בוכה בוכה בוכה

m i c h a l y

New member
בוכה בוכה בוכה ../images/Emo7.gif

אז ראשית אבקש בכל לשון של בקשה שלא תגיבו להודעה זו. אני מצטערת אחרי שאתמול היה יום כזה נפלא לפורום להודיע שאני הראשונה לעזבו לכיוון פורופ הפוריות. אתמול אחה"צ הייתי אצל רופא הנשים שלי, ולאחר שיחה ארוכה (ובדיקה כמובן) הודיע לי כי העובדה שהוסת שלי כבר כמה חודשים לא מגיעה ללא עזרה מצביעה על בעייה הורמונלית.... הוא לא פסל את ההשערה שאולי כרגע אני בהריון (יום 31) והמליץ לערוך בדיקת דם, אך הכין אותי בצורה הכי עדינה וברורה שיש כי את המחזור הבא אעבור עם תמיכה הורמונלית (כדורים, זריקות וכו'). אז אחרי שמררתי בבכי כל הלילה, חשבתי שכבר נרגעתי והתיישבתי להיפרד מפורום נפלא זה - אך הנה שוב אני בוכה בטרוף. לא ארחיב מהן תחושותיי כדי להשאיר פורום זה אופטימי ומרוחק ככל האפשר מתחושותיה של זו המתקשה להיכנס להריון. שיהיה לכולכן בהצלחה. מיכל

מיכליייייייייייייי

אל תיהי עצובה הרי בסוף כולנו נתעגל ותעבר את תיראי שיהיה בסדר מחזיקה לך אצבעות חזק חזק!!!!!

מעיןבר

New member
אני מצטערת שאני מפרה את בקשתך

אבל אני חייבת לשאול אותך כמה שאלות:
כמה שנים השתמשת בגלולות?
כמה זמן עבר מאז שהפסקת את השימוש בגלולות?
האם לפני השימוש בגלולות המחזור שלך היה סדיר? אני לא באה לסתור את הרופא שלך, אבל אחרי שהפסקתי עם הגלולות עברתי כ- 5 מחזורים מאוד מאוד ארוכים (45-60 יום) אבל הם הסתיימו ללא התערבות הרופא. לא ניגשתי בכלל לבקש שיבדוק כי היה לי ברור שזה חלק מהתהליך - אין ספק שהפסקת הגלולות מכניסה את הגוף לטראומה. לכן לא ראיתי סיבה לרוץ בכל פעם שהווסת לא מגיעה אחרי 28 ימים. אם המחזור שלך היה סדיר לפני קבלת הגלולות אז לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהוא יסתדר, תני לגוף שלך צ'אנס. אני לא רואה סיבה שלא לעבור בדיקות ראשוניות של פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים, אבל אני גם לא מבינה למה למהר לכיוון של טיפולים הורמונליים? דבר נוסף - הפורום הזה, עם כל האופטימיות שבו, בהחלט מהווה גם הכנה למעבר לפורום פוריות ולא רק להריון ולידה. לא הכל וורוד בממלכתנו ואנחנו כאן כדי לתמוך בכולם ואולי במיוחד במי שנתקלות בקשיים. אני גם חושבת שאת בהחלט יכולה להישאר עימנו ולעדכן אותנו במה שקורה לך כי היינו ביתך הראשון, ובית לא עוזבים. רציתי רק לציין שהייתי לא מעט בפורום פוריות והוא פורום נפלא ותומך, אני יודעת שדברים שרואים משם לא רואים מכאן אבל כשנכנסים לתהליך הוא מפסיק להיות כל כך מפחיד. תרגישי טוב

m i c h a l y

New member
תודה

אני יודעת שאחרי 9 שנים של גלולות ללא הפסקה כל מה שקורה לי עכשיו הוא חלק הגיוני וצפוי. אני גם יודעת שהרופא המקסים שלי ראה בהחלט ביוץ באחד הביקורים שלי אצלו כך שהמצב לא כזה גרוע.... העניין הוא שמדובר ברופא אמין, מקצועי, מנוסה ונחמד, שבכל שלב מזכיר לי שכל מה שקורה לי הוא חלק מהנורמה וכי הוא מאמין בלב שלם כי במוקדם או במאוחר אני אהיה בהריון... אני עדיין לא יודעת למה בדיוק התכוון כשאמר תמיכה הורמונלית. הוא בעיקר הסביר לי מהם התהליכים שכפי הנראה מתרחשים אצלי, ומה יש לרפואה להציע כיום. בבוקר ערכתי בדיקת שתן שכפי שציפיתי היתה שלילית, וליתר ביטחון ערכתי גם בדיקת דם. אחה"צ, כאשר אהיה בטוחה שאיני בהריון אתחיל עם הארגסט ושוב מחזור חדש..... אני יודעת שאם אחכה בסבלנות חצי שנה אז ייתכן שהגוף שלי יחזור לתפקד כרגיל, אבל אני בהחלט שוקלת ברצינות את הצעתו, כי להמתין חודשים רבים ובסוף לערוך את כל מה שהוא מציע כבר עכשיו נשמע מתסכל במיוחד.... בכל אופן, עכשיו כשאני יותר מעכלת, ואחרי אימון ספורט מפרך במיוחד אני מתחילה לראות אור בקצה המנהרה ואפילו להציץ בפורום הפוריות.... זו כנראה ההודעה האחרונה שלי בפורום זה לנכון לעכשיו, לא כי איני מרגישה שייכת אלא כי זה כואב מידי - לחשוב שאתמול כבר ניסחתי לי בראש את הודעת שני הפסים שלי - והיום לראות אותה מתרחקת ממני אלפי מיילים.... תודה בכל אופן, מיכל. נ.ב: האם בשום שלב לא שקלת תמיכה הורמונלית מסוג כזה או אחר?

מעיןבר

New member
רגע רגע... (ארוך!)

לפני שרצים לקבל ארגסט מה עם לבדוק e2 ופרוגסטרון? זה ייתן תמונת מצב לא רעה על מה שקורה אצלך בגוף כרגע ואולי כדאי לתת לגוף לעשות את שלו בלי להתערב שוב עם הורמונים. נכון שהמחזורים הארוכים הללו מבאסים אבל לא נראה לי שאת נותנת לגוף שלך הזדמנות להתאפס בעצמו.אני יודעת שמה שהרופא מציע נשמע קוסם -למה לחכות אם אפשר כבר עכשיו? מצד שני - למה לרוץ כל כך מהר לטיפולים? רק 4 חודשים שהפסקת וראיתם בוודאות לפחות ביוץ אחד. נראה לי קצת פזיז... לעניין מה שקרה אצלי - אני לא חשבתי לרגע לקבל תמיכה הורמונלית כל עוד לא ניסיתי להרות (הפסקתי עם הגלולות בינואר אבל התחלנו לנסות רק באוגוסט). בינתיים התחלתי את שיטת חום השחר ורק אחרי הריון כימי אחד ו- 7 חודשי ניסיונות ניגשנו אל הרופא וביקשנו להתקדם קצת בבירור. בשלב הזה המחזור שלי חזר להיות סדיר (יותר משנה אחרי הפסקת הגלולות) אבל על סמך הגרף כבר היה לי ברור שיש לי שלב לוטאלי קצר שמקשה על השתרשות הריון ומצריך המשך בדיקה. באותו חודש (אפריל) היה לי הריון כימי נוסף ואחרי חודש הפסקה התחלנו בבירור פרופיל הורמונלי ונטילה של איקקלומין + מעקב זקיקים. המשכנו עם הטיפול עוד חודשיים (כל פעם פרוטוקול קצת אחר) ואז חזרו תוצאות לא תקינות בבדיקת זרע של הבנזוג. היות שגם אנחנו וגם הרופא נסענו לחו"ל החלטנו לעצור טיפול ולהמשיך הלאה אחרי תוצאות של בדיקת זרע נוספת וביקור אצל האורולוג. בזמן ההפסקה הזאת הצליח לנו עם ההריון... מה שאני באה לומר - בכל מקרה היה לנו ידע רב על מה שקורה למחזור לי בזכות שיטת חום השחר. זה חסך לרופא המון זמן וההחלטה שלו לברר לפני שנה של ניסיונות היתה מבוססת. אני חושבת שעדיין חסר לכם קצת מידע לפני שאת רצה לטיפולים מכל סוג שהוא. אני יודעת שההמתנה מתסכלת, אבל לא סתם נקבע זמן המתנה ארוך - הסיכוי להיכנס להריון בכל חודש אפילו אם התזמון הוא מדוייק עומד על 25%-30%. התזמון קשה עוד יותר כשהמחזור קצת משתגע בגלל הפסקת הגלולות. אין ספק שיש מקום לבדוק מה קורה למחזור שלך, אבל מכאן ועד להסיק שיש בעיית פוריות? הפורום הזה לא נועד רק להודעות פסים! בשביל זה יש את פורום הריון ולידה. אנחנו כאן כדי לתמוך דווקא באותם רגעים קשים כשזה לא מצליח והמכשפה מופיעה. אני מפצירה בך לא להפסיק לכתוב כאן, ברור שכשקשה צריך הפסקה, אז קחי קצת אוויר וחיזרי אלינו מעודדת.

סליחה שאני מתערבת

אבל, על מנת שניתן יהיה לקבל תשובה מהימנה לגבי הפרופיל ההורמונלי, צריך לבצע את בדיקת הדם אחרי הוסת. מאחר שעדיין לא קיבלת וסת (אולי מהסיבה שכולנו מקווים להן), אין טעם לבדוק את הפרופיל ההורמונלי. מכאן, שהצעתו של הרופא נכונה. במידה ואין הריון, לקחת ארגסט, לקבל וסת ואז לבדוק פרופיל הורמונלי, שייתן תמונה נכונה יותר על מצבך. דבר אחד לא ברור לי - איך הרופא "ראה" שיש לך ביוץ? העובדה שיש זקיק לא אומרת שבהכרח יהיה ביוץ. הדרך המהימנה ביותר לבדוק אם בייצת היא באמצעות בדיקת דם לפרוגסטרון. אני מניחה שהרופא שלך מדבר על טיפול באיקקלומין, וכאן אני מצטרפת לדעתה של מעין. לא למהר. לעשות את הבדיקות והבירורים הנדרשים כדי לקבל החלטה מושכלת.

m i c h a l y

New member
קודם כל

אני שמחה שהגבת כי ככל שהיום עובר אני מעכלת את כל העניין יותר טוב, וחייבת לציין שלמדתי הרבה מדברייך (גם רגשית וגם טכנית)... בכל אופן בתור אחת שמאוד אוהבת להבין היטב כל מה שמתרחש (ובמיוחד מה שמשתבש) אני מתכוונת לשוטט באתרים אינפורמטיביים רפואיים כדי להיות מוכנה עם כל השאלות ואז לערוך שיחה חוזרת עם הרופא שלי. בכל אופן כמה שזה קשה לקבל את זה אני מנסה להתמודד עם האפשרויות שאיתן פחות קל להתמוד כרגע, ולאט לאט קוראת מסרים שונים בפורום פוריות (שזה די סינית בשבילי בינתיים) אני מאוד מקווה שבקרוב אעזור אומץ ואחזור לשורות פורום זה, פשוט כ"כ נעים כאן וכרגע עדיין עצוב לי מידי...

יפעת99

New member
מצטערת לא כל כך הבנתי

מה כל השמות שכתבת בהודעה שלך? שלב לוטאי, ארגסט- הכוונה היא להורמונים או כדורים שנועדו להסדיר את המחזור? ועוד שאלה אולי מטומטמת אז סליחה אבל אני ממש לא בקיעה במדובר הריון כימי הוא הפריה? שוב סליחה יפעת

מעיןבר

New member
למה את כל כך מתנצלת?

השאלות ממש לא מטומטמות - הרי לא מצפים שהכל יהיה ברור למי שנתקלת במושגים בפעם הראשונה:
שלב לוטאלי - השלב שבין הביוץ להופעת דימום הווסת, בד"כ השלב במחזור החודשי שאורכו ידוע ונע בין 12-16 ימים, אורכו הממוצע משתנה מאישה לאישה. שלב לוטאלי קצר מדי (10 ימים ופחות) עלול לגרום לבעיה בהשתרשות ההריון אך לרוב זו בעיה הניתנת לפתרון באמצעות תרופות או תמיכה הורמונלית.
ארגסט - כדורים המכילים פרוגסטרון - מיועדים לגרום לתחילתו של מחזור חדש כי נטילתם מדמה את השלב הלוטאלי שמאופיין בעליה ברמות הפרוגסטרון בגוף. לאחר סיום נטילתם יחל בד"כ דימום דמוי ווסת.
הריון כימי - הפלה המתרחשת בשלבים מוקדמים מאוד של ההריון כאשר ניתן לזהות אותו רק ע"י בדיקת דם (אמצעי כימי) אך לא באמצעות האולטרסאונד. זו נחשבת הפלה היות שהשתרשות ההריון מתרחשת בימים ה- 8-10 לאחר הביוץ ואילו בשלב שכבר זוהה ההריון העובר מכיל כמה מאות תאים. אני גם מצרפת לך קישור לחלק במאמר על שיטת חום השחר הסוקר את המחזור החודשי ומה שמתרחש בו.

My Wave

New member
כנ"ל- ../images/Emo24.gif ולא יותר

רק הצעה קטנה- אם יש התלבטות, תמיד כדאי לקבל חוות דעת רפואית נוספת.

למעלה