בוידעם או בוידם

sadlol

New member
בוידעם או בוידם

בעצם אבי ז"ל היה מכנה זאת במילה אינטרסול.
בכל אופן אני מעונין לבנות אחד במסדרון שקירותיו הם בצורת האות ח.

חשבתי ל 2.5 כיוונים הכיוון הראשון הוא פשוט למדוד ללכת למחסן עצים לקנות פלטה ובעזרת זוויות להשלים את המלאכה.

חצי כיוון נוסף היה שידרוג של הרעיון לקבע קורות עבות תחת הפלטה בעזרת תמוכות יעודיות על זה פלטה ולמטה אופציונלי לוח גבס להסתיר את הכעור של הקורות.

הכיוון השני הוא בניה בגבס מ א עד ת.
רק שאני חסר נסיון בגבס ואנני בטוח בקשר ליכולת לנשיאת משקל רב אפילו בתשתית צפופה .
הלוח לא יקרוס ?

ודבר אחרון אני רוצה דלתות ופה אני קצת אובד עצות איך לעשות.

אשמח לרעיונות הכוונה סיעור מוחות כל דבר שיכול לסייעה

נ.ב הפורום מקסים ואני שואב ממנו וממקורות אחרים הרבה רעיונות ישר כוח

חן 1111

Active member
תעשה שילוב של שתי השיטות.

תבנה מגבס, עם פרופילים שמיועדים לקיר ולא לתקרה, אבל רק את המשטח התחתון (זה שרואים) מגבס. במקום המשטח העליון תניח על הפרופילים פלטה או פלטות. הפלטות יכולות להיות מדיקט 14 מ"מ, אפילו קצת פחות.
לגבי דלתות, איפה נמצא הפתח ומה הגודל שלו?

sadlol

New member
עשיתי קצת מדידות

ככה הרוחב בין הקירות הינו 84 סנטימטר עומק 112 סנטימטר גובה מהתקרה 55 סנטימטר ( מעל המשקופים של הדלתות ) .

מה שאני חשבתי לעשות הוא 5 או 6 קורות עבות לרוחב מחוזקות לקיר בתושבת U מעל הסיפור הזה פלטת עץ מקובעת לקורות

מתחת לקורות לוח גבס מצידי אפילו להבריג אותו ישירות לקורות ( אני לא רואה סיבה למה לא ) .

וזה משאיר אותנו עם בעיית הדלתות

חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי פתרון כזה כמובן שזה יחייב אותי לבנות תשתית של גבס שתקין קצת את הפתח וגם תקצר לי את העומק ב 3 עד 5 סנטימטר .
הפתרון לא זול כ 300 שח לפתח אפשר לחיות עם זה החומרים האחרים אני מניח יסתכמו גם בסדר גודל דומה.

ועוד בעיה שאני צופה זה הובלה של לוח גבס על רכב פרטי

הבויידם שלי.....
מרחב הרבה יותר גדול משלך, אני יכול לעלות אליו....רק שהתקרה מאוד נמוכה , כמטר.
נבנה מקורות 10X5 עץ שהוצמדו לקיר עם ג'מבואים.
מלמעלה הונחה פלטה סיבית 18 מ"מ, מתחת יש ציפוי עץ.
את הדלת אפשר להסיר.

מקווה שהתמונה מדברת בפני עצמה.

רשר

Well-known member
מנהל
בורג 6 מ"מ ארוך עם דיבל פלסטי 10 מ"מ שקוע קצת בעץ

יחזיק אותו הדבר ויבלוט פחות

sadlol

New member
אתה מתפרץ לדלת פתוחה תרתי משמע

העניין הוא שעם ברגי גמבו אף פעם לא הסתדרתי .
אני חושד שהמקדחה שלי קצת חלשה לחורים שדרוש
ע"ע מאורר תקרה פרויקט שכשלתי בו ובסוף הזמנתי מתקין
( תשו כחותי כמות העבודה על החדר הייתה מטורפת ולא רציתי משהו לא יציב מעל ראש הילד )
בסופו של דבר המתקין עשה את מה שאני רציתי לעשות 4 דיבלים פשוטים ברגים ארוכים והמאורר יציב לחלוטין.

ולעינינו אני נוהג להשתמש בברגים מהסוג שתולים איתם טלויזיות עוד מהעידן שלטלויזיה הייתה בומה והיא שקלה כמו הכורסא שיושבים עליה.
תליתי בשיטה הזאת בעזרת רצ"ט דלת הזזה בחדר של הילד ארון באמבטיה ועוד מספר פריטים כבדים שום דבר לא נפל או זז מעולם.

ותוך כדי שיטוטים ברשת נתקלתי במדריך כאן וחשבתי למה לא ליישם את השיטה הזאת נניח אפילו עם שלד צפוף יותר
ולהמשיך עם גבס את כל הפרויקט .
האחסון מיועד לבגדים צעצועים אף אחד לא ידרוך שם בפנים אני חושב ששלד שבנוי היטב ומחוזק עם מספר רב של ברגים גדולים יעמוד בקלות בעומס
החשש היחידי שלי זה קריעה של לוחות הגבס לכן אני מתכנן שלד צפוף מאוד שיתמוך בלוחות.

במקרה שלי, ממש לא....
בתמונה רואים רק חלק. זה בויידם באורך של כ 4 מטר מעל מסדרון , שבסופו יש רחבה של יותר מ 2 על 2 מטר. ועוד ההסתעפות שרואים בתמונה.

sadlol

New member
בעברית קוראים לזה דיסקוטק

טוב אז הרעיון שלי נראה לכם ישים ? זה יחזיק מעמד לא יקרוס ?
אני מבטיח לעלות תמונות

חוץ משימוש בגבס הכל בסדר.
גבס טוב לחיפוי מלמטה, כמשטח, לך על לוח עץ. סיבית או MDF יספיקו. וסנדויץ יהיה הכי טוב.

למעלה