בויוס קומ סאזה?

webmind

New member
בויוס קומ סאזה?

הטודוס שלום, פסח יה פאסו, אי טודו סטובו מוי מוי בואנו, הגורה סקרה , ווניר השבת קון לוס בויוס. פרדונה מה, קן פואדה מתר קומו סאזה בויוס? תודה הטודוס

Webmind שלום ובוקר צח

ברוך הבא לפורום הלאדינו, אפשר גם לקבל כוס
עם הבויוס. המצרכים: 1 ק"ג קמח 1 אבקת אפיה 1 חבילה מרגרינה 1 כוס שמן 1 כוס מים 250 גרם גבינה לבנה, -או קוטג',- או מלוחה. חצי כף מלח ההכנה: לערבב את הנוזלים , אחר כך להוסיף את הקמח וללוש עד שהבצק לא נדבק לידים. אם הבצק נדבק לידים יש להוסיף עוד מעט קמח לקבלת בצק חלק. לעטוף בנילון ומגבת להכניס למקרר לשעה. אפשר ליותר זמן. להוציא מהמקרר וללוש שוב , לקרוץ כדורים לשמן תבנית אפיה,ולהניח אחד ליד השני ברווח כי הם תופחים. על כל כדור למרוח ביצה וסומסום, יש אפשרות לפזר למעלה גבינה צהובה מגורדת. לאפות בחום בינוני עד להזהבה. בתאבון.

webmind

New member
מונצא'ס גרסיס-תודה רבה

אילה, תודה רבה ואת תמיד מוזמנת לכוס קפה ויותר. בכל מקרה אני מחפש גירסה ל"בויוס" גירסה של סבתי מטילדה זכרונה לברכה, שהיהת מכינה בצק, ממנו כדורים, את הכדורים היתה משרה בשמן, אח"כ פורסת כל כדור לעלה דק, וממלאה, גבינה, תרד, או חנדרזו'. אני לא זוכר את הכמויות והיחס הנכון בין קמח למים. והייתי שמח לקבל מתכון לכך. בכל מקרה אשמח לנסות את הצעתך ואני בטוח שהוא טעים. תודה רבה מקרב לב דויקו.

mosafir

New member
הכנת בויוס

יה ממורי סולו דל גואזמו. בכל זאת לא לשכוח לפזר גבינה צהובה מגורדת. שלום הטודוס.

webmind

New member
שבת מתקרב ואני מחפש את המתכון הנכון

אני מחפש גירסה ל"בויוס" גירסה של סבתי מטילדה זכרונה לברכה, שהיהת מכינה בצק, ממנו כדורים, את הכדורים היתה משרה בשמן, אח"כ פורסת כל כדור לעלה דק, וממלאה, גבינה, תרד, או חנדרזו'. אני לא זוכר את הכמויות והיחס הנכון בין קמח למים. והייתי שמח לקבל מתכון לכך. דויקו.

webmind

New member
אין ספק שהיא אלופה.....

אין ספק שהיא אלופה, רק מאיך שהיא מתארת את המתכון, אני מתחיל "להריח" את התוצאה. כל הכבוד על הפרגון בין אחד לשני. זהו אחד המפתחות הבריאים" לחיים טובים. בואנס דיוס הטודוס דויקו.

tsiporganeden

New member
דויקו שלום הנה המתכון, מזהירה אותך

שזה המווווון עבודה, אני את הבויוס עושה רק למי שיקר לי מאוד מאוד, . החומרים: קילו קמח, 8 כפות שמן, 8 כפות חומץ, כף שטוחה מלח, חצי כוס טחינה גולמית, בין 2 1/2 עד 3 כוסות מים אלה החומרים לבצק, שמים בקערה די גדולה כדי שאפשר יהיה לעבוד בצורה חופשית, את הקמח, השמן, החומץ, המלח, הטחינה ו- 2 כוסות מים, מתחילים ללוש את כל זה אפשר גם במיקסר, ממשיכים ללוש תוך כדי שפיכת מים ביד ונתינת בוקסים בבצק, מקפלים לשניים ושוב מים בידיים ונתינת בוקסים בבצק עד שהבצק רך דיו אך לא דביק,שמים מעל מגבת נקיה ומשהים לחצי שעה. אחרי חצי שעה עושים כדורים בגודל כדור פינג פונג כל כדור כזה מעבדים בידיים רטובות מעט עד שהוא נעשה עגול ויפה ואז משטחים מעט ומניחים בתוך תבנית מוצף בשמן, הכדורים צריכים להיות לפחות 3 שעות בתוך השמן, אחרי 3 שעות לוקחים כדור שמים על משטח עבודה ומותחים אותו, ממלאים ב"גומו", (את הגומו אתה יודע איך לעשות?אם לא אתן גם מתכון לזה) ואופים עד לגוון זהוב כהה. בתאבון.

may55

New member
ידעתי שהישוע תבוא מפשריקה ../images/Emo6.gif

כל כך טעים ובמיוחד שהיא מכינה מכל הלבבבבבבבבבבבבבב נא להכין ולספר כמה שה טעים

webmind

New member
מונצא'ס מונצא'ס גרסיה

ציפורגןעדן הרבה הרבה תודה, נראה לי שהטעם יצא גן עדן, אני כבר הולך לנסות, תחזיקו ידיים, ואשמח שעד שאכין את הבצק, אם תצרפי גם את "הגומו". אולי את יודעת איך להכין את "החנדרז'ו" .אני יודע שזה נעשה מחצילים ואני זוכר את זה מסבתא שלי ז"ל .זה היה יוצא טעים חבל.... על ...הזמן. בכל זאת אני ניגש לעבודדדדדדה... הרבה הרבה תודה, דויקו.

mosafir

New member
נותנגו פסנסיה

נותנגו פסנסיה אספרר, קרמוס גוסתר. אין לנו סבלנות-רוצים כבר לטעום.

webmind

New member
ציפורגןעדן שלום

בשעה טובה הבצק מוכן נראה טוב מאוד....ד ואני אשמח לקבל ממך מספר סוגי מליות, ואת ה"גומו" אני אמשיך לדווח בזמן אמת על היצירה. תודה שוב דויקו..

tsiporganeden

New member
דויקו שלום, הנה המתכון ל"גומו"

קודם כל החנדראז'ו - חציל אחד בינוני, 2 עגבניות חצויות ל-2 וסחוטות, בצל יבש, את כל אלה מגררים במגררת גסה, מניחים על האש מוסיפים 2 כפות שמן, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס הכי דק שאפשר, חצי כפית שטוחה מלח. מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, אם בכל זאת ראית שזה מתבשל יותר מדי זמן תסנן את זה, לא צריכים להשאר נוזלים, מצננים, מוסיפים 50 גרם גבינה צפתית מהסוג היבש מגוררת האמת אני מעדיפה את זה בלי הגבינה, לדעתי יותר טעים. הגומו דה פטטה: ל-2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה מוסיפים 100 גרם גבינה צפתית יבשה, מגוררת בפומפמיה גסה וביצה אחת, אני מוסיפה גם בצל קטן אחד קצוץ ומטוגן, ומעט פטרוזיליה בשיטה הטורקית לא מוסיפים, זה לשיקולך. הגומו דה ספינאקה: זה קל לחצי ק"ג תרד שטוף קצוץ ויבש לחלוטין, אסור שיהיה מים, מוסיפים 100 גרם גבינה צפתית מהסוג היבש זה הכל, מערבבים היטב במקרה זה תיקח כדורים הכי גדולים כדי שיהיה מקום לשים את המילית שלא תישפך לצדדים. בתאבון.

webmind

New member
ציפר גןעדן מונצא'ס גרסיה

ציפור גן עדן כל הכבוד על העזרה המהירה ממש בזמן אמת , אני ניגש לעבודה ואדווח בדיוק איך יצא. תודה רבה.

אסטרלו

New member
טיינס דה קונטאר מוס קומו סאליו!

אף אחד עוד לא העיז לגשת למלאכה של הבויוס מחזיקה אצבעות

למעלה