בוחן פתע בעניני טמפ'

פּוֹנְג

New member
בוחן פתע בעניני טמפ'

אז הבוקר התעוררתי בשלוש וחצי (
) ומכיוון שידעתי שאין סיכוי שאני אשן אחר כך שלוש שעות רצות - מדדתי את החום והוא היה 36.11 בחמש וחצי התעוררתי שוב, ומדדתי שוב (שיהיה) והוא היה 36.40 בהתחשב בעובדה שאתמול (התעוררתי נורמלי) החום היה 36.50 ושעת המדידה שלי בדרך כלל היא 5:30 נשאלת השאלה מה הטמפ' הנכונה שלי להיום
העונים נכונה יזכו במנוי חודשי למועדון סוחטות האשכוליות.

אפרסקה

New member

מעיןבר

New member
ככה מתקילים בשאלות קלות?

ואני כבר חשבתי שתאתגרי אותי
לפי החום שמדדת ב- 3:30 החום שלך ב- 5:30 היה אמור להיות 36.31 אבל נמדד חום קצת יותר גבוה (אולי בגלל ההתעוררות באמצע אבל גם כי החישוב של התאמת הטמפ' נעשה פחות ופחות מדוייק ככל שמתרחקים מהשעה). בכל מקרה אלה טמפ' קרובות למדי ותוכלי לקבל הבדלי תוצאות כאלה אפילו אם תמדדי בהפרש של כמה דקות אם המדחום לא מאוד דייקן - זו תמיד יכולה להיות טעות מדידה. אני מניחה שהחום שלך היה איפשהו באמצע (36.35?) וזה מראה על מגמת ירידה מסויימת. השאלה היא - את לפני או אחרי ביוץ? כי אם לפני זה עלא-כיפק, אם אחרי אז קצת פחות כיף...

פּוֹנְג

New member
זו בכלל שאלה טובה

מכיוון שעל פי המדידות לא התגלו שלושה ימים רצוף בהם הייתה עלייה משמעותית, אבל מצד שני אני בסך הכל ביום השמיני (אני חושבת, אני כרגע לא זוכרת) של המחזור, אבל מצד שלישי ההפרשות שלי כבר לא 'נעימות' כמו שהיו פעם, ומצד רביעי הממוצא של המחזורים שלי הם קצרים, ומצד חמישי אני לא בונה הרבה על החודש, כי כבר הוכחתי לעצמי שבאופן טבעי לגמרי זה לא ילך והחודש אני לא לוקחת כלום לתגבר את העניין - אז ... ומהצד השישי - אני גם לא בונה יותר מדי על המדידות שלי, כי אני כאמור ישנה מאד מאד חלש ואם כמו שאת אומרת ההתעוררות באמצע הלילה הופכת את החישוב ללא מדוייק, אזי ככל הנראה המדידות שלי לא מדוייקות
הקיביצר - יש הרבה צדדים לעניין.

m i c h a l y

New member
אני חייבת להוסיף בעניין חום השחר

שאני הייתי די מבולבלת בתחילת החודש. אחרי שהבנתי כמה קריטי למדוד באותה שעה - לפני שממש מתעוררים החום לא זז. לא זז. לא זז. יום 20 - לא זז. מסר דחוף למעין - מה קורה לי? הגוף שלי לא שמע על השיטה????????? טוב. יום 23 היתה קפיצה שהשאירה אותי בפה פעור. בערך0.6 פער. אז הבנתי במה בדיוק מדובר..... (לפני כן פירשתי כל עלייה של 0.02 כסימן שאלה לביוץ...) ומה הפואנטה? אני הסקתי שחום השחר היא שיטה אמינה, ונוחה למדי - אבל צריך ללמוד את הגוף לפני שקופצים למסקנות. אני חושבת שכל מי שמנסה להיעזר בשיטה צריכה לקחת בחשבון שהחודש הראשון הוא חודש התלמדות (הכירי את גופך....) ורק אחר כך אפשר ממש להיעזר בתמרורים של השיטה. ןדרך אגב, אותה השיטה ממש השעירה אותי בפה בפעור (או שמא אגיד פרצוף בוכה) 13 יום אחר כך עם ירידה תלולה בחום. נראה כאילו החום שלי החליט לעשות בנג'י ג'מפינג לעת סיום המחזור. אני לא יודעת אם את ותיקת חום השחר או לא, אני פשוט חושבת שכל מי שמנסה צריכה להיות מודעת לעניין (ולכן הכנסתי בכותרת את שם השיטה כך שהמסר יקפוץ בחיפוש
החכמתי, לא?) מיכל.

פּוֹנְג

New member
לא זו לא הפעם הראשונה שלי

אבל החודש מכיוון שאני לא עושה שום מעקב אחר - החלטתי לחזור אל השיטה. כמו שכתבתי לי לא קל לי עם השיטה הזו כי יש לי שינה מאד קלה ואני נלחצת מזה, אני אפילו מודאגת ממה לעשות כשאני מתעוררת מהנחירות של האיש שלי וזה יפריע לי למדידה

m i c h a l y

New member
צ'יואו איזה דמיון....

גם אני מודאגת מאותו העניין, אלא שאותי לא הנחירות מעירות אלא הכלב - פעם הוא רוצה ליטוף, פעם לצאת לטיול באמצע הלילה, ופעם הוא נובח מתוך איזה חלום רע.... פסיכי אמיתי, אבל חבר מדהים (שלא ממש מפנים את עקרונות חום השחר למרות שהסברתי לו כמה פעמים...) מאחלת לך (וגם לי, וגם לכולן בעצם
) בהצלחה החודש מיכל.

מעיןבר

New member
פּוֹנגית חביבה - שכחת את המייל שלי?

תשלחי לי את המדידות שלך על הקובץ ונראה מה אפשר לעשות לענייני פענוח...

פּוֹנְג

New member
../images/Emo13.gif ואיפה רוח החינוך ? ../images/Emo8.gif

אם אני אשלח לך במייל איך ילמדו כולן?

28קטנה

New member
יוו את קמה יותר מוקדם ממני!!

שלוש בבוקר למדוד חום? אני לא יודעת איך קוראים לי בשלוש בבוקר, בטח שלא לתפקד בצורה הגיונית. מורידה את הכובע על התפקוד במצבי לחץ!

m i c h a l y

New member
פונג, אם בחינוך עסקינן

אז לא אכפת לי לצרף את הטבלא המייאשת שלי, שכאמור מדגימה היטב כיצד נבין לפי החום מתי אין הריון.....

מעיןבר

New member
טוב, אילוף הסוררת הנני! ../images/Emo8.gif

חמדתי - המתמטיקה שלך לא נכונה - בימים שבהם מדדת לפני השעה הרגילה עלייך להוסיף 0.05 מעלות לכל חצי שעה, לכן ב- 24 וב- 26 הטמפ' שהיתה אמורה להימדד בפועל היא 36.5 ו- 36.41. ביום שבו מדדת אחרי השעה הרגילה עלייך להחסיר 0.05 מעלות ואז המדידה היא 36.39... פתאום הגרף יראה לך הרבה פחות קופצני. עכשיו השאלה היא עד כמה טיפול האיקקלומין מהחודש שעבר ימשיך להשפיע. על פניו לא נראה לי שבייצת אבל טמפ' הגוף שלך גבוהה יחסית (אולי בגלל השינה הקלה). אני יכולה להרגיע אותך שאם הבנזוג נוחר וזה מעיר אותך - תסתובבי לצד השני ותמשיכי לישון, זה לא מה שישנה לך את הטמפ', אפילו גיחה לשירותים היא לא היסטרית ואם הכלב רוצה לרדת בטווח של ה-3 שעות תעשו הסכם שהצד החזק יורד איתו (אם גם הוא רוצה ילד זה אינטרס שלו). אל תיקחו את עניין המדידה יותר מדי ברצינות, זה לא מדע מדוייק ואין סיבה לא לישון בגלל 0.05 מעלה...

פּוֹנְג

New member
מכות בטוסיק תקבלי... ../images/Emo3.gif

תראי מאיפה נובעת הטעות: "הבדל של חצי שעה במדידה מהשעה הקבועה משמעו להחסיר 0.05 מעלה אם הקדמת למדוד ולהוסיף 0.05 מעלות אם התעוררת מאוחר, לכל חצי שעה 0.05 מעלות (לשעה 0.1) ורצוי להמנע מאיחורים כאלה כי ככל שהזמן שונה יותר הצתיקון פחות מדוייק." הקטע הוא שאני זכרתי מה-ovusoft שהמדידות הן באמת כמו שכתבת עכשיו, אבל לא היה לי כוח לבדוק שוב (וגם, את הרי היא האוטוריטה פה בענייני חום השחר
) טוב, אני אעשה שיעורי בית בבית לתיקון המעוות. בכל מקרה, הרופאה שלי אמרה שלא צריכה להיות השפעה של האיקקלומין והמחזור צריך לחזור לתיפקודו הרגיל. כמו כן ההפרשות שלי דומות מאד לאלו שיש לי אחרי הביצבוץ. אני באמת לא בונה יותר מדי על הטמפ' כי כאמור אני לוקחת את העניין קשה מדי ומתעוררת בקלות רבה מדי וישנה קל מדי בשביל כל הסיפור הזה, אבל אין ספק שזו חוויה

מעיןבר

New member
../images/Emo9.gif יווו איזה פדיחה...

אני יכולה לספר לך שאצלי היתה השפעה ברורה של האיקקלומין בחודש אחרי שהפסקתי את הטיפול אבל זה היה אחרי 3 טיולים רצופים, אולי אחרי טיפול אחד ההשפעה באמת פחות ניכרת... לעניין המדידות - מה שטוב לך יקירתי. רק שלדעתי אם המחזור שלך באמת מאוד קצר עדיף שתמדדי חום בפה כבר מהיום הראשון לווסת - המדידות הללו הופכות לחיוניות במחזורים קצרים (בארוכים אין בעיה לוותר עליהן).

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

m i c h a l y

New member
בשל הגרף העצוב שלי../images/Emo7.gif

החלטתי שלא לחשוף אותו כאן בפורום לעיניהן של המנסות באשר הן.... ודרך אגב - החום שלי כל כך ירד שאני חוששת שמחר אני אקום בבוקר והכספית בכלל לא תזוז....אולי אני בכלל מתה
????????? מה, ככה נראה גן עדן? סתאאאאאאאם. מיכל

28קטנה

New member
מיכלי !! פויה על הגישה הזאת!!../images/Emo166.gif

את עדיין חיה!! ואם את צריכה הוכחה אני מוכנה לתת לך פליק קטן!! מה קרה מי מת? אז יורד החום , את עדין לא במנופזה ויהיה לך שוב ניסיון בחודש הבא! זהו רשמית חזרתי לעצמי ואני שוב אופטימית. ולכבוד יום השואה אני רוצה לשיר לכם שיר: אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה את שמי היום כיסתה העננה זה יום יחלנו לו עוד יעל ויבוא ומצעדנו עוד יכריז אנחנו פה... יצא קצת מפחיד לא?

למעלה