בוכה בכניסה לגן

בוכה בכניסה לגן

שלום לכם אני חייבת בתייעצות.
הכנסתי את בני בן השנה וחודשיים לגן..וכרגע אנחנו בתקופת הסתגלות.
ביום הראשון הייתי איתו שעתיים והוא היה בסדר..וכבר ממש למחרת השארתי אותו שם לשעתיים לבד..אין לי מושג אם עשיתי נכון או לא..
הילד כשרואה את הגננת בוכה ,צורח,תופס לי בשיערות ובחולצה ולא מוכן לעזוב..ובסוף לוקחים אותו בכוח ומכניסים לחדר אחר כדי שלא יראה אותי..אין לי מושג אם ככה זה אמור להיות, או שזה לא טוב..אני עושה לו טראומה? מה אמור לקרות בהסתגלות וכמה זמן ? בבקשה תעזרו לי לעשות סדר בדברים..
משהו נוסף..האמון שלי בגן מעט התערער..לאחר שהגננת הנוספת עזבה כנראה ובאה מחליפה..שתפסנו אותה מפליקה לילד על היד..וגם הגננת הראשית קצת מתעלמת מילדים בוכים ,כלומר.."בסדר ,רוצה לבכות? תבכה"
כמובן שהלכנו לגננת הראשית והערנו על זה אבל הגגנת עוד שם ולא נראה לי שיעשו עם זה משהו..הפחד שלי הוא שהגננת ההיא תתנקם בי דרך הילד..ותתיחס אליו לא טוב..
אני חייבת לחזור לעבודה ואין לי גן אחר בסביבה שפחות או יותר עמד בדרישות שלי..גם מבחינה כספית אני לא יכולה להרשות לעצמי יותר מזה..

חושבים מחוץ לקופסא ומחפשים

פתרון אחר. ההתנהלות של הגן מדאיגה עד גובלת בפלילים בלשון המעטה, הילד צעיר ואינו מסוגל לבטא את רגשותיו ואת העובר עליו באופן מילולי, ולכן צורח ובוכה. יש ילדים שצועקים ובוכים ומתקשים להיפרד, לפעמים בעוצמות גבונות, גם כשהצוות מתפקד נכון, אבל כאן ברור לך שהתפקוד לקוי, אז למה בדיוק את מחכה?

מה זאת אומרת? הטיעונים לא מצדיקים

את מתארת גן שאמור לעבור סדרת חינוך מחדש וריענון של הצוות שאינו מסוגל לעשות את מלאכתו כראוי.
מה זאת אומרת מכה ביד??? אין דבר כזה, אין לזה כל מקום לא בית ולא בגן. זו עבירה על החוק. צריך לדווח למשטרה!
בכך שאת משאירה את הילד במקום שהפתרון הוא מכה על היד, את שותפה מלאה להסכמה שבשתיקה. את בעצם אומרת בשקט שזה בסדר להכות ילד.
אם את לא רוצה להיות שותפה קומי ועשי מעשה.
א. דווחי על מה שראית.
ב. דאגי לרווחת הילד הפרטי שלך. את אמורה להגן עליו פני אנשים כאלה ולא לשלם להם ממעט הכסף שיש לך על מנת שינהגו בבנך כפי שאת מתארת שהם נוהגים בילדים אחרים.
ואת מצהירה שאמון שלך מעט התערער? כדאי שיתערער מאד.
אני בטוחה שיש מקום למצוא פתרונות בין אם להחליף מסגרת או אם לדאוג שהמסגרת שבחרת תפעל כחוק ותגן על הילדים הקטנטנים שבאים לחסות תחת כנפיה.
לא יתכן שבשבוע ראשון או יום שני בגן יגידו לילד שבוכה: "רוצה לבכות? תבכה".
אני ממש רותחת .מי שומר על לדי הגן? מי?

למעלה