו לפני כך שכדאי לעשות כבר את הכל בפעם אחת .דרך אגב כדי להקטין את התחממות בוכנה מס´ 3 לעיל בעת הרכבתה חורטים מעט את הבוכנה הזו כדי לאפשר כניסה רבה יותר של שמן כדי להגביר את פעולת הקירור של בוכנה זו.

dejavu

New member
vq ידידי

תודה קודם כל על ההסבר שלך, כמו תמיד, תשובתך קולעת ולעניין, אבל נקלעתי למקרה מוזר מאוד עם מנוע של חיפושית בנפח 1300, אני מניע את המנוע והוא עובד וכמובן שכל הבוכנות נעות אך המנוע מזייף באופן לא רגיל, לאחר בדיקה ארוכה והמון נסיונות הגעתי למסקנה שמגיע ניצוץ לכל הפלאגים, אמנם דחיסה של דלק ושריפה נעשית רק בבוכנה מס´ 3 וכל שאר הבוכנות לא מגיבות כלל, כאשר אני מנתק את הפלאג של בוכנה מס´ 3 מהדיסטרבוטור המנוע פשוט מתכבה ולעומת זאת כאשר אני מנתק את הפלאגים בבוכנות 1 ,4 ו2 המנוע ממשיך לעבוד ללא כל שינוי, מה יכול לגרום לכך? ההשערה שלי היא שלא מגיע דלק לראשים ולשסתומים, וגם המנוע הזה לא עבד המון זמן משהו כמו שנה וחצי שהוא ישב במחסן, אז מה דעתך? האם יש קשר לשוני שהזכרת בין בוכנה מס´ 3 וכל שאר הבוכנות?

1303LS

New member
בעיה חשמלית

לי זה נשמע כמו בעיה חשמלית ולא מכנית. בדוק את המפלג על מרכיביו- מכסה, רוטור, פלטינה , קבל וכבלי ההצתה.

1303LS

New member
בעיה מכנית

חוסר התגובה בניתוק כבלי ההצתה יכול גם להעיד על חוסר קומפרסיה באותם צילינדרים (אם הכל תקין מבחינת חשמל)

chino

New member
על מד קומפרסיה שמעת?

בדיקת קומפרסיה פשוטה תגלה לך דברים הכל על המנוע.

vq55205

New member
1300

החברים המכובדים שענו לך בענין מנסים לכוון לבעיה מכנית , לאחר שלילת בעיה חשמלית , ונראה לי שאני הולך איתם בענין. אבל בוא נעשה קצת סדר ראשית אני מבין שאנחנו לא מדברים על המנוע הדופק בשאלתך בקודמת. דבר שני נניח שהמסקנה שהגעת אליה שמגיע ניצוץ לכל הבוכנות נכונה , (אם כי הבדיקה לא אמורה להיות מאוד ארוכה ומסובכת) המסקנה השניה שלך היא לא בדיוק מסקנה אלא הנחה שבבסיסה העובדה שתגובת שלש הבוכנות חלשה באופן יחסי לבוכנה מס´ 3. לענינינו לא צריך להיות קשר לבוכנה מס´ שלש בהקשר הקודם אז בוא נתעלם מזה בינתיים. התאוריה כי דלק מגיע לחלק מהבוכנות בלבד לא נראית לי הגיונית מאחר שהמעבר מהקרבורטור לבוכנות אינו צריך להיות בעייתי אלה צינורות עבים שעוברת בהם תערובת שהינה ברובה אויר רווי באחוז קטן של דלק. חץ מזה הואיל והמנוע עובד אז בטוח שמגיע דלק לפחות לשלוש בוכנות. בדיקת קומפרסיה בשלב הזה היא דבר הגיוני אבל אם השסתומים שלך לא מכוונים ויש לך איזה שסתום ממש סגור לדוגמה שסתום מס´ אחד פרוש הדבר שהקומפרסיה אצלו נמוכה מאוד ואף שואפת לאפס. ניתוק בוכנה מס´ שלש תשאיר את המנוע עובד כמעט עם שתי בוכנות בלבד וזה ממש בלתי אפשרי והמנוע כבה. כל שכן לגבי ההנחה שלך שהמנוע עובד על בוכנה אחת - מס´ שלוש כמובן אם תנתק את שלש הבוכנות האחרות המנוע לא יעבוד רק על בוכנה אחת .אז אני הייתי עושה כיוון שסתומים באותה הזדמנות תנסה לראות אם יש לך איזה שסתום שבור או תפוס או שהפסנתר שבור מה שגורם לאותה תוצאה , אם הכל בסדר ועדיין הזיוף נמשך לבדוק קומפרסיה.

dejavu

New member
טוב...

החזרתי עכשיו לאוטו את המנוע הכביכול "דופק" ואת המנוע שעובד על בוכנה מס´ 3 השארתי בחוץ ואני כבר על סף התייאשות, שהמנוע הדופק היה בחוץ בדקתי את הראשים, השסתומים נראים בסדר, הפסנתר עובד מצוין, ובאותה הזדמנות עשיתי כיוון שסתומים (לא פירקתי את הראשים) שהמנוע היה בחוץ התנעתי אותו והוא עבד מצוין אבל ברגע שהחזרתי אותו לאוטו התנעתי נסעתי כמה מטרים והדפיקה המפורסמת חזרה להופיע! מפאת התייאשות ומכיוון שהיום במקרה יום חמישי החלטתי שזו סיבה נהדרת וזמן מתאים להגיע בפעם הראשונה למפגש החיפושיות ולהתייעץ עם זקני העם.... אז איפה ובאיזה שעה?

Joe Bugin

New member
אותו מקום אותה שעה - מאחורי אצטדיון

ר"ג בחניה של מה שהיה פעם "מסעדת אווזי הבר" בשעה 16:30 - 17:00 קח בחשבון שהשבוע לא נהיה בהרכב מלא מפני שחלקנו יוצאים לטיול בצפון.

KiCKAs5

New member
../images/Emo4.gif

אנחנו נאחר .. מאותה סיבה שאנחנו לא מצטרפים לטיול
בכל מיקרה.. התותחים הכבדים יעדרו מהמפגש מחר... אבל יש המון פרופסורים זוטרים שיעזרו לך

למעלה